Παναγιώτης-Ραφαήλ: «Πράσινο φως» για το ταξίδι ζωής στη Βοστώνη

Παναγιώτης-Ραφαήλ: «Πράσινο φως» για το ταξίδι ζωής στη Βοστώνη

«Μόλις ενημερώθηκα από τον υπουργό ότι τελείωσαν τα διαδικαστικά για την μετάβαση του παιδιού στη Βοστώνη, όλα πήγαν καλά» είπε, έπειτα από συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, ο πατέρας του 18 μηνών αγοριού, που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία - Κικίλιας: Είχα υποσχεθεί στους γονείς του παιδιού ότι σε ανθρώπινο επίπεδο θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν

panraf0_2
Στη Βοστώνη, για να λάβει την απαραίτητη γονιδιακή θεραπεία, μεταβαίνει ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ, ο οποίος πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία και με την περιπέτεια της υγείας του έχει συγκινήσει το πανελλήνιο.

Ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, Γιώργος Γλωσσιώτης, σε δηλώσεις του έπειτα από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ανέφερε: «Μόλις ενημερώθηκα από τον υπουργό ότι τελείωσαν τα διαδικαστικά για την μετάβαση του παιδιού στη Βοστώνη, όλα πήγαν καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και τον κυπριακό λαό, που το πρόβλημα του παιδιού μου έγινε και δικό τους πρόβλημα. Ευχαριστώ την κυβέρνηση, τον υπουργό και τον πρωθυπουργό, που ευαισθητοποιήθηκαν και έδωσαν λύση. Κατανοώ την απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου. Η ευθύνη είναι 100% δική μας».


Κικίλιας για Παναγιώτη-Ραφαήλ



Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είπε στους δημοσιογράφους: «Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διάλεξα να μην κάνω δηλώσεις, σεβόμενος το ιατρικό απόρρητο, την οικογένεια του παιδιού και την κατάσταση. Σέβομαι απολύτως και ως γιατρός τους επιστήμονες στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, που κάνουν την δουλειά τους. Αλλά, υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας. Είχα υποσχεθεί στους γονείς του παιδιού ότι σε ανθρώπινο επίπεδο θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, πρώτα απ' όλα η ελληνική κοινωνία που βοήθησε και έβαλε πλάτη και μετά τα πάσης φύσεως διαδικαστικά που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό, με την εταιρεία που προμηθεύει το φάρμακο, με τις διατυπώσεις που πρέπει να γίνουν, τις οποίες από εδώ και πέρα αναλαμβάνει η MDA».

«Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς για την υπομονή την οποία έδειξαν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει ανθρωπιά σε αυτήν την χώρα» προσέθεσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Κλείσιμο
Αυτό που απομένει, πλέον, προκειμένου να φύγει για τις ΗΠΑ ο μόλις 18 μηνών Παναγιώτης-Ραφαήλ, είναι η τακτοποίηση των διαδικαστικών ζητημάτων, για την οποία το μεσημέρι δεσμεύθηκε να συνδράμει η εταιρεία Novartis, έπειτα από συνάντηση στελεχών της με τον υπουργό Υγείας.

Σημειώνεται ότι τα έξοδα θα καλυφθούν από τις προσφορές των Ελλήνων, η ανταπόκριση των οποίων ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική. Μέσα σε λίγες ημέρες, άνθρωποι απ' όλη τη χώρα προσέφεραν χρήματα, ό,τι μπορούσε ο καθένας, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ποσό, που ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από τρία εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης