Υπουργική απόφαση για δωρεάν μετακίνηση μαθητών με βάση το... βάρος του μουσικού οργάνου

Υπουργική απόφαση για δωρεάν μετακίνηση μαθητών με βάση το... βάρος του μουσικού οργάνου

«Τα παιδιά δικαιούνται μεταφορά όταν κουβαλούν βαριά όργανα, ενώ αν κουβαλούν ελαφριά όργανα πρέπει να μένουν σε απόσταση μεγαλύτερη από 1,5 χλμ. από το σχολείο», αναφέρεται σχετικά

mousika-sxoleia-ena
Δωρεάν μεταφορά τέλος για 5.000 μαθητές, καταγγέλουν οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων διαμαρτύρεται έξω από το υπουργέιο Παιδείας για την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία αποκλείονται περίπου 5.000 παιδιά από τις δωρεάν μεταφορές.

Η κοινή υπουργική απόφαση ορίζει ότι οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων δικαιούνται δωρεάν μεταφορά όταν κουβαλούν βαριά όργανα. Στην περίπτωση που κουβαλούν ελαφριά όργανα, για να δικαιούνται την δωρεάν μεταφορά πρέπει να μένουν σε απόσταση μεγαλύτερη από 1,5 χλμ. από το σχολείο.

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνική διαμαρτυρία, με πρωτοβουλία του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου, με αίτημα την κατάργηση των χιλιομετρικών περιορισμών στις δωρεάν μετακινήσεις των μαθητών των καλλιτεχνικών και μουσικών σχολείων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από μουσικά σχολεία του Πειραιά, της Αθήνας, της Παλλήνης, από σχολεία του Περιστερίου αλλά και όμορων δήμων. Παρόντες ήταν, δηλώνοντας την υποστήριξή τους, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, πολλοί τοπικοί φορείς, σύλλογοι γονέων, εκπαιδευτικών, Ενώσεις γονέων από δήμους των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο Καλλιτεχνικό Περιστερίου.

Η νέα νομοθεσία φέρνει αλλαγές στις μετακινήσεις των μαθητών καθώς παραμένουν οι ίδιες χιλιομετρικές αποστάσεις που ίσχυαν και τα προηγούμενα χρόνια ωστόσο υπάρχουν αλλαγές στις κατηγορίες των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διευθυντές των μουσικών σχολείων θα πρέπει να δηλώνουν το μουσικό όργανο που χειρίζεται ο κάθε μαθητής ώστε στην περίπτωση που αυτό κριθεί αρκετά βαρύ να μην ισχύουν οι χιλιομετρικοί περιορισμοί και το παιδί να μεταφέρεται δωρεάν από και προς το σπίτι του.

Αναλυτικά οι χιλιομετρικοί περιορισμοί που ορίζονται από το υπουργείο Εσωτερικών και σύμφωνα με κύκλους του δεν παρουσιάζουν καμία αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι οι εξής:

Για τα μαθητικά δελτία
1.200 μ και πάνω για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Κλείσιμο
2.500 μ και πάνω για τα Γυμνάσια
4.000 μ και πάνω για τα Λύκεια

Για τις δημόσιες συμβάσεις
1.200 μ και πάνω για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση
3.000 μ και πάνω για τα Γυμνάσια
5.000 μ και πάνω για τα Λύκεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης