ΠΟΕΔΗΝ: Στον «αέρα» 1.100 επικουρικοί γιατροί του ΕΣΥ

poedin_nosokomeio

Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε παράνομη τη σύμβαση επικουρικού γιατρού πέραν του διαστήματος των 24 μηνών, και συνεπώς δεν ενέκρινε και την πληρωμή του, δημιουργεί πρόβλημα για γιατρούς που βρίσκονται στα δημόσια νοσοκομεία με παράταση της σύμβασής τους

Μείζων εμπλοκή έχει ανακύψει με 1.100 επικουρικούς γιατρούς που υπηρετούν στο ΕΣΥ, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε παράνομη τη σύμβαση επικουρικού γιατρού πέραν του διαστήματος των 24 μηνών, και συνεπώς δεν ενέκρινε και την πληρωμή του.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ανέδειξε το ζήτημα, δεδομένου ότι αφορά 1.100 γιατρούς, οι οποίοι βρίσκονται στα δημόσια νοσοκομεία με παράταση της σύμβασής τους.

Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ επικαλείται την περίπτωση επικουρικού γυναικολόγου του νοσοκομείου Χαλκιδικής, που όπως είχε καταγγείλει, είναι απλήρωτος για οκτώ μήνες. Η απόφαση που εκδόθηκε από το Ι' Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου 0241/22-7-2019 ανέφερε ότι παρανόμως γιατρός ασχολείται πέραν του 24μήνου και εάν συνεχισθεί η παράνομη σύμβασή του, που είναι αυτοδικαίως άκυρη και καταβληθούν αποδοχές η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα διωχθεί πειθαρχικά.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν λαμβάνει υπόψιν το ν.4528/2018, άρθρο δεύτερο, που καταργεί την τρίμηνη διακοπή μεταξύ δύο διαδοχικών συμβάσεων εφόσον μεσολαβεί διαγωνιστική διαδικασία.

Ωστόσο, τονίζει ότι με την κοινοποίηση της απόφασης βρίσκονται σε διαδικασία απόλυσης 1.100 γιατροί από τα δημόσια νοσοκομεία, με εκείνα της περιφέρειας να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω των επικουρικών γιατρών στους οποίους βασίζονται.

«Ζητάμε από τον Υπουργό Υγείας με Νομοθετική ρύθμιση να διευθετήσει το εν λόγω σοβαρό ζήτημα. Πολλά Περιφερειακά Νοσοκομεία λειτουργούν μόνο με επικουρικούς γιατρούς. Θα κινδυνέψουν ασθενείς όταν φύγουν» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης