ΠΟΕΔΗΝ: Τα νοσοκομεία έχουν χρέη που αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ

ΠΟΕΔΗΝ: Τα νοσοκομεία έχουν χρέη που αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ζητούν γενναία χρηματοδότηση

poedin_nosokomeio
Γενναίο πρόγραμμα χρηματοδότησης και προσλήψεων μόνιμου προσωπικού είναι οι δύο στοχευμένες «θεραπείες» που ζητεί από τον υπουργό Υγείας να εφαρμοστούν στο ΕΣΥ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), μετά την επίσημη παραδοχή της ηγεσίας του υπουργείου για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας.

Πρόκειται για μία κατάσταση, άλλωστε, που όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, έχει περιγραφεί και από την Ομοσπονδία με καταγγελίες και στοιχεία τα προηγούμενα έτη.

Τα άδεια ταμεία και οι άδειοι λογαριασμοί των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που απασχολούν πολύ την ηγεσία της Αριστοτέλους είναι επίσης ζήτημα το οποίο έχει αναδείξει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία είχε ανακοινώσει ότι τα χρέη των νοσοκομείων αγγίζουν το 1 δισ ευρώ για το πρώτο εξάμηνο τους τρέχοντος έτους.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Γεν. Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Θεόδωρος Κομματάς ανέφερε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα των Νοσοκομείων είναι ύψους 600 εκατ. ευρώ.

«Σύμφωνα με τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων που έχουν υπογραφεί από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του Υπουργείου Υγείας, τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αγγίξουν τα εν λόγω ταμειακά διαθέσιμα αφού δεν εγγράφονται στους προϋπολογισμούς. Εξάλλου, τα όποια ταμειακά διαθέσιμα που δεν είναι εγγεγραμμένα στους προϋπολογισμούς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών. Αυτό σημαίνει ότι αρχές Οκτωβρίου οι κωδικοί των Προϋπολογισμών του έτους 2019 στερεύουν» τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.


Αιχμές για τους διοικητές και τα στοιχεία που αρνούνταν

Κλείσιμο
Στην ίδια ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι τα θλιβερά στοιχεία που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας είναι στοιχεία που προκύπτουν από τις επίσημες αναφορές των διοικητών των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών. Και χαρακτηρίζει τουλάχιστον οξύμωρο το γεγονός ότι τα στοιχεία αυτά τα οποία αποκάλυπτε και κατήγγειλε ως Ομοσπονδία, αμφισβητούνταν από τις διοικήσεις!

«Πώς γίνεται οι ίδιοι άνθρωποι πριν τις εκλογές να μας διαψεύδουν, κατόπιν υποδείξεων της τότε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, και να μας μηνύουν για διασπορά ψευδών ειδήσεων, επειδή λέγαμε αυτά που σήμερα παραδέχονται και οι ίδιοι;» διερωτάται ο κ. Γιαννάκος.

«Τότε, με την προηγούμενη κυβέρνηση τα Νοσοκομεία ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Τώρα είναι σε κακό χάλι. Τότε η Διοίκηση του ΕΚΑΒ μας διέψευδε καθημερινά και τώρα παραδέχονται ότι κάθε ημέρα επιχειρούν 70 ασθενοφόρα λιγότερα» σχολιάζει.

Καταλήγοντας η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ως θετικό ότι ο Υπουργός Υγείας αναγνώρισε ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αυταπάρνηση και ότι θα προβεί σε νομοθέτηση μέτρων για την εξάλειψη περιστατικών βιαιοπραγίας και χειροδικίας στο προσωπικό των νοσοκομείων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης