ΠΟΕΔΗΝ: Υποστελεχωμένο το ΕΚΑΒ Χίου

ΠΟΕΔΗΝ: Υποστελεχωμένο το ΕΚΑΒ Χίου

«Το λιγοστό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, εδώ και πολύ καιρό μαζί με τους διασώστες του ΕΚΑΒ υπερβάλλουν εαυτούς»

4743603
Οξύτατα προβλήματα σε ό,τι αφορά τη στελέχωσή του αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ Χίου, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

«Οι διασώστες που έχουν απομείνει στο ΕΚΑΒ επαρκούν για τη στελέχωση ενός και μόνου ασθενοφόρου σε 24ωρη βάση και μονο για τα επείγοντα περιστατικά. Οι καθυστερήσεις στα επείγοντα είναι συχνό φαινόμενο», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης έκλεισε με «μπαλώματα»: αντί να προσληφθούν διασώστες, μετακινήθηκαν άλλοι από την υπόλοιπη Ελλάδα για να καλύψουν μέρος των κενών. Για την επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ εκτιμάται ότι απαιτούνται 3 ασθενοφόρα το πρωί και 2 ασθενοφόρα το απόγευμα και τη νύχτα, με την ανάλογη κάλυψη σε διασώστες.

«Το λιγοστό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, εδώ και πολύ καιρό μαζί με τους διασώστες του ΕΚΑΒ υπερβάλλουν εαυτούς, καθότι πέραν των μόνιμων κατοίκων και των παραθεριστών προσφέρουν υπηρεσίες και στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο νησί» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Μοιραία οι ελλείψεις προκαλούν εμπλοκή στο Νοσοκομείο Χίου με τις δευτερογενείς διακομιδές, δηλαδή τις διακομιδές ασθενών μετά την έξοδό τους από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η Διοίκηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, διαθέτοντας προσωπικό από το Νοσοκομείο για να γίνονται τα εξιτήρια και οι δευτερογενείς διακομιδές, ωστόσο αυτή η λύση βρίσκει αντίθετη την ΠΟΕΔΗΝ.

«Το Υπουργείο Υγείας πρέπει άμεσα να δώσει λύση για τις δευτερογενείς διακομιδές με την πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση του ΕΚΑΒ, για να μην αναγκάζονται οι ασθενείς να καταφεύγουν και στα ιδιωτικά ασθενοφόρα» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης