Καβάλα: Συνελήφθη 37χρονος που μετέφερε παράνομα μισό τόνο όστρακα

Καβάλα: Συνελήφθη 37χρονος που μετέφερε παράνομα μισό τόνο όστρακα

Ο δράστης εντοπίστηκε να έχει στο αυτοκίνητό του 35 σάκους με αχιβάδες υπολειπόμενων διαστάσεων, ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση

ostraka
Πεντακόσια σαράντα τέσσερα κιλά όστρακα του είδους αχιβάδα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας, ενώ συνελήφθη ένας 37χρονος για την παράνομη μεταφορά τους.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., πρωινές ώρες σήμερα, επί της Εγνατίας Οδού (στο ύψος του Εμπορικού Λιμένα Καβάλας προς Θεσσαλονίκη), Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 37χρονος και μετέφερε τριάντα πέντε (35) σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους αχιβάδα, βάρους πεντακοσίων σαράντα τεσσάρων κιλών (544kg), χωρίς συνοδευτικά έγγραφα-σήμανση.

Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω όστρακα ήταν υπολειπομένων διαστάσεων και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Πηγή: kavalapost
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης