49.800 παράνομοι μετανάστες μπήκαν στην χώρα μας μέχρι τον Ιούλιο

einai-paranomoi-metanastes-ilithioi-

Αυτά τα στοιχεία έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Συνολικά 49.800 υπήκοοι τρίτων χωρών εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας από την αρχή του έτους έως τον περασμένο Ιούλιο. Τον ανησυχητικό αυτό αριθμό, που αποτυπώνει την έξαρση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Οπως αναφέρει ο κ. Χρυσοχοϊδης, «ο αριθμός των διαμενόντων στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών,ανεξαρτήτως καθεστώτος, δεν μπορεί παρά να είναι ένας δυναμικός αριθμός, που μεταβάλλεται σε καθημερινή βάση, αναλόγως της κινητικότητας των πληθυσμών από και προς τη χώρα μας».
metanastes

Σύμφωνα λοιπόν με τα στατιστικά στοιχεία, που τηρούνται από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, «το 7μηνο Ιανουαρίου –Ιουλίου του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των υπηκόων τρίτων χωρών,που εντοπίσθηκαν κατά την παράνομη είσοδο ή/και παραμονή τους στη χώρα μας, ανέρχεται στους 49.800».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ο συγκεντρωτικός αριθμός των ατόμων, που φιλοξενούνται σε όλες τις δομές της χώρας. Οπως σημειώνει ο κ. Χρυσοχοΐδης, «το σύνολο των υπηκόων τρίτων χωρών, που διαμένουν σε κλειστές και ανοιχτές δομές ανά την επικράτεια, την 3η Σεπτεμβρίου τ.ε., ανερχόταν σε 66.641 άτομα, εκ των οποίων 25.630 κατανεμήθηκαν στις περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης».

Ενδεικτική της ασφυκτικής αν όχι απελπιστικής κατάστασης, που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, είναι η καταγραφή του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Βάσει των στοιχείων αυτών, τα κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες τους αφού φιλοξενούν έως και 8 φορές περισσότερα άτομα από την χωρητικότητά τους.

Στη Μόρια της Λέσβου καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός φιλοξενούμενων με τους διαμένοντες σε αυτή να ανέρχονται σε 10.978 άτομα όταν η χωρητικότητά του κέντρου είναι μόνο 3.000. Επιπλέον, στο κέντρο του Καρά Τεπέ φιλοξενούνται 1.309 άτομα ενώ ο συνολικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων, που βρίσκονται στο νησί(συμπεριλαμβανομένων και των δομών, που λειτουργούν υπό την εποπτεία ΜΚΟ) φτάνει τους 13.181.

Εφιαλτική είναι η εικόνα στο hotspot της Σάμου καθώς αν και η χωρητικότητα του είναι μόλις 648 άτομα φιλοξενούνται σε αυτό 5.162! Στο κέντρο της Χίου διαμένουν 3.230 υπήκοοι τρίτων χωρών με την χωρητικότητα του να είναι 1.014 άτομα ενώ συνολικά στο νησί βρίσκονται 3.530 πρόσφυγες και μετανάστες. Στη δομή της Κω διαβιούν 2.921 μετανάστες και πρόσφυγες(3.435 συνολικά στο νησί) όταν η δυνατότητα του κέντρου είναι 816 άτομα. Οσον αφορά στην Λέρο, στο κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης βρίσκονται 1.318 με δυνατότητα φιλοξενίας 860.

Στο μεταξύ, από τα στοιχεία της υπηρεσίας Ασύλου προκύπτει ότι το 7μηνο Ιανουάριος-Ιούλιος 2019 κατατέθηκαν στην Ελλάδα 36.194 αιτήσεις ασύλου. Στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών προέλευσης των αιτούντων για το 2019 βρίσκεται το Αφγανιστάν με 8.559 αιτήματα, ακολουθεί το Πακιστάν με 4.057, το Ιράκ με 3.647, η Συρία με 3.642 ενώ 2.263 Τούρκοι συμπλήρωσαν τη σχετική αίτηση ζητώντας άσυλο στην χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ (53)

...

Ενδιαφέρουσα πληροφορία, αλλά η ιστορία και το θέμα δε σταματά στον Ιούλιο. Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα πόσοι έχουν περάσει; Πόσοι βρίσκονται στη χώρα αυτήν τη στιγμή;

Ηλιάδης

Αυξάνονται οι ροές και εμείς δηλαδή είμαστε υποχρεωμένοι σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης (το owner's manual που λένε!) μας να τους υποδεχόμαστε από όλο τον κόσμο, έτσι; Σου λένε οι αριστεροί σύντροφοι, που ούτε τα άντερά τους δεν αγαπάν, πως η Ελλάδα έχει υπογράψει σαν μέλος του ΝΑΤΟ το βομβαρδισμό αυτών και άρα είναι υποχρεωμένη να τους δέχεται με ανοιχτά σύνορα!!! Στα σπίτια τους όμως, στις βίλες του λέω εγώ καλύτερα, ούτε κουνούπι δεν μπαίνει!! Αλλά το θέμα δεν είναι τι λένε οι αριστεροί, έτσι και αλλιώς όπως και οι χρυασυγίτες έχουν το φασιστικό ακαταλόγιστο μιας και κομμουνισμός-ναζισμός είναι παρόμοιας φιλοσοφίας ιδεολογίες (το είδαμε εξάλλου και των 2 τα χαΐρια!). Το θέμα είναι πως ο κόσμος έπεσε στη εξαιρετικά καλά στημένη ομολογουμένως παγίδα των ΗΠΑ-Γερμανίας και πίστεψε στην παραμύθα που συνοδεύει όποιον τυχοδιώκτη θέλει και γουστάρει να εισβάλει στο καλό Ελλάντα. Η πλάκα είναι πως πολλοί ψήφισαν ΝΔ για να βάλει τέλος στον εποικισμό της χώρας και στη επικείμενη καταστροφή της, όταν λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές όλα τα στελέχη της με επικεφαλής τον νυν πρωθυπουργό δήλωναν πως έχουν σχέδιο για όποιον μετανάστης μπουκάρει στο Ελλάντα να βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσής του!! Το ακούτε καλοί μας μετανάστες όπου και αν βρίσκεστε; Ελάτε λοιπόν, ελάτε! Το θέμα λοιπόν είναι πως η Ελλάδα μας αργοπεθαίνει μέρα με τη μέρα και κανείς δε νοιάζεται γι' αυτό. Γνωστός μου μου είπε χαρακτηριστικά πως "εμένα τα παιδιά έχουν φύγει Αγγλία και δουλεύουν σε καλή δουλειά με πολλά χρήματα και λαμπρή καριέρα, δε με νοιάζει τι θα γίνει στην Ελλάδα, έτσι και αλλιώς πόσα ακόμη χρόνια μου μένουν"; Και συνέχισε : "70 χρονών είμαι, πόσα ακόμη χρόνια θα ζήσω για να νοιαστώ"; Και είναι πολλοί αυτοί οι "γνωστοί" μας αγαπητοί ....

Ερκόμαστε!!!

Ναι, ακούσαμε γκια κύριο Κυριάκο πως τώρα άζιλο γκρίγκορο και γκρίγκορα σε ηπιροτική Ελλάντα και μετά σπίτι και ερκόμαστε! Επιτέλους αντρώπινη αντιμετώπιση γκια μας τους πρόσφυγκες!

ΓΕΟΡΓΙΟΣ

<<Αυξάνονται οι ροές>> new speak έτσι ονομάζεται ο εποικισμός της χώρας όπως όταν ανοίγεις περισσότερο την βρύση του νερού

Αμέτ Χότζα

Τον Έβρο δεν τον έχει μέσα γιατί απλούστατα δεν μπορούνε να τους μετρήσουν ....,για πόσο χαζό έχετε τον κόσμο και τους ταΐζετε σανό ;

Ειρηνη αγ παρασκευή

Τι φοβαστε μαχαιρια και οπλα υπαρχουν και ολοι ξερουμε να χρησιμοποιουμε οταν θα υπαρξει προβλημα θα μας βρουν μπροστα τους και το προβλημα παει

ΑΝΤΙΛΗΨΗ

OTΑΝ ΞΑΜΟΛΥΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΚΕΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩ.ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΙΜΑΤΗΡΑ ΔΕΙΝΑ.Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!

Καφετζής

Να μας πείτε πόσοι είναι από τον πόλεμο στη Συρία....γελάω...το κόλπο του αιώνα...

Αγάπη και μόνο αγάπη.

Όλη η Ελλάδα μας θα γίνει μια τεράστια αγκαλιά για κάθε ταλαιπωρημένο ασυνόδευτο συνάνθρωπό μας από όλο το Γαλαξία. Δεν θα μείνει πόλη και χωριό χωρίς μετανάστες. Χιλιάδες και οσονούπω εκατομμύρια θα ζούνε ειρηνικά το μύθο τους στη χώρα του Ξένιου Δία. Και ο φασισμός θα εξαλειφθεί επιτέλους από την Ελλάδα του ανθρωπισμού. Γιατί οι εμείς Έλληνες δεν ήμαστε φασίστες ούτε ρατσιστές, παρά μονάχα οι χρυασυγίτες και μερικοί συντηρητικοί δεξιοί είναι. Εμείς αγαπάμε όλο το Σύμπαν για αυτό και μας προτιμάνε από όλο το Σύμπαν!

Σχολιαστής 1ου θεματος

Εύγε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και φυσικά στον κ. Χρυσοχοίδη . Σωστή , μεστή, ενημέρωση και αργότερα συνάντηση για την σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος . Να τα βλέπει αυτά ο Συριζα να καταλάβει γιατί έχασε τις εκλογές . Συγχαρητήρια και στο σάιτ-ράδιο-εφημερίδα μας .

ΚΩΣΤΑΣ

Ο ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ.ΤΟ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ.ΚΡΙΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης