Κακουργηματικές διώξεις σε 17 πρώην μέλη του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ

Κακουργηματικές διώξεις σε 17 πρώην μέλη του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ

Με πλαστογραφημένες αιτήσεις για δάνεια και οικονομικά βοηθήματα «έκαναν φτερά» 200.000 ευρώ 

2195816
Υπόλογα, ενώπιον ανακριτή κατά της Διαφθοράς, για σειρά βαρύτατων κακουργηματικών πράξεων είναι πλέον 17 πρόσωπα που είχαν διατελέσει μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, κατά το χρονικό διάστημα 2012 - 2014. Και αυτό καθώς, η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, άσκησε σε βάρος των συγκεκριμένων προσώπων ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα, ενώ η σχετική δικογραφία διαβιβάζεται σε ανακριτή κατά τις Διαφθοράς για περαιτέρω έρευνα.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η υπόθεση αφορά κακοδιαχείριση στο συγκεκριμένο Ταμείο με πλαστογραφημένες αιτήσεις για δάνεια και οικονομικά βοηθήματα για τα οποία δεν υπήρχαν σχετικές αιτήσεις των δικαιούχων. Κατά πληροφορίες τα χρήματα, που ανέρχονται στο ποσό των 200.000 ευρώ τα καρπώνονται οι ποινικά ελεγχόμενοι.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε κατατεθεί αρχικά αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ τα πρόσωπα που πλέον διώκονται είχαν κληθεί ως ύποπτοι να δώσουν εξηγήσεις στην εισαγγελία Διαφθοράς.

Η δίωξη που ασκήθηκε από την κυρία Τουλουπάκη σε βάρος των 17 πρώην μελών της διοίκησης του Ταμείου αφορά στα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος ) και της εγκληματικής οργάνωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης