Μεταναστευτικό: «Έκρηξη» στις αφίξεις Αφγανών το 2019

Μεταναστευτικό: «Έκρηξη» στις αφίξεις Αφγανών το 2019

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται τους καλοκαιρινούς μήνες οπότε και στην Ελλάδα έφτασαν το τρίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου 6.586 Αφγανοί, 3.755 Σύροι και 3.069 από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής

metanastes-geniki
Μεγάλη αύξηση στις αφίξεις στην Ελλάδα οικογενειών από το Αφγανιστάν καταγράφονται για το 2019 σύμφωνα με τα στοιχεία των ελληνικών αρχών που αναλύει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται τους καλοκαιρινούς μήνες οπότε και στην Ελλάδα έφτασαν το τρίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου 6.586 Αφγανοί, 3.755 Σύροι και 3.069 από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Παράλληλα καταγράφεται, όπως σημειώνουν τα ΝΕΑ, και αύξηση στους ασυνόδευτους ανηλίκους η εθνικότητα για την πλειονότητα των οποίων είναι αφγανική. Σήμερα στην Ελλάδα βρίσκονται περισσότερα απο 4.500 ασυνόδευτα παιδιά με το 93,6% αυτών να είναι αγόρια ενώ αύξηση σημειώνεται και στο ποσοστό αυτών των παιδιών που είναι ηλικίας κάτω των 14 ετών.

Η γενικη εικόνα αυτή επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο που δείχνουν ότι το 39% όσων έφτασαν στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια ήταν Αφγανοί, το 15% ήταν Σύροι και το 9% Κογκολέζοι ενώ έχουν καταγραφεί και αφίξεις Ιρακινών και Παλαιστινίων.

Συνολικά από τις αρχές του χρόνου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είχαν φτάσει στην Ελλάδα είτε μέσω Έβρου είτε -κυρίως- μέσω των νησιών του Αιγαίου 45.597 πρόσφυγες και μετανάστες.

pionakas-afixis
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης