Ξεκίνησε η δίκη των Μητρετώδη - Κούκλατζη στην Τουρκία

Ξεκίνησε η δίκη των Μητρετώδη - Κούκλατζη στην Τουρκία

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη των Ελλήνων στρατιωτικών Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι κατηγορούνται για «παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη της Τουρκίας» και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από 2 ως 5 έτη

mitretodis_koyklatzis_arthro
Ξεκίνησε στην Τουρκία η δίκη για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που το Μάρτιο του 2018 είχαν περάσει κατά λάθος τα τουρκικά σύνορα και είχαν κρατηθεί από τις τουρκικές αρχές για περίπου 6 μήνες σε φυλακές της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το Ειρηνοδικείο της Αδριανούπολης έκανε δεκτό το κατηγορητήριο για τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι θα δικαστούν από την τουρκική δικαιοσύνη για είσοδο σε «απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή», αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια.

Στη δίκη που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης, μετά από την απόρριψη της κατηγορίας για «κατασκοπεία» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι Μητρετώδης και Κούκλατζης θα δικαστούν με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην Τουρκία, παράπτωμα που επισείει ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια στην Τουρκία.

Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης (26) και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης (30) στις καταθέσεις τους όταν συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές είχαν υποστηρίξει ότι δεν πρόσεξαν τη συνοριακή γραμμή λόγω του χιονιού.

Πάντως, μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι δικηγόροι τους είχαν ενημερώσει ότι ενδέχεται να υπάρξει συμψηφισμός της κράτησής τους με την ποινή που ενδεχομένως επιβληθεί στη δίκη.

Πηγή: Sigmalive
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης