Προσπάθεια να λειτουργήσει από φέτος το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου

Προσπάθεια να λειτουργήσει από φέτος το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου

Μόλις μία εβδομάδα προθεσμία είχαν να εγγραφούν τα παιδιά και μόνο έξι πρόλαβαν

mousiko-sxoleio-lasithiou
Αφού καρποφόρησαν προσπάθειες τριών χρόνων, με τη συναίνεση του Νομού Λασιθίου και ιδρύθηκε το Μουσικό Γυμνάσιο με το ΦΕΚ 1746/19-5-2019, ώστε να αρθεί η ανισονομια με τους άλλους νομούς, δόθηκε η άδεια λειτουργίας του στο Καβούσι (ως γεωγραφικό κέντρο του Νομού, όπου υπάρχει και κατάλληλο κτίριο) στις 29/8/19 με προθεσμία για εγγραφές μέχρι 6/9/19.

Ωστόσο το συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο κρίθηκε ασφυκτικό καθώς τα παιδιά είχαν εγγραφεί σε Γυμνάσια και ενώ το Μάιο είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 55 παιδιά για την Α' τάξη, πρόλαβαν να το μαθουν και να εγγραφούν μόλις 6 μέχρι τις 6/9 και μόλις 11 παιδιά έως στις 9/9.

Ο αριθμός θεωρήθηκε μικρός και ενώ άλλα Μουσικά Γυμνάσια έχουν αρχίσει με μονοψήφιο αριθμό μαθητών, οι αρμόδιοι εξέδωσαν απόφαση αναστολής της λειτουργίας του για το επομενο έτος.

«Ζητούμε εύλογα την άρση της αναστολής καθώς και παραταση του χρόνου μεταγραφών τουλάχιστον μέχρι τέλος του μήνα, ωστε να λειτουργήσει από φετος, όπως απαιτεί όλος ο κοσμος και τα παιδιά του Λασιθίου» λένε στο protothema.gr ο απερχομενος πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καβουσίου, Γιάννης Ρεμεδιάκης και η νυν πρόεδρος Μαρία Χαλκιαδάκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης