Ξεκίνησαν τα μαθήματα «μακεδονικής» γλώσσας στην Αριδαία

Χωρίς ιδιαίτερη συμμετοχή το προκλητικό εγχείρημα της φιλοσκοπιανής ΑΜΚΕ, που ηγούνται η Ευγενία Νατσουλίδου, πρώην εκπρόσωπος της ακραίας σκοπιανής οργάνωσης «United 'Macedonian' Diaspora» στην Ελλάδα, και ο στενός της συνεργάτης Νικόδημος Τσαρκνιάς

Τρεις και ο… κούκος, στο «κρυφό σχολείο» που έστησε η φιλοσκοπιανή ΑΜΚΕ, «Κρστε Μισιρκοβ» στην παράνομη εκκλησία του αποσχηματισθέντος ιερέα Νικόδημου Τσαρκνιά, στην Αριδαία Πέλλας, διδάσκοντας την «μακεντόνσκι» μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.

Στη σελίδα της φιλοσκοπιανής ΑΜΚΕ στο facebook, αναρτήθηκαν φωτογραφίες από το χώρο που πραγματοποιούνται τα μαθήματα, σε αίθουσα της παράνομης εκκλησία (“Αγ. Ζλατα Μεγκλένσκα”) που έκτισε ο Τσαρκνιάς, μ’ «εμβάσματα» από τη σκοπιανή διασπορά. «Το πρώτο μαθήματα «Μακεδονικής» γλώσσας ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες στην Εκκλησία της Αγίας Ζλάτας Μέγκλενσκα στο Σούμποτσκο/Αριδαία.Ήταν μια συναισθηματική και ευτυχισμένη μέρα για όλους τους «Μακεδόνες»! Βήμα βήμα, όλα θα προχωρούν προς το καλύτερο» αναφέρει η ανάρτηση.Στις φωτογραφίες παρουσιάζονται ο χώρος που πραγματοποιείται το φροντιστήριο της «μακεντόνσκι» γλώσσας, μέσω ιντερνετικής πλατφόρμας, αφού ο δάσκαλος διδάσκει από τα Σκόπια, καθώς και βιβλία στα σλάβικα. Πάντως με βάση το… τραπέζι εξοχής που χρησιμοποιείται για… θρανίο, θα πρέπει να κάνουν… «ουρά» οι θιασώτες της «μακεντόνσκι» προκειμένου να τη διδαχθούν.Το προκλητικό εγχείρημα της φιλοσκοπιανής ΑΜΚΕ, που ηγούνται η Ευγενία Νατσουλίδου, πρώην εκπρόσωπος της ακραίας σκοπιανής οργάνωσης «United 'Macedonian' Diaspora» στην Ελλάδα, και ο στενός της συνεργάτης Νικόδημος Τσαρκνιάς, είναι απόρροια του αρνητικού αποτυπώματος της Συμφωνίας των Πρεσπών, που αναγνωρίζει «μακεδονική» γλώσσα (έστω και με αστερίσκους), αλλά και «μακεδονική» εθνική ταυτότητα. Η χρήση του όρου «μακεδονική γλώσσα» από τους Σκοπιανούς, είχε σχολιάσει αρνητικά και ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης κάνοντας λόγο για «μέγα λάθος».H φιλσοκοπιανή ΑΜΚΕ φέρει το όνομα του Σκοπιανού «Κρστε Μισιρκοβ», του φιλολόγου που σύμφωνα με τους ιδρυτές της οργάνωσης «υπήρξε Μακεδόνας φιλόλογος, ένας από τους κωδικοποιητές της μακεδονικής γλώσσας, σλαβιστής, ιστορικός, εθνογράφος και δημοσιογράφος».

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην ιστοσελίδα της ΑΜΚΕ, σκοπός της εταιρίας είναι η προώθηση, μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση, των καλύτερων πρακτικών στη διαχείριση της γλωσσικής διαφορετικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Απώτερος στόχος είναι να γίνουν οι περιφερειακές ή μειονοτικές γλώσσες πηγές πολιτισμού, ανάπτυξης και τοπικής υπερηφάνειας, σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς με τους ίδιους σκοπούς και με την διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων.

Δείτε βίντεο: Ξεκίνησαν τα μαθήματα «μακεδονικής» γλώσσας στην Αριδαία
Ξεκίνησαν τα μαθήματα «μακεδονικής» γλώσσας στην Αριδαία
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (21)

Andreas X.

Ανθρωποι,ανεγκέφαλοι και τελείως άσχετοι με τήν ιστορική πραγματικότητα.Ο ανθρωπος πού τούς πρωτοκυβέρνησε ,ο ΚΙΡΟ ΓΚΛΙΓΚΟΡΩΦ,λιγο πριν φύγει απ τη ζωή απευθυνόμενος πρός τούς νεώτερους ηγετίσκους τού κρατιδίου αλλά και προς οιονδήποτε εκ των πολιτών πού ειχε τίς ιδιες αντιλήψεις, τούς δήλωσε. ''Ειστε ηλίθιοι,αν πιστεύετε πως εχετε τήν παραμικράν σχεσιν με την Αρχαία Μακεδονία τού Αλεξάνδρου καί τού Φιλίππου ,''η με την Μακεδονική γλώσσα ,την Ιστορία και τίς παραδόσεις των Αρχαίωνν Μακεδόνων.Οί άνθρωποι ειναι κατωτατου μορφωτικού επιπέδου καί τελείως ανεπίδεκτοι μαθήσεως.Αποτελούν μοναδι- κή περίπτωση ανθρώπων,πού ντρέπονται γιά τήν Σλαθοβουλγαρική τους καταγωγή καί προσπαθούν νά οικειοποιηθούν την ιστορία και τίς παραδώσεις τών Αρχαίων Μακεδόνων μή λαμβάνοντας υπ'όψιν οτι οι πρόγονόι τους οί Σλαύοι,εγκαταστάθηκαν στήν Περιοχή σχεδόν 8 αιώνες μετα τον Μ.Αλέξανδρο καί τον Βουκεφάλα πού τόσο πολύ τούς διεγείρει και τούς κατασκευάζουν άλλοι πού εχουν τα δικά τους σχέδια γιά την Περιοχη.Νά επισκευθούν καποιον καλό γιατρό γιατί η περίπτωσή τους ειναι ιδιάζουσα καί επικίνδυνη πρώτα γιά τούς ιδιους! Α.Χ.

Γεώργιος Βλάχος

Σας θυμίζω αυτά που έγραψε ο Εγγλέζος ιστορικός Χάμμοντ: <<Το να μιλάς μακεδονικά δεν σημαίνει ότι μιλάς μία ξεχωριστή γλώσσα, αλλά ότι μιλάς μία διάλεκτο της Ελληνικής γλώσσας>>. Πρέπει να διαλέξουν ή είναι Ελληνες αφού θέλουν να μιλάνε μια γλώσσα που την ονομάζουν Μακεδονική ή είναι Σλάβοι και μιλάνε Σλαβικά και δεν χρειάζεται να ντρέπονται επειδή η γλώσσα τους δεν έχει καμία σχέση με την Μακεδονική Διάλεκτο της Ελληνικής γλώσσας. Δυστυχώς η μεγάλη ελληνική Πέμπτη Φάλαγγα των Σκοπιανών στην Πατρίδα μας συμπαραστέκετε στους Σλάβους, επειδή καμία ελληνική κυβέρνηση δεν επέτρεψε την διεξαγωγή ενός Δημοψηφίσματος στην πατρίδα μας για να έχουν οι κυβερνήσεις των κομμάτων και όχι του Λαού την Γνώμη του ελληνικού λαού με την οποία θα προχωρούσαν στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό ζήτημα και το οποίο θα κοινοποιούσε στην υφήλιο. Αντί αυτού είδαμε πρόσφατα τις εγκάρδιες αγκαλιές και θερμούς ασπασμούς με την Σλαβική ηγεσία των σκοπιανών, της ακόλουθου του κύριου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ.

Μας τα πρήξατε με τους σλάβους

Μια βόλτα στα Βαλκάνια και ο καθένας θα καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία φυσιογνωμική διαφορά. Οι μόνοι που διαφέρουν είναι οι αραβογενείς ελληνες νησιώτες και οι τουρκογενείς ελληνες από την Μ.Ασία.

Dikefalos

Γιαβόλ χερ πρησμένε ! ! !

Γιάννης

Κάνεις λάθος. Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Οι Τούρκοι είναι μουσουλμάνοι. Άρα πώς θα γίνει ο γάμος; Δεν επιτρέπεται. Μην επηρεάζεσαι από την αλβανική προπαγάνδα. Αυτοί που έβριζαν τους συνέλληνες της Μικράς Ασίας ήταν οι Αλβανοί. Οι Αλβανοί δεν ήρθαν στην Ελλάδα μετά το 1990. Απλώς στην περίοδο του αριστερού αλβανικού καθεστώτος ήταν κλεισμένοι στην Αλβανία τους και το κομμουνιστικό καθεστώς της Αλβανίας δεν τους άφηνε να έρθουν εδώ. Πριν το αριστερό καθεστώς υπήρχαν πολλοί Αλβανοί στην Ελλάδα οι οποίοι απελάθηκαν μετά τη λήξη του εμφύλιου πολέμου επειδή το 1941 ήταν με το Χίτλερ ενώ το 1948 ήταν με τους κομμουνιστές. Το 1923,1930 υπήρχαν Αλβανοί στην Ελλάδα και ήταν αυτοί που έβριζαν τους Μικρασιάτες. Το 1949 απελάθηκαν. Η Μακεδονία εννοείται πως είναι ελληνική και μόνο ελληνική. Οι Σκοπιανοί δεν είναι ούτε Μακεδόνες ούτε Σλαβομακεδόνες ούτε Βορειο-Μακεδόνες. Οι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι,μιλούν γλώσσα της βουλγαρικής οικογένειας και η νέα γενιά Σκοπιανών το παραδέχεται ότι είναι Βούλγαροι.

Ολυμπος

Δεν καταλαβαίνω γιατί οι Βούλγαροισκοπιανοι μαθαίνουν ξανά βουλγαρικα. Σλαυοι θα είστε μια ζωή, ειστε και τούρκο φίλοι, ξέχασατε τι "ωραία" περνούσατε? Με προκαλείτε γέλωτα Βούλγαροι.

Και όμως. ....

Τις πιο χαρακτηριστικές σλαβόφατσες των Βαλκανίων τις συναντάς στη Θεσσαλία.

Στην ομάδα κοριτσιών βόλευ του χωριού μου.

Όταν πήγε πρώτη φορά η κόρη μου ήταν όλα μαζί 4 κορίτσια. Σύντομα έγιναν 24...

Καλλ

Τὸ ΨΕΜΑ ἔχει κοντὰ ποδάρια καὶ τὰ 4 τὰ κάνει μεῖον 14

πολυ γενναιο εκ μερους των γονιων

να στειλουν τα παιδακια τους στο σχολειο ΑΥΤΟΥ του "παπά".... ίσως βεβαια να μην ξερουν το ποιόν του και μακαρι να μην χρειαστει να το μαθουν απο πρωτο χερι. Θα ειναι τραυματικη η εμπειρια για τα σλαβογιουφτακια τους. ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ (τα τελευταια λογια του εθνικου μας ηρωα Παυλου Μελα που παρατησε την ευκολη δημοσιουπαλληλιδικη ζωη του καραβανα κι ηρθε στην Μακεδονια για να μας γλυτωσει απο τις θηριωδιες των βουλγαρων κομιτατζηδων -προγονων αυτων των "τρυπιων" σλαβογιουφτων)

w

o παυλος ειχε και ηθελε χοντρη μπαζα καθως ειχε οικονομικα προβληματα!! πιστευε στο χρημα κι αυτος πολυ!! ηδη ειχε μετακομισει αο κεντρο στην κηφισια και τα ειχε βρει σκουρα!! γι αυτο πηγε!!

Unknown

Γλώσσα που είναι πανομοιότυπη με τα βουλγαρικά,χώρα που στο έδαφος της το 30% είναι Αλβανοί. Μάταια ψάχνουν για εθνική ταυτότητα.Πρέπει η συγκεκριμένη χώρα να μοιραστεί,όπως αρμόζει στην Ιστορία.

Καλλ

ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ....ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ..... ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΗ ΚΡΑΤΙΔΙΑ,ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ""ΙΣΧΥΡΟΙ"" ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ !

DP

ΜΠΟΡΕΙ ΦΙΛΕ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΑΛΛΑ Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ. ΚΑΙ ΤΟ ΡΗΤΟ ΛΕΕΙ "Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ". ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Γιάννης

Οι εθνομηδενιστες στο Ελλάδα δεν θέλουν μερίδιο από την μοιρασιά

ΓΚΡΟΥΕΦΙΟΣ

σλαβομακεντόντετσ (μακεντονσκατά η γλώσσα τους όπως οι ίδιοι την λένε ) οι χειρότεροι ρατσιστές των βαλκανίων μαζί με τους βορειοαλβανούς ζήτημα χρόνου είναι η καταγγελία της συμφωνίας των πρεσπων από τους ίδιους, υπομονή θα το διαλύσουν μόνοι τους το μαγαζί την άλλη μέρα θα δηλώνουν βούλγαροι παλιά τους τέχνη κόσκινο !!

Alex

Έλληνες πολιτικοί κατώτεροι των περιστάσεων .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης