Σύστημα anti-drone αναμένεται να αποκτήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σύστημα anti-drone αναμένεται να αποκτήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σε πολύ κλειστό κύκλο ατόμων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ στο Μαρκόπουλο η παρουσίαση του υποψήφιου προς αγορά συστήματος -  Γιατί η απόκτησή του κρίνεται αναγκαία

dronee
Σε έναν πολύ κλειστό κύκλο ατόμων και κάτω από συνθήκες μυστικότητας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ στο Μαρκόπουλο η παρουσίαση ενός συστήματος anti-drone το οποίο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προμηθευτεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στο πρώην Ολυμπιακό Σκοπευτήριο παρευρέθησαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, μέλη του ΚΕΜΕΑ, Πολωνοί και Γερμανοί εκπρόσωποι των εταιρειών και άτομα από πανεπιστήμιο των Βρυξελλών και ελληνικό πανεπιστήμιο.

Η παρουσίαση διήρκεσε δύο ώρες και είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιούν οι επιτελείς του υπουργείου για την αγορά ενός τέτοιου συστήματος.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η επίθεση με drones στις δυο μεγαλύτερες πετρελαιοπηγές του κόσμου στη Σαουδική Αραβία, αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο της σύγχρονης τρομοκρατίας και επηρεάζει άμεσα την Ελληνική Αστυνομία, η οποία καλείται να εναρμονιστεί στο παγκόσμιο σχέδιο ασφαλείας. Να φυλάξει δηλαδή από αέρος κυβερνητικά κτίρια και εγκαταστάσεις από «ιπτάμενες βόμβες» που ενδεχομένως κάποιοι θα επιχειρήσουν να στείλουν...

Πλέον οι εποχές των ωρολογιακών μηχανισμών, των εκρηκτικών φακέλων και των πυροβολισμών φαίνεται να περνάνε σιγά σιγά στο παρελθόν, καθώς οι τρομοκράτες απέκτησαν την δυνατότητα με λίγα χρήματα να στέλνουν «συστημένα» drones με εκρηκτικά... Έτσι εξετάζεται αν θα πρέπει να εφοδιαστεί η Αστυνομία με anti-drones συστήματα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας από αέρος για το ενδεχόμενο επιθέσεων σε κυβερνητικά κτήρια και άλλους στόχους από «ιπτάμενες βόμβες». Κάτι ανάλογο με το σύστημα που διαθέτει ο στρατός, για το οποίο ενημερώθηκαν οι επιτελείς του υπουργείου και μάλιστα σε συσκέψεις τέθηκε επί τάπητος το θέμα της αγοράς συγκεκριμένου συστήματος αξίας δύο εκατομμυρίων ευρώ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης