Προσφυγικό: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για ακόμη πιο δύσκολα

metan6

Η προειδοποίηση Κουμουτσάκου ότι «χιλιάδες Σύροι μετανάστες μαζεύονται στη Σμύρνη» αυξάνει την ανησυχία για συνέχιση του κύματος αφίξεως μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που θυμίζει σε νούμερα το 2016

Το γεγονός ότι χιλιάδες Σύροι συγκεντρώνονται στη Σμύρνη από την πολιορκούμενη από τις δυνάμεις του Άσαντ επαρχία Ιντλίμπ ήταν γνωστό και ανησυχητικό για το πώς θα εξελιχθούν οι ροές προσφύγων και μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά. Όταν, όμως, το επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος, ο κώδωνας του κινδύνου ηχεί επικίνδυνα. Τί θα συμβεί αν περάσουν απέναντι.

Ας σημειωθεί ότι οι τουρκικές αρχές έχουν δώσει προθεσμία μέχρι τις 30 Οκτωβρίου στους Σύρους για να εγκαταλείψουν την Κωνσταντινούπολη. Η πρώτη επιχείρηση «σκούπα» στην Πόλη συνέβαλε ιδιαίτερα στην επιδείνωση της κατάστασης και στη διόγκωση των ροών προς την Ελλάδα. Ήδη σημειώνεται ρεκόρ αφίξεων. Τέτοιοι αριθμοί είχαν να καταγραφούν από το 2016. Σε μία ημέρα εισήλθαν 791 άτομα, ενώ τα κέντρα υποδοχής στα νησιά του Αιγαίου παραμένουν υπερπλήρη, παρά τις μεταφορές στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο Ερντογάν δείχνει ότι έχει την πρόθεση, αν και όσο το κρίνει σκόπιμο, να ανοίξει κι άλλο τη στρόφιγγα. Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι δεν έχουν εκταμιευθεί ακόμα δύο δις ευρώ που είχαν συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και εμμέσως απειλεί για τα χειρότερα που έρχονται. Η Βουλγαρία ήδη ενισχύει τον στρατό της στα σύνορα με Τουρκία. Συγκεκριμένα το βουλγαρικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Τουρκία για τη ανάσχεση της μεταναστευτικής ροής προς τη Βουλγαρία. Να θυμίσουμε ότι τα χερσαία σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία είναι μήκους 260 χιλιομέτρων.

Εντύπωση πάντως προκαλεί και η αλλαγή στο προφίλ των παράνομα εισερχομένων. Πολλοί είναι Πακιστανοί, Αφγανοί και Ιρανοί. Υπό καθεστώς πίεσης βρίσκεται και η Γερμανίδα Καγκελάριος, ή αλλιώς η «καγκελάριος των προσφύγων», προσωνύμιο που κέρδισε το 2016, όταν δέχτηκε ένα εκατομμύριο μετανάστες. Η αντιπολίτευση την κατηγορεί ότι κάνει τα στραβά μάτια και δεν έχει ακόμα καταγγείλει τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Το μεταναστευτικό, όμως, δεν διχάζει μονάχα. Αντιθέτως, ενίοτε ενώνει. Στη συνάντηση του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε στη Ρώμη σημειώθηκε σύμπτωση απόψεων. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας «αυτόματος μηχανισμός» καταμερισμού των μεταναστών, στον οποίο να συμμετέχουν, «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την απειλή οικονομικών κυρώσεων αν δεν το πράξουν.

Στην Αθήνα πάντως είναι έκδηλο το αδιέξοδο. Στο κέντρο της Αθήνας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν 270 πρόσφυγες και μετανάστες από δύο υπό κατάληψη κτίρια. Να σημειωθεί πως μεταξύ των μεταναστών που διέμεναν εκεί ήταν και Σύρος εναντίον του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για βιασμό ανήλικης. Οι παράνομοι μετανάστες μεταφέρονται στη δομή φιλοξενίας στην Κόρινθο, αν και «δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για θέρμανση» εκεί, όπως είπε ο δήμαρχος Κορινθίων.

ΣΧΟΛΙΑ (26)

ελλην

το ξανά πάμε εδώ μέσα εσχάτη προδοσία παλιά τους κρεμάγανε αυτούς τώρα τι τους κάνουν; ρε μεγάλε κουλή είπαμε Γιατί σε ψήφισε ο λαός για να κάνεις κρατος Όχι ανοιχτό μαγαζάκι περάστε σκύλοι αλέστε και μην ξεχνάς ο λαός είναι το κράτος. Και αν δεν στήσεις το ναυτικό σου απέναντι από τη Σμύρνη μόλις πάνε να περάσουν οι βάρκες να μην υπάρχει περίπτωση να το σκεφτούν καν να περάσουν Γιατί θα πέφτει τουφέκι δες Βουλγαρία και τους υπόλοιπους που κλείνουν τα σύνορα! τότε λοιπόν αν δεν το κάνεις αυτό ο λαός μπορεί να σε κατεβάσει! το κράτος! Ακόμη και στο Αιγαίο Ακόμη και εκεί Υπάρχουν σύνορα τα οποία κλείνονται απολύτως! και άσε την Ευρωπαϊκή Ένωση Αυτή είναι πολύ πιο πάνω αρχίζει από τη Βιέννη και το Λουξεμβούργο εδώ γεννήθηκε η Ευρώπη και έχει γίνει Κονγκό Ξεκόλλα

Γιάννης Πρόιος

Αλήθεια, ενώ οι αφίξεις νέων λαθρομεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ξεπερνούν πλέον τους 500 ημερησίως και στα hotspots γίνεται το "έλα να δεις", δεν ακούγεται ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τις περιβόητες "Eπιτροπές Kατοίκων» κατά της λαθρoμεταvάστευσης, που είχαν ιδρυθεί σε όλα τα νησιά. Που… βόσκουν τώρα άραγε αυτοί οι αρειμάνιοι κυνηγοί κεφαλών, που εξέπεμπαν… SOS για τον αφελλnvισμό και την καταστροφή του τουρισμού των νησιών, ωρύονταν για "αποσυμφόρηση" και διοργάνωναν συγκεντρώσεις και πορείες με πομπώδη συνθήματα, τονίζοντας όμως σε κάθε περίπτωση πως δεν είναι "ακραίoι", επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί κάνουν μόκo και κρύβovται; Προφανώς, επρόκειτο για επίστρατους των τοπικών βουλευτάδων της ΝΔoύλας, που τώρα κάvoυν το κoρόιδο! Το κακό όμως γι’ αυτούς, είναι ότι ο "κύκλoς" στα vησιά είναι μικρός και ο κoσμάκης κατάλαβε τον άτιμο ρόλο που έπαιξαν για να μαζέψουν ψnφαλάκια για τους εργοδότες τους! Και ήδη σχηματίζονται νέες επιτροπές πολιτών, πραγματικά ανεξάρτητες και απαλλαγμένες από τα λαμόγια, που ετοιμάζουν στους Koύληδες πολύ "θερμό" φθιvόπωρο!

ΓΕΟΡΓΙΟΣ

Και στο ποδόσφαιρο μπαίνουν γκολ καμμία ομάδα όμως δεν παίζει χωρίς τερματοφύλακα - άμυνα ,αυτά για τον κ Κουμουτσάκο που προσπαθεί να διακαιολόγησει την μη φύλαξη των συνόρων επειδή δεν μπορεί να είναι απόλυτα στεγανά

Oxi

Δε μιλούμε πλέον περί προσφυγικού. Ο πόλεμος στη Συρία έχει πρακτικά τελειώσει και έχουν μείνει μόνο οι τζιχαντιστές της Ιντλιμπ. Επομένως, μιλάμε για ΠΑΡΑΝΟΜΑ εισερχόμενους που δεν είναι πρόσφυγες, ανεξαρτήτως εθνικότητας πλέον. Οφείλει να μπει ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση. Η χώρα ΕΧΕΙ σύνορα και οφείλει να τα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο.

Β

Ο συγκεκριμένος δεν κάνει γι αυτό το υπουργείο είναι μόνο για διαπιστώσεις και τίποτα περισσότερο. Το λαθρομεταναστευτικό θα είναι αυτό που θα κρίνει την κυβέρνηση. Μέχρι τώρα έχουν δείξει ότι συνεχίζουν την ίδια πολιτική με τους συριζαίους. Ο κόσμος ζητάει να φύγουν όλοι οι λαθραίοι και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα γι αυτό. Εαν συνεχίσει έτσι θα το πληρώσει και θα κάτσει στην άκρη με πρώτη ευκαιρία.

Αρης δηλωσιας

και γιατι ρε παιδια χιλιαδες συροι εγκαταλοιπουν?τωρα που μπαινει ο ασαντ αυτοι φευγουν?ή που δεν είναι ουτε ενας συριος απο αυτους ή ειναι ολοι τσιχαντια...

Μακρόνησος (για εικοστή φορά)

Ένα hotspot σε ένα νησί, όλοι εκεί, απ' όλη την Ελλάδα. Μάλλον περιμένουν πρώτα να ξεχειλίσει η χώρα από τους 'επισκέπτες' και μετά ίσως το σκεφτούν. Κύριε Κουμουτσάκο κάντε κάτι.

Σωτήρης

Και τι μας το λέει! Η πολιτική της κυβέρνησης ποια έιναι? Να γεμίσει η Ελλάδα μουσλίμια για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα τις Γερμανίας και οι απαιτήσεις του Σουλτάνου? Λύση υπάρχει και περνάει μέσα απο κυρώσεις

Σωτήρης

Κουμουτσάκος.Ένας απλός παρατηρητής!

Θα δειτε

Θα δείτε που θα φτάσει ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης