Είχαν ρημάξει τα φωτοβολταϊκά πάρκα στην Πελοπόννησο - Προκάλεσαν ζημιά €300.000!

Είχαν ρημάξει τα φωτοβολταϊκά πάρκα στην Πελοπόννησο - Προκάλεσαν ζημιά €300.000!

Στα χέρια των Αρχών πέντε αλλοδαποί ηλικίας 35, 33, 32, 31 και 25 χρόνων - Είχαν διαπράξει συνολικά οκτώ κλοπές και μια απόπειρα κλοπής σε φωτοβολταϊκά πάρκα, στα οποία πήγαιναν με δύο αυτοκίνητα και ξήλωναν καλώδια χαλκού με τη χρήση εργαλείων

Hleia-fwtovoltaika-klopes
Σε περιοχές της Ηλείας, της Αχαΐας, της Μεσσηνίας και της Κορινθίας, αλλά και στην Καρδίτσα και την Πιερία, δρούσε τους τελευταίους έξι μήνες μια σπείρα αλλοδαπών που είχαν ρημάξει τα μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα στα οποία διέπρατταν συστηματικά κλοπές προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις εγκαταστάσεις.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ήλιδας αξιοποίησαν τα στοιχεία που συνέλεξαν και εξάρθρωσαν την εγκληματική οργάνωση. Με την συνδρομή της Ασφαλείας Πύργου συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής κοντά σε φωτοβολταϊκο πάρκο της περιοχής Ελαιώνα Ηλείας πέντε αλλοδαποί ηλικίας 35, 33, 32, 31 και 25 χρόνων, που είχαν διαπράξει συνολικά οκτώ κλοπές και μια απόπειρα κλοπής σε φωτοβολταϊκά πάρκα, στα οποία πήγαιναν με δύο αυτοκίνητα και ξήλωναν καλώδια χαλκού με τη χρήση εργαλείων.

Συνολικά, οι δράστες είχαν αρπάξει καλώδια χαλκού διαφόρων διατομών συνολικού μήκους άνω των 15 χιλιομέτρων, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 240.000 ευρώ, ενώ οι φθορές που προκάλεσαν στα φωτοβολταϊκά πάρκα ξεπερνά τα 300.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν στην κατοχή τους γάντια, κόφτες, πένσες, κατσαβίδια, ένα επαναφορτιζόμενο συρματόσχοινο με γάντζους στις άκρες τα οποία χρησιμοποιούσαν για την αφαίρεση των καλωδίων χαλκού, τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν και πέντε κινητά.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές και φθορές κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες κλοπές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης