Φίλης: Εικόνες ντροπής στην ΑΣΟΕΕ – Αψυχολόγητη η απόφαση της Συγκλήτου για «λουκέτο»

Φίλης: Εικόνες ντροπής στην ΑΣΟΕΕ – Αψυχολόγητη η απόφαση της Συγκλήτου για «λουκέτο»

Λίγο μετά την επίσκεψή του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε την επέμβαση της αστυνομίας ως το «τέλος του δημοκρατικού κλίματος στην εκπαίδευση» - Κατήγγειλε εικόνες αστυνομικής βίας - Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

filis6
Ως το «τέλος του δημοκρατικού κλίματος στην εκπαίδευση» χαρακτήρισε ο Νίκος Φίλης την επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ εκφράζοντας την ανησυχία για επεισόδια ενόψει των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 17 Νοεμβρίου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής ανέφερε: «Έρχομαι από την ΑΣΟΕΕ όπου πήγαμε με τις κυρίες Τζούφη και Φωτίου όταν πληροφορηθήκαμε την επέμβαση των ΜΑΤ. Είχαμε εικόνες αστυνομικής βίας, εικόνες ντροπής που δείχνουν ότι έχει γίνει η επιλογή της έντασης με αφορμή τα ζητήματα του πανεπιστημιακού ασύλου. Είναι αψυχολόγητη η απόφαση της Συγκλήτου. Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι ανοιχτά».

Ο ίδιος υποστήριξε πως «το Άσυλο δεν προφυλάσσεται με δακρυγόνα και ΜΑΤ. Η ευθύνη είναι της κυβέρνησης που επιλέγει να δημιουργήσει ένταση και μια κατάσταση που δεν ξέρουμε που θα καταλήξει λίγες ημέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Είμαστε βαθιά ανήσυχοι. Βλέπουμε ότι τα 4 χρόνια δημοκρατικού κλίματος στην εκπαίδευση έφτασαν στο τέλους τους. Θα μας βρείτε απέναντι σε αυτό τον αυταρχισμό».

Να σημειωθεί ότι και ο κ Γιάννης Ραγκούσης, αρμόδιος για θέματα δημοσίας τάξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναρωτήθηκε: «Μήπως ο κ Μητσοτάκης επιδιώκει νεο Γρηγοροπουλο;»

Στις δηλώσεις Φίλη αντέδρασε ο κ Γιώργος Στύλιος (ΝΔ):

Γ. Στύλιος: Έχει βρεθεί γιάφκα στην ΑΣΟΕΕ και η ελληνική αστυνομία ενεργεί κατά νόμο.
Ν. Φίλης: Τι σημαίνει γιάφκα στα ελληνικά;
Γ. Στύλιος: Στο τέλος όλα θα βρεθούν και θα τα ξεκαθαρίσουμε.
Ν. Φιλης: Πότε; Όταν πέσει ξύλο; Έδώ έχουμε παράνομη δράση, παραβιάζεται το άσυλο, θέλετε ένταση πριν το Πολυτεχνείο.
Κλείσιμο
Μ. Τζούφη: Εμένα δεν μου επετράπη να περάσω από τους αστυνομικους, παρότι έδειξα τη βουλευτική μου ταυτότητα.
Κ. Γρηγοριάδης: Δυο μέλη του κόμματός μου κρατούνται στην ΓΑΔΑ και μάλιστα ο ένας, ο Κώστας Ντάσκας, είναι επιστημονικός μου συνεργάτης με πλήθος μεταπτυχιακών και σίγουρα όχι μπαχαλάκιας. Πάω να δώ αν μπορω να επαναφέρω την τάξη σε ένα μέρος της χώρας και να τον βγάλω έξω. 

ΚΝΕ: Παραβίαση του ασύλου και καταστολή

Έντονη ήταν και η αντίδραση της ΚΝΕ, που κατήγγειλε παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και καταστολή στην κινητοποίηση φοιτητών σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει «σιγή ιχθύος» μέσα στα ιδρύματα.

«Για την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη», η κυβέρνηση αξιοποιεί τις ενέργειες ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα και τους φοιτητικούς συλλόγους», αναφέρει η ΚΝΕ.

ΜέΡΑ25: Ο Χρυσοχοΐδης σβήνει τη φωτιά με βενζίνη

Από την πλευρά του, το ΜέΡΑ25 κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αποφάσισε να τιμήσει τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου με μια όσο γίνεται πιστότερη αναπαραγωγή της» και καταγγέλλει την προσαγωγή δυο στελεχών της, που πήγαν να δουν από κοντά την κατάσταση.

«Ακολούθησε ένα απ’ τα γνώριμα πλέον blietzkrieg του Υπουργού ΠροΠο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος φαίνεται να πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος να σβήσεις μια φωτιά είναι με βενζίνη», προσθέτει.

Ελληνική Λύση: Τελικά η κυβέρνηση είναι «αποτελεσματική»

Εντελώς διαφορετική είναι η κριτική της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, που ανέφερε ότι «οι παράνομοι μπαχαλάκηδες - δήθεν φοιτητές για άλλη μία φορά έφυγαν σαν κύριοι αφού ρήμαξαν την ΑΣΟΕΕ».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης