Λακωνία: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε ληστείες, κλοπές και εμπρησμούς

Λακωνία: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε ληστείες, κλοπές και εμπρησμούς

Τρεις από τους δράστες συνελήφθησαν σε κοινότητες του Δήμου Σπάρτης το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ ένας 22χρονος συνεργός τους που έχει ταυτοποιηθεί δεν εντοπίστηκε και αναζητείται

Lakwnia-listeies-klopes
Επιδρομές σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ευρώτα, Μονεμβασίας και Σπάρτης έκαναν τους τελευταίους τρεισήμισι μήνες τέσσερις Έλληνες κακοποιοί που επιδίδονταν σε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές οχημάτων, ένα από τα οποία πυρπόλησαν αφού το χρησιμοποίησαν στις παράνομες δραστηριότητές τους.

Τρεις από τους δράστες ηλικίας 26, 29 και 36 χρόνων συνελήφθησαν σε κοινότητες του Δήμου Σπάρτης το μεσημέρι της Δευτέρας, με επιχείρηση της Ασφαλείας Σπάρτης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., ενώ ένας 22χρονος συνεργός τους που έχει ταυτοποιηθεί δεν εντοπίστηκε και αναζητείται. Στην κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν τα διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν.

Από τις 30 Ιουνίου, η σπείρα είχε διαπράξει εννέα διαρρήξεις και απόπειρες κλοπής σε σπίτια από τα οποία τα μέλη της είχαν αρπάξει μετρητά, χρυσαφικά και κινητά αξίας άνω των 13.000 ευρώ, ενώ είχαν κλέψει και ένα αυτοκίνητο το οποίο αργότερα έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Σε τρεις περιπτώσεις είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με τους ενοίκους των σπιτιών και τους ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού για να τους ληστέψουν.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης και σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστείες, κλοπές και εμπρησμό, που περιλαμβάνει και τον 22χρονο συνεργό τους. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξιχνιαστεί πλήρως η εγκληματική δραστηριότητα της σπείρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης