Έπιασαν τρομοκράτες με καλάσνικοφ, εκρηκτικά και χειροβομβίδες

police_ar1

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής  στην Αττική  - Η βαλλιστική στα καλάσνικοφ έδειξε την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» - Είχαν χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και στην πρεσβεία του Μεξικού- Εχουν γίνει 15 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις - Ο ένας από τους συλληφθέντες είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» και είχε συλληφθεί μαζί με τους Μαζιώτη και Ρούπα

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική. Τα δύο βασικά μέλη της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής.

Πρόκειται για δυο άντρες ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη Γαλλική Πρεβεία, έξω απο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη σε κλούβα των ΜΑΤ, στην πρεσβεία του Μεξικού, και το 2014 πάλι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με καλάσνικοφ, που συνολικά από τις επιθέσεις αυτές είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί από τις σφαίρες.

Πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική αναφέρουν οτι η οργάνωση ετοίμαζε επιθέσεις σε ολη τη χώρα, καθώς διέθετε ολόκληρο οπλοστάσιο.

Από τους δυο συλληφθέντες ο 41χρονος, ο οποίος είναι ο σύντροφος της 39χρονης γυναίκας που συνελήφθη, είχε συλληφθεί το 2010 μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα αμέσως μετά τη δολοφονία του Λάμπρου Φούντα στον Νέο Κόσμο, ενώ ο 45χρονος δεν είχε συλληφθεί ποτέ, ομως ηταν ανερχόμενο πρόσωπο στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης και ήταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που ήταν τα όπλα στο Χολαργό. 

Αναζητείται ακόμη ένας 46χρονος, ο οποίος είναι κι αυτός σκληρός αναρχικός, που δεν έχει συλληφθεί και αυτός είναι ένα από τα δυνατά πρόσωπα στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης. 

Η αρχή του τέλους για την οργάνωση ήταν μια ληστεία που διέπραξαν στις 21 Οκτωβρίου σε καταστημα ΟΠΑΠ στο Χολαργό. Τότε, το όπλο του 46χρονου εκπυρσοκρότησε κατά λάθος και τραυμάτισε τον 41χρονο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο δράστες λήστεψαν το κατάστημα του ΟΠΑΠ γιατί γνώριζαν ότι η επιχείρηση είχε κέρδη.

Συγκεκριμένα, απέσπασαν 2.000 ευρώ και κατά τη διαφυγή τους, τραυματίστηκε στο πόδι ο 41χρονος συλληφθείς.

Η αστυνομία, εν συνεχεία, ξεκίνησε την εξέταση ιατρών και νοσοκόμων, στους οποίους προσέφυγαν εκείνη την ημέρα οι δυο τους. Μάλιστα εγείρονται ερωτήματα, για το πώς κανείς δεν ενημέρωσε τις Αρχές για το περιστατικό, καθώς το τραύμα προερχόταν από σφαίρα, ενώ μεγάλο ερώτημα παραμένει και τι άκρες είχαν οι συλληφθέντες στο χώρο της περίθαλψης.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τα καλάσνικοφ είχε στην κατοχή του ο 41χρονος συλληφθείς σε κατάληψη, όμως υπό το φόβο ερευνών από την αστυνομία, ο ίδιος μετέφερε τα όπλα στη γιάφκα του Χολαργού.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής, 08-11-2019, βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και έχουν πραγματοποιηθεί 13 κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί συνολικά 15 άτομα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπου εξετάζονται, ενώ έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δύο  άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία.

Για τις ίδιες ενέργειες κατηγορείται και τρίτος ημεδαπός άντρας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Επιπλέον, έχει συλληφθεί και μία 39χρονη ημεδαπή γυναίκα, η οποία κατηγορείται για παράβαση του Ν. περί όπλων.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο (2) άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών αντίστοιχα, και μία 39χρονη γυναίκα, έχουν διενεργηθεί δεκατρείς (13) κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί για εξέταση δεκαπέντε (15) άτομα και έχει κατασχεθεί σημαντικός αριθμός όπλων και εκρηκτικών

Ειδικότερα, μετά από συστηματική έρευνα, διακριβώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η εμπλοκή τους στη ληστεία που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, την 12-02-2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017 υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής [τρία (3) έτη, έξι (6) μήνες και είκοσι έξι (26) ημέρες], σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.

Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:

1. Πέντε (5) πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ

2. Ένα (1) υποπολυβόλο

3. Δύο (2) τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα

9. Δύο (2) πυροβόλα πιστόλια

11. Τέσσερεις (4) χειροβομβίδες δακρυγόνου CS

12. Έξι (6) κοινοί πυροκροτητές

13. Εννέα (9) ηλεκτρικοί πυροκροτητές

14. Δύο (2) αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές

15. Ένα (1) τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)

16. Δύο (2) φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα

17. Τρεις (3) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας

18. Τρία (3) σώματα χειροβομβίδας

Ταυτοποιήθηκαν από τη βαλλιστική τα καλάσνικοφ

Από την μέχρι τώρα βαλλιστική εξέταση σε πολεμικά τυφέκια τύπου Kalasnikov, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε οικία της οδού 17ης Νοέμβρη 57 στον Χολαργό, έχει προκύψει ταύτιση ενός πολεμικού τυφεκίου με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό.

Επίσης, ένα ακόμα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalasnikov έχει ταυτοποιηθεί με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στις ακόλουθες τρομοκρατικές ενέργειες, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»:

1. Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα

2. Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα

3. Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.

4. Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (125)

'Eπιασαν ...τρομοκράτεςςς???

Έπρεπε να "ανέβει" το γόητρο του εν λόγω Πασοκοϋπουργού....και βρέθηκαν τάχιστα και οι ανάλογοι(!) τρομοκράτεςςςςς!!!!!!

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ

Που είναι τα ΟΝΟΜΑΤΑ και οι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ τους ?

Όταν στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στήριζαν τρομοκράτες

Ο Σύριζα έχει προτείνει τη μείωση της ποινής για κατασκευή και ρίψη μολότοφ ενώ έχει πρωτοστατήσει στην αποφυλάκιση τρομοκρατών. Ο Γιώργος Κυρίτσης λέει πως «δεν θυμάται κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ». Η πρώην βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα είχε συλληφθεί για κατοχή εκρηκτικών υλών. Η υποψήφια ευρωβουλευτής του Σύριζα Μυρσίνη Λοΐζου είχε γράψει στο twitter πως «τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη». Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Λάμπρου είναι φίλος και συνομιλητής των τρομοκρατών της «17 Νοέμβρη» και των «Πυρήνων της Φωτιάς». Ο γιος του πρώην προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση είναι θαυμαστής του Κουφοντίνα.

@Τσυριζοθίασο

Και ο τρομοκράτης αφέθη ελεύθερος πρόωρα με νόμο του Τσυριζοθίασου (2017), ώστε να συνεχίσει το θεάρεστο αριστεροφασιστικό έργο του....... Το ερώτημα τώρα είναι: αυτή τη φορά θα μείνουν για τα καλά στη φυλακή???????

ΣΠΥΡΟΣ

Περιμένω αντιδράσεις από Διαμαντόπουλο,Λάμπρου,Κυρίτση και Τζανακό......λυρικές αντιδράσεις λέεεεμε.....ξηλώνουν τον στρατό μας οι αλήτες της Δεξιάς που κακό χρόνο νάχουνεεεεεε

Νοικοκύρης οικογενειάρχης

Ο κομμουνισμός είναι η μήτρα που ξερνά μόνο τέρατα κτήνη παράσιτα καρανίκες και μπαρούφες

Ολα

Στην Ελλάδα είναι για τα πανηγύρια, ακόμα και οι τρομοκράτες... Ακου είχε τη γιάφκα στο ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ σπίτι του!! Για πολλά γέλια τα παλληκάρια!

Νεαντερταλ

Δεν ειχε τη γιαφκα στο σπιτι του εξ αρχης.ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να το κανει γιαφκα οταν αρχισαν οι εφοδοι της αστυνομιας στις καταληψεις(μετα κ την καταργηση του δηθεν "ασυλου")που ειχαν κρυμμενα τα οπλα.Και ετσι τον μπαγλαρωσαν εχοντας ολες τις αποδειξεις.Να γιατι αντιδρουν ολοι οι αριστεροι στις εφοδους σ αυτα τα στεκια κ τις σχολες.Γιατι εκει βρισκεται ο πυρηνας της ελληνικης τρομοκρατιας κ οι γιαφκες τους με καλασνικοφ,εκρηκτικα κ μολοτοφ.

Έχει πέσει η ποιότητα...

Μόνο αυτό; Η ληστεία του προπατζίδικου για 2000 τι σου λέει; Πως να νοικιάσουν μετά 2-3 γιάφκες της προκοπής με δυο χιλιάρικα. Ούτε την εγγύηση για τη μια γιάφκα δε φτάνουν. Οι παλιοί τρομοκράτες απαλλοτρίωναν δυο τρεις τράπεζες το χρόνο και τους περίσσευαν χρήματα για να πάνε σε κουτούκια καθώς και καλοκαιρινές διακοπές.

Μπράβο !!

Παντου ξηλώνεται το αριστερό φασισταριό και οι αριστεροί τρομοκράτες σε όλη την χωρα! Χίλα μπράβο! Αρκετα με τους αριστερούς φονιάδες! Η Δημοκρατία θα νικησει!

ELENl

Πρωτίστως μπράβο στον κ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ! σε όλο το επιτελείο αστυνομικές αρχές αντιτρομοκρατική !γενικά σε όλες τις υπηρεσίες.. ούτε 4 μήνες δεν πέρασαν που ανέλαβε το υπουργείο και ακόμη δεν είδαμε τίποτα απολύτως ? όταν δεν μιλάς πολύ και δεν λες μεγάλες κουβέντες ορίστε τα αποτελέσματα.. Έκανε πολύ καλή επιλογή ο κ Μητσοτάκης! που έδωσε το υπουργείο στον κ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ! Έτσι πρέπει να δουλεύουν όλοι για το καλό της χώρας !ομαδικά με συννενόηση και πρόγραμμα...

KING

Μα αφού τα παιδιά δεν τα χρησιμοποιούσαν, απλώς τα είχαν, όπως τις μολότοφ στο σακίδιο που λέει και ο βουλευτής τους γιατί τα μπαγλαρωσανε?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης