ΕΦΕΤ: Προχωρά σε ανάκληση μη ασφαλούς αλόης με γεύση ανανά

ΕΦΕΤ: Προχωρά σε ανάκληση μη ασφαλούς αλόης με γεύση ανανά

Παρτίδα του συγκεκριμένου ποτού, που παρασκευάζεται από την εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Α.Ε. στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, βρέθηκε μη κανονική ως προς την ονομασία πώλησης και μη ασφαλής αναφορικά με την κατανάλωσή της

aloi_efet
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας – Τμήμα Α', διαπίστωσε ότι το προϊόν με την εμπορική επωνυμία "ΟΚF Aloe drink pineapple taste", ποτό με γεύση ανανά, σε πλαστική συσκευασία των 500 ml, με αριθμό παρτίδας Μ 26.04.2018 03 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 25.04.2020 C, που παρασκευάζεται στη Νότια Κορέα από την εταιρεία OKF Corporation / OKF Bldg 54, Hakdong ro 21 – gil – Gangnam – Gu Seoul, Korea, Tel 8224911877 και εισάγεται στην Ελλάδα από την εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Α.Ε. στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, βρέθηκε μη κανονικό ως προς την ονομασία πώλησης διότι δεν εμπίπτει στην κατηγορία των χυμών και μη ασφαλές, διότι περιέχει την χρωστική Ε102 και δεν πληροφορεί τους καταναλωτές ότι "Η χρωστική Ε102 μπορεί να έχει επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά" (ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα) όπως επιβάλλει η Κοινοτική νομοθεσία.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω  μη κανονικό και μη ασφαλές προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να έχουν υπόψη τους ότι το προϊόν δεν πρέπει να καταναλωθεί από παιδιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης