Μεσοπέλαγα τα τουρκικά γεωτρύπανα λόγω εμπάργκο από ΗΠΑ - Βρετανία - Γαλλία - Ιταλία

Μεσοπέλαγα τα τουρκικά γεωτρύπανα λόγω εμπάργκο από ΗΠΑ - Βρετανία - Γαλλία - Ιταλία

Oι ιδιωτικές εταιρείες που προμήθευαν τη Τουρκία με αυτά τα υλικά εδρεύουν στις ΗΠΑ και τη Βρετανία και σταμάτησαν τον εφοδιασμό λόγω των παράνομων γεωτρήσεων

ff_252863_171251_type13262
Η τουρκική εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» αποκαλύπτει σήμερα πως η Άγκυρα απέσυρε τα δύο γεωτρύπανά της, Φατίχ και Γιαβούζ, από την κυπριακή ΑΟΖ γιατί ξέμειναν από υλικά που είναι απαραίτητα για το εγχείρημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι ιδιωτικές εταιρείες που προμήθευαν τη Τουρκία με αυτά τα υλικά εδρεύουν στις ΗΠΑ και τη Βρετανία και σταμάτησαν τον εφοδιασμό λόγω των παράνομων γεωτρήσεων και κατόπιν προτροπών των κυβερνήσεών τους. Την ίδια τακτική ακολουθούν γαλλικές και ιταλικές εταιρείες. Η Τουρκία αναζήτησε εναλλακτικές λύσεις στη Κίνα αλλά τα υλικά αποδείχθηκαν ακατάλληλα.

Η κάθε μέρα γεώτρηση με νοικιασμένα γεωτρύπανα στοιχίζει περίπου 1 εκ ευρώ. Η Τουρκία έριξε το κόστος στα 300.000 ευρώ ημερησίως με τα δικά της γεωτρύπανα, τα οποία ωστόσο για να λειτουργήσουν χρειάζονται υλικά τα οποία δεν παράγει και δεν μπορεί να βρει πλέον στη διεθνή αγορά η Τουρκία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης