O Ανδρέας Μπουντουβής νέος πρύτανης στο ΕΜΠ

bouduvis0

Ο κ. Μπουντουβής επικράτησε στον δεύτερο γύρο των πρυτανικών εκλογών του κ. Δ. Καλιαμπάκου

Ο Ανδρέας Μπουντουβής, καθηγητής της Σχολής Χημικών Μηχανικών  εξελέγη νέος πρύτανης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, επικρατώντας του κ. Δ. Καλιαμπάκου στον δεύτερο γύρο των εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα. Ο κ. Μπουντουβής έλαβε 205 ψήφους, έναντι 179 του κ.Καλιαμπάκου.  Η θητεία του κ. Μπουντουβή θα είναι τετραετής.

Στον πρώτο γύρο των πρυτανικών εκλογών που έγιναν χθες είχαν λάβει:

Καλιαμπάκος Δημήτριος 124
Μπουντουβής Ανδρέας 101
Κοζύρης Νεκτάριος 83
Μαγουλάς Κωνσταντίνος 62
Κάβουρας Μαρίνος 49

Οι αντιπρυτάνεις
Αντιπρυτάνεις εκλέγονται οι (σε παρένθεση οι ψήφοι που έλαβαν):
Σαπουντζάκης Ευάγγελος 90
Χατζηγεωργίου Ιωάννης 69
Γκιντίδης Δρόσος 68

Ποιος είναι ο νέος Πρύτανης του Πολυτεχνείου

O Ανδρέας Γ. Μπουντουβής γεννήθηκε το 1959 στον Πύργο Ηλείας όπου τελείωσε το Λύκειο. Είναι παντρεμένος με τη Μάρυ Ρουσοπούλου και πατέρας δύο παιδιών. Αποφοίτησε από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ (1982) και έλαβε το  διδακτορικό δίπλωμά του (PhD) από το Πανεπιστήμιο της Minnesota των ΗΠΑ (1987). Είναι καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών (ΣΧΜ) του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) της οποίας διετέλεσε Κοσμήτορας την περίοδο 2013-2016.

Επίσης, ο Α. Μπουντουβής διετέλεσε διευθυντής του Τομέα Aνάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων της ΣΧΜ (2005-2007), Διευθυντής του Υπολογιστικού Κέντρου της ΣΧΜ (2009-1019) και Διευθυντής του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΜΠ “Υπολογιστική Μηχανική” (2011-2018).
Ηταν Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης στο Minnesota Supercomputing Institute (1989-90) και Επισκέπτης Ερευνητής στο Army High Performance Computing Research Center, των ΗΠΑ (1991), Επισκέπτης Καθηγητής στο Université de Lorraine, Nancy, Γαλλία (2012), Επισκέπτης Ερευνητής στο Fondation de Cooperation Scientifique Sciences et Technologies pour l’Aéronautique et l’Espace, Toulouse, Γαλλία (2014) και Επισκέπτης Καθηγητής στο Johns Hopkins University, Baltimore, ΗΠΑ (2018-2019).

Ο καθηγητής Α. Μπουντουβής διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα σε Φαινόμενα Μεταφοράς και σε Υπολογιστικές Μεθόδους. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στις ακόλουθες περιοχές: υπολογιστική ανάλυση φαινομένων μεταφοράς, διεπιφανειακά φαινόμενα, μη γραμμικά φαινόμενα και ιδιαίτερα μηχανισμοί ασταθειών και σχηματισμού οργανωμένων μορφωμάτων (pattern formation), ανάλυση πολλαπλών κλιμάκων (multiscale analysis) και μέθοδοι υπολογιστικής ανάλυσης προβλημάτων μεγάλης κλίμακας.
Eίναι συν-συγγραφέας σε 133 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις, πλέον των 150, σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Εχει επιβλέψει ή συν-επιβλέψει την εκπόνηση 21 διδακτορικών διατριβών, εκ των οποίων 17 έχουν ολοκληρωθεί, 46 μεταπτυχιακών διατριβών και 114 διπλωματικών εργασιών. Εχει συμμετάσχει, ως επιστημονικός υπεύθυνος ή κύριος ερευνητής σε ερευνητικά έργα, πλέον των 40, με Ευρωπαϊκή ή εθνική χρηματοδότηση. Είναι μέλος της Computational Fluid Dynamics Committee της European Community on Computational Methods in Applied Sciences (ECCOMAS), μέλος του General Council της International Association for Computational Mechanics (IACM) καθώς και μέλος και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Υπολογιστικής Μηχανικής.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (11)

kyriakos

Ακόμα χρησιμοποιούν κιμωλία εκεί; Μόνο βλακες ελλαδιστανοι είναι ικανοί για τέτοια πράγματα το 2019.

Μακγκαϊβερ

Δεν τον γνωρίζω, ας είναι επιτυχής η πρυτανεία του γιατί αναλαμβάνει ένα ίδρυμα στα χειρότερα του. Σιδεροκεφαλος!

The Pipeliner

Πολύ καλός πρύτανης και αντιπρυτάνεις. Η συγκυρία είναι καλή, ελπίζω να μην διστάσουν να κάνουν προοδευτικά και φιλελεύθερα πράγματα. Καλή επιτυχία.

S

Πριν από σχεδον 15 χρόνια, στο 5ο έτος, σε άλλη σχολή, έτυχε να παρω ένα μάθημα επιλογής από τον κύριο Μπουντουβή. Ένα από τα καλύτερα μαθήματα που έχω παρακολουθήσει. Ο διδάσκων ξεχώριζε σαν τη μύγα μες το γάλα, σε ένα πανεπιστήμιο το οποίο καυχιέται για τη φήμη του, η οποία ομως κυριως οφείλεται στο επίπεδο των φοιτητών, και όχι των καθηγητών. Καλή επιτυχία να ευχηθώ!

Μάνος

Άξιος!

Γιάννης Μηχ-Μηχ

Πολύ καλή επιλογή!!! Τον είχα καθηγητή και είναι από τους πλέον άξιους επιστήμονες και έντιμους ανθρώπους.... Εύχομαι μια καλή θητεία!!!

Τζολιας

Συγχαρητήρια! Απο ένα παλιό μαθητή σου.

Χωριάτης

Μπράβο, μια επιτέλους αχτίδα αξιοκρατίας και αριστείας σε αυτό το ΕΜΠ, όπου υπήρχαν προοδευτικοί καθηγητές επιστημονικά άξιοι για χασάπικο..

ειναι

ικανότατος, αποτελεσματικός και δίκαιος. Η καλύτερη επιλογή.

Χρήστος

Γερός επιστήμονας σε σοβαρό γνωστικό πεδίο, ηθικό στοιχείο που δεν χρειάζεται να εξοφλήσει γραμμάτια και μακριά από κέντρα και παράκεντρα. Ας ελπίσουμε ότι θα πετύχει ό,τι καλύτερο είναι δυνατό για το Ίδρυμα και για την Παιδεία της χώρας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης