Ιατρικός Σύλλογος: Ζήτησε τη συμβολή φαρμακευτικής εταιρείας στις ΗΠΑ για τη θεραπεία του Παναγιώτη - Ραφαήλ

Ιατρικός Σύλλογος: Ζήτησε τη συμβολή φαρμακευτικής εταιρείας στις ΗΠΑ για τη θεραπεία του Παναγιώτη - Ραφαήλ

Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στη φαρμακευτική εταιρεία, η οποία έχει τα δικαιώματα για τη γονιδιακή θεραπεία, ώστε να την εξασφαλίσει σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή

panagiwtis2
Νέα πρωτοβουλία στην υπόθεση του μικρού ασθενή με Νωτιαία Μυική Ατροφία, του Παναγιώτη - Ραφαήλ Γλωσσιώτη ανέλαβε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), μετά την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ να προσφέρει 5.000 ευρώ στην οικογένεια, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ταξίδι στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε γονιδιακή θεραπεία.

Όπως ανακοίνωσε ο ΙΣΑ, απέστειλε επιστολή στη φαρμακευτική εταιρεία Novartis, η οποία έχει τα δικαιώματα για τη γονιδιακή θεραπεία και ζητεί να μεσολαβήσει στην παρασκευάστρια εταιρεία που ανήκει στον Όμιλό της, ώστε να διατεθεί η θεραπεία σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή.

Αναφέρεται, μάλιστα, στην ανακοίνωση πως ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης επικοινώνησε προσωπικά με τoν Γενικό Διευθυντή της εταιρείας και ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να διευκολυνθεί η πρόσβαση του παιδιού στη θεραπεία.

«Ο ΙΣΑ σέβεται την άποψη του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου που είναι το θεσμικό όργανο της πολιτείας, ωστόσο αναγνωρίζει το δικαίωμα του κάθε ασθενή στη ζωή και στην ελπίδα. Με δεδομένο μάλιστα ότι στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για ένα παιδί ακόμα και ελάχιστες πιθανότητες βελτίωσης εάν υπάρχουν, θέλουμε να συμβάλλουμε ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια» δηλώνει ο κ.Πατούλης σχετικά με το θέμα και τη στάση του ΙΣΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης