Κλειστό το κέντρο λόγω συγκεντρώσεων - Στους δρόμους οι εργαζόμενοι

Κλειστό το κέντρο λόγω συγκεντρώσεων - Στους δρόμους οι εργαζόμενοι

Με.... «Γιάννη Βρούτση» και «Έφη Αχτσιόγλου» το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, καθώς οι συνδικαλιστές ξεκίνησαν την διαμαρτυρία τους με θεατρικό δρώμενο - Οι πορείς ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι

poreia-pame-deka
Κλειστό παραμένει το κέντρο της Αθήνας για τα αυτοκίνητα, καθώς από τις 10:30 έχουν ξεκινήσει οι απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζόμενων. Λίγο μετά τις 12:30 πάντως οι πορείες ολοκληρώθηκαν και η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί σύντομα.

Ήδη μέλη του ΠΑΜΕ ξεκίνησαν την πορεία προς τη Βουλή, ενώ μέλη της ΑΔΕΔΥ και των υπόλοιπων εργατικών σωματείων ξεκίνησαν από την πλατεία Κλαυθμώνος.

poreia-pame-deka
poreia-pame-ena__2_


Με το σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα» μέλη του ΠΑΜΕ ζητούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που εισάγει μεταξύ άλλων την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την διεξαγωγή απεργίας και ρυθμίζει θέματα που έχουν να κάνουν με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση τα συνδικάτα προειδοποιούν πως θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

ΠΑΜΕ
Κλείσιμο


Στην κινητοποίηση το «παρών» έδωσε και ο γενικος γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσουμπας, που σε δηλώσεις του τόνισε: «Η σημερινή απεργία είναι μόνο η αρχή. Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ στη βουλή, για τα συμφέροντα των καπιταλιστών, είναι κόλαφος για την εργατική τάξη, για το λαό μας. Επιδιώκουν, στοχεύουν να διαλύσουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να περιορίσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις λαϊκές εργατικές ελευθερίες. Θέλουν να επιβάλλουν στο λαό μας σιγή νεκροταφείου. Δε θα τους το επιτρέψουμε. Το ταξικό κίνημα, το ΚΚΕ θα επαγρυπνούν. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ».

poreia-koytsoympas


Στην κινητοποίηση στο κέντρο βρέθηκαν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου.

sygkentrosi-euklidis-ena
sygkentrosi-rallia-ena

Στην κινητοποιηση του ΠΑΜΕ παρουσιάστηκε και ένα θεατρικό δρώμενο με πρωταγωνιστή το... κεφάλαιο και συμμετεχοντες τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και την πρώην υπουργό Εφη Αχτσιογλου.

poreia-pame-eksi
poreia-pame-tria
poreia-pame-tessera
poreia-pame-pente
poreia-pame-dyo
pame-theatriko-dyo
pame-theatriko-ena
pame-theatriko-tessera
pame-theatriko-tria



Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Ακινητοποιημένα είναι τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και οι συρμοί στο δίκτυο της γραμμής 1 Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στο μετρό (γραμμή 2 και 3) και στο τραμ συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, το μετρό θα λειτουργεί από 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και το τραμ θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς διεκδικούν την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων και αγωνίζονται για δημόσιες συγκοινωνίες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.

Απεργία προκήρυξε και η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ και καλεί όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους να συμμετέχουν μαζικά ενώ αναμένεται να υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Η ενημέρωση θα σιγήσει σήμερα Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 12.00-15.00 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης λόγω της 3ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ. Οι ενώσεις στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ δηλώνουν ότι αντιδρούν σε όλες τις προωθούμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης που υπονομεύουν διαλυτικά τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και υποβαθμίζουν καίρια τη θέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Λόγω της αδυναμίας που αντιμετωπίζει η «ακέφαλη» ΓΣΕΕ η οποία συνεχίζει να λειτουργεί με διορισμένη διοίκηση , να προκηρύξει απεργία, τις κινητοποιήσεις ανέλαβαν να οργανώσουν δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Πρωτοβάθμια Σωματεία.

Ωστόσο ορισμένες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και σωματεία καθώς και η ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ αποφάσισαν να απεργήσουν στις 25-9-2019. Επίσης την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τραίνα συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Το απεργιακό μπαράζ θα συνεχιστεί (όχι όμως συντονισμένα λόγω της ακέφαλης ΓΣΕΕ) και τις επόμενες ημέρες καθώς ορισμένες ομοσπονδίες προκήρυξαν απεργία για τις 2 Οκτωβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης