Υπόθεση Novartis: Ο «Ρασπούτιν» ήταν πανταχού παρών στην Εισαγγελία Διαφθοράς, λέει ο Αγγελής

novartis

Η Ξένη Δημητρίου μου είπε ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» - Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατέθεσε ως μάρτυρας μετά τις καταγγελίες του για πολιτικές παρεμβάσεις στον χειρισμό της υπόθεσης Novartis - Υποστήριξε ότι ο «Ρασπούτιν» έχει παρέμβει και σε άλλες υποθέσεις της Εισαγγελίας Διαφθοράς - «Παντελώς ψευδή» όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας λέει η Τουλουπάκη

«Ο “Ρασπούτιν” ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς», ανέφερε σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης και συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής, κατά την σημερινή κατάθεσή του ως μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis, στο συνάδελφό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή.

Ο κ. Αγγελής δεν κατονόμασε ποιος είναι ο περιβόητος «Ρασπούτιν» και παρέπεμψε σε πρόσωπα που τον γνώριζαν, όπως είναι ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η τέως γενική επιθεωρήτρια Δημόσια Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ο Ιωάννης Αγγελής ότι ο «Ρασπούτιν» πλέον της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας, είχε παρέμβει και σε άλλες υποθέσεις που χειριζόταν η Εισαγγελία Διαφθορά, ενώ φέρεται να υποστήριξε, ότι υπήρχαν δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς που δεν είχαν κινηθεί καθόλου, ενώ για άλλες που μπήκαν στο αρχείο φέρεται να είπε «ότι αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους».

Ο Ιωάννης Αγγελής κατέθεσε σήμερα επί 4,5 περίπου ώρες στην υπόθεση της Novartis, Ευάγγελο Ζαχαρή.

«Όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται»

Ο κ. Ζαχαρής διενεργεί προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του ομοιόβαθμου συναδέλφου του Ιωάννη Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ακόμη, ο κ. Ζαχαρής ερευνά από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι ο Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιωάννης Αγγελής δεν κατονόμασε ποιο πρώην κυβερνητικό στέλεχος βρίσκεται πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν», ενώ επανέλαβε αυτό που ήδη είχε αναφέρει προ μηνών στις εμπιστευτικές αναφορές του προς την τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ότι «πως όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται», προσθέτοντας με νόημα ότι «ο «Ρασπούτιν» ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».

Τι ανέφερε ο Ιωάννης Αγγελής

Σχετικά με το ρόλο του λεγόμενου «Ρασπούτιν» σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιωάννης Αγγελής ανέφερε ότι η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου που είχε αναφέρει σε συνάντηση ποιος είναι ο «Ρασπούτιν».

Ακόμη, ανέφερε ότι το όνομα του «Ρασπούτιν» το ξέρουν πολύ καλά η Ξένη Δημητρίου, ο Μιχάλης Καλογήρου, η Μαρία Παπασπύρου και η Ελένη Τουλουπάκη.

Φέρεται μάλιστα στην κατάθεση του να επισήμανε ότι σε συναντήσεις που είχε ο ίδιος και με τους τρεις (Καλογήρου, Δημητρίου και Παπασπύρου) συμφωνήθηκε να απομακρυνθεί η Ελένη Τουλουπάκη για να σταματήσει η επιρροή που είχε πάνω της ο «Ρασπούτιν».

Ο Ιωάννης Αγγελής είχε δύο συναντήσεις με τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου. Η μία συνάντηση έγινε παρουσία της Μαρίας Παπασπύρου και η δεύτερη με τη Ξένη Δημητρίου. Κατά τις συναντήσεις αυτές ο αναφέρθηκε το πραγματικό όνομα του «Ρασπούτιν» και η επιρροή που ασκούσε στην Ελένη Τουλουπάκη. Μάλιστα ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου φέρεται να είπε ότι «θα τα ανέφερε όλα παραπάνω…», αφήνοντας να νοηθεί τον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος δε στις σχέσεις του και με τους λοιπούς ( Δημητρίου κ.λπ.) φέρεται να είπε: «Φίλη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φιλτάτη η αλήθεια».

«Κουμάντο έκανε ο Ρασπούτιν»

Ακόμη, ο Ιωάννης Αγγελής φέρεται να κατέθεσε ότι «η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο του οποίου ακολουθούσε τις εντολές του που ήταν ισχυρότερος από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα τον ίδιο».

Συγκεκριμένα ο Ιωάννης Αγγελής επισήμανε ότι κουμάντο δεν έκαναν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι Εισαγγελείς αλλά ο «Ρασπούτιν».

Παράλληλα, ο Ιωάννης Αγγελής φέρεται να προσκόμισε στοιχεία και έγγραφα προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του. Ενδεικτικά, κατέθεσε έγγραφο που του είχε αποστείλει η Μαρία Παπασπύρου ότι δέχεται απειλές από την Ελένη Τουλουπάκη για να ολοκληρώσει την έρευνα.

Επιπλέον ο κ. Αγγελής επικαλέστηκε δέκα λόγους που κατ΄ εκείνον αποδεικνύουν την παρέμβαση «Ρασπούτιν» στην Εισαγγελία Διαφθοράς, μεταξύ των οποίων επικαλέστηκε και τις καταγγελίες της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες Ραίκου και του ίδιου κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

Τέλος, ο Ιωάννης Αγγελής επιβεβαίωσε ενώπιων του Ευάγγελος Ζαχαρή όλες τις μέχρι τώρα αναφορές του στον στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και επανέλαβε, ότι υπήρξε προειλημμένη απόφαση της κυρίας Τουλουπάκη, να ασκήσει στο τέλος του 2018, ποινική δίωξη χωρίς στοιχεία κατά τριών πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Νοvartis.

Πάντως, μετά την σημερινή κατάθεση του Ιωάννη Αγγελή, ανοίγει νέος κύκλος μαρτύρων οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν στον Ευάγγελο Ζαχαρή.

Τι είχε αναφέρει ο Αγγελής στις αναφορές του στην Ξένη Δημητρίου

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Αγγελής με δύο εμπιστευτικές αναφορές του προς την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, τις οποίες είχε αποκαλύψει το «Πρώτο ΘΕΜΑ», κατέγραφε τις πολιτικές παρεμβάσεις που είχαν γίνει στην διερεύνηση της υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, ενώ κατέγραφε με κάθε λεπτομέρεια την όλη έκταση του δήθεν σκανδάλου που στήθηκε προκειμένου να πλήξει μέλη της τότε αντιπολίτευσης. Στις αναφορές του ο κ. Αγγελής άφηνε σαφείς αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις στην έρευνα για τη Novartis.

Ακόμη, απέδιδε τον κυρίαρχο ρόλο των κινήσεων του παρασκηνίου και σκιαγραφούσε το ρόλο που διαδραμάτισε στην όλη υπόθεση ο περιβόητος «Ρασπούτιν», που κατά τους ισχυρισμούς του ήταν πολιτικό πρόσωπο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, ο κ. Αγγελής δεν κατονόμασε το πολιτικό πρόσωπο που είναι πίσω από τον Ρασπούτιν και ανέφερε ότι το όνομά του το είχε αναφέρει η κυρία Δημητρίου.

Ακόμη, ο κ. Αγγελής στις αναφορές του έχει κάνει αρνητικό λόγο για την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στυλιανό Μανώλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής επόπτευε επί τρεις περίπου μήνες την Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά υπέβαλλε την παραίτηση του από τη θέση αυτή, διαφωνώντας κάθετα με τον τρόπο που διεξάγονταν η έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία.

Ο κ. Αγγελής, μεταξύ των άλλων, στην Ελένη Τουλουπάκη καταλογίζει δικονομικές παραβάσεις και επιδίωξη άσκησης ποινικής δίωξης τύπου «όπως- όπως – τύπου fast track», σημειώνοντας ενδεικτικά ότι προέβη σε «δημιουργία απόλυτων ακυροτήτων» με στην λήψη ενόρκων καταθέσεων, ως μη έδει, αφού στη συνέχεια η ίδια θα επικύρωνε ως επόπτης τις δικές της δικονομικές ενέργειες «ως υφισταμένη του εαυτού της»» και για «προειλημμένη απόφασή» για άσκηση ποινική δίωξης τύπου ««όπως- όπως – τύπου fast track», χωρίς την προηγούμενη τήρηση του άρθρου 239 ΚΠΔ».

Στις αναφορές του ο κ. Αγγελής άφηνε σαφείς αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις στην έρευνα για τη Novartis και σκιαγραφούσε το ρόλο που διαδραμάτισε στην όλη υπόθεση ο περιβόητος «Ρασπούτιν».

Ακόμη, ο κ. Αγγελής ανέφερε ότι υπήρχε «σχετική βιασύνη» να ασκηθεί «κάποια ποινική δίωξη, για κάποιους πολιτικούς», να παραπεμφθεί η υπόθεση σε ανακριτή (και μάλιστα χωρίς κλήση σε εξηγήσεις) και «τα υπόλοιπα θα έβρισκε ο ανακριτής».

Τουλουπάκη: Παντελώς ψευδή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας


Παντελώς ψευδή χαρακτηρίζει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της Novartis, μετά τη σημερινή κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελή στον συνάδελφό του Ελευθέριο Ζάχαρη. Παράλληλα που διενεργεί τη σχετική έρευνα.

Παράλληλα, η Ελένη Τουλουπάκη μέμφεται τον Ιωάννη Αγγελή για παράβαση της μυστικότητα της ποινικής έρευνας, ενώ αρνείται να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Ειδικότερα, η Ελένη Τουλουπάκη σε σημερινή δήλωσή της αναφέρει:

«Σεβόμενη τη μυστικότητα της τρέχουσας έρευνας, που προφανώς κάποιον καταγγέλλων δεν σέβεται, δεν έχω κανένα σχόλιο επί των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ότι έχω να πω θα το καταθέσω στα αρμόδια όργανα. Το μόνο που έχω να σχολιάσω σε όσα παντελώς ψευδή βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ότι η ίδια η πορεία της υπόθεσης έχει διαψεύσει πλήρως τα όσα αναφέρονται.

Εγώ και οι συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε την ερευνά μας, απτόητοι στην υπηρεσία της αλήθειας. Ας συνεχίσει και ο καταγγέλλων το δικό του...».

ΣΧΟΛΙΑ (17)

!

Ο Ρασπούτιν φαίνεται ότι είναι ίδιος ο Αγγελής που κατά δήλωση της κ. Τουλουπάκη δεν την άφηνε να προωθήσει την έρευνα για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο. Γιατί την παρεκώλυε και δεν την άφηνε να προχωρήσει; ποιους εμπλεκομένους ήθελε να προστατεύσει; ποιοι κρύβονται από πίσω του; ποιος τους εν ενδείξει κατηγορουμένους τους έκανε κατήγορους; ποιοι μηχανεύτηκαν ότι υπήρξε δήθεν και σκευωρία και γιάφκα; ποιοι εμποδίζουν να μη φτάσουν στους εδώ εισαγγελείς οι καταθέσεις των μαρτύρων στο FBI; πότε θα μάθουμε τι κατέθεσαν οι μάρτυρες στο FBI για την εμπλοκή ή μη πολιτικών προσώπων στο γιγαντιαίο αυτό σκάνδαλο; τα πήραν ή δεν τα πήραν πολιτικά πρόσωπα; γιατί πάνω από 1000 γιατροί, όπως γράφτηκε, δεν κλήθηκαν ακόμα από εισαγγελείς για να καταθέσουν για υπερσυνταγογραφήσεις και μάλιστα που αφορούσαν στη NOVARTIS; Όλα πλέον πρέπει να έρθουν στο φως και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Ο λαός αυτό απαιτεί και να μη συμβεί και τώρα αυτό που συνέβαινε πάντα στο παρελθόν: δηλαδή κάποιοι παρανομούσαν κλέβοντας δημόσιο χρήμα και τις τσέπες του λαού και μετά από πολλή φασαρία έβγαινε κάποιος πρωθυπουργός κι έλεγε: "ας τα αφήσουμε πίσω μας όλα αυτά κι ας κοιτάξουμε το μέλλον"!!!!!!!!!!! Κι όλοι έτρωγαν, έτρωγαν, έτρωγαν γνωρίζοντας ότι κάποια μέρα κανένας δεν θα ασχοληθεί με τα φαγωμένα τους. Δηλαδή "παλιά μου τέχνη κόσκινο"...Αυτό γίνεται και τώρα, δυστυχώς.

Λ...ΘΣΝΚ

ρασπουτιν ........για να μην ξεχνάμε .... η συνιστώσα Καραμανλή στο Σύριζα.......

Nik

“Σεβόμενη τη μυστικότητα της τρέχουσας έρευνας” Αυτά τα λέει η δικαστικός που οι καταθέσεις που πήρε των προστατευόμενων μαρτύρων έγιναν πρωτοσέλιδα!!!! Όπως επίσης και κατάθεση πριν δοθεί από προστατευόμενο μάρτυρας την δημοσίευσε ο Βαξεβάνης!!! Παγκόσμια πρωτοτυπία!!! Κατά τ αλλά σέβεται την μυστικότητα της διαδικασίας!

Σ

Το κουβαρι της υπόθεσης ξετυλίγεται και θα κλαψουν πολλοι προβλέπω!

Αναρωτιέται κανείς...

Αν φοβούνται να κατονομάσουν τον Ρασπούτιν ανώτατοι εισαγγελεις, ο απλός κόσμος τι θα πρέπει να κάνει; Γιατί δεν τον ονομάτισε ο κύριος Αγγελής; Είπε μόνο ότι τον γνωρίζουν κάποιοι άλλοι, άρα την κολοκυθιά θα παίζουμε; ΈΛεος

Stef

Προφανώς αναφέρονται στον Παπαγγελόπουλο.

123

Άρχισαν τις πολιτικές διώξεις των Αριστερών αντιπάλων τους οι Δεξιοί. Η δύναμη της συνήθειας, βλέπετε... Η Ε.Ε. βλέπει τις ρεβανσιστικές διαθέσεις της Δεξιάς; Χωράνε τέτοιες πρακτικές σε μια χώρα που ξεκίνησε η Δημοκρατία;

ρε .23

οταν ξεκινησε η δημοκρατια η αριστερα δεν υπηρχε.αυτη ξεκινησε μαζι με τον ...τσιπρα...

αμείωτο το θράσος των συριζαίων

Τολμάει να μιλάει για ¨μυστικότητα ποινικής έρευνας" μία γυναίκα η οποία εκτός του ότι διέσυρε το λειτούργημά της ενεργώντας ως πιόνι κάποιων συμμοριτών, επιπλέον έδινε ημερήσιο ραπόρτο σε όλη την κλίκα του Σύριζα. Κι έτσι διαβάζαμε στα φερέφωνα το τι θα συμβεί μέρες πριν να συμβεί!!! Μάλλον, όχι μέρες αλλά μήνες πριν να συμμετάσχει ενεργώς η επίορκος αυτή στην πλεκτάνη των συριζαίων, ακούγαμε ότι... "να, όπου να 'ναι ασκούνται διώξεις, ο Γεωργιάδης και άλλοι θα μπουν φυλακή", κλπ, κλπ. Μόνο που τώρα πρέπει και θα μπει πρώτη αυτή στη φυλακή.

Άγης

ουαί υμίν εισαγγελείς και _____ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. Είδα το φως. Έχουν και δύο μήνες να με _______ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ από την Κουμουνδούρου.... Θα πάω κι εγώ να καταθέσω για τον ______ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ και τις σχέσεις του με το _______________ΤΣΙΠΡΑ!!!!!

Παναγιώτης

Γάτος σιάζει, γάτος σκούζει σύντροφε Καρανίκα. Οι δολοπλοκίες και οι εγκληματικές μυστικές υπηρεσίες πάντα ήταν εργαλείο των αριστερών καθεστώτων, ο Στάλιν δίκασε, σκότωσε και έστειλε εξορία διπλάσιο αριθμό σοβιετικών απο τον Χίτλερ. Τις πρακτικές αυτές θυμήθηκε και ο Τσίπρας, άλωσε την ανώτατη δικαιοσύνη και έβαλε παντού ανθρώπους του. Σκάστε λοιπόν ανθρωπάκια του κόκκινου φασισμού.

Σ

123 σου φαίνεται μύθος ολη αυτή η υπόθεση δηλαδη. Βλεπω τους κολλητούς σου '' αριστερους'' της πλάκας να την έχουν άσχημα. Οσο για τη δεξιά που λες η κυβερνηση του Τσίπρα Καμμενου αποδειχτηκε πολύ χειρότερη!

Montazieros

Τικ τοκ - Τικ τοκ.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙΤΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ.ΑΛΛΙΩΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους

Βγήκε λοιπόν και καμαρωτός μας μίλησε για το σκάνδαλο του αιώνα! Παραβλέπουμε το ότι δεν έπρεπε να γνωρίζει την δικογραφία πριν αυτή διαβιβαστεί από τον εισαγγελέα στην Βουλή! Πως στα κομμάτια κατάφερε να βάλει ένα σκάνδαλο τέτοιου μεγέθους στο αρχείο??? Άχρηστος, δολιοπλόκος ή μήπως και τα δύο???

@

E, οχι και καμαρωτος, καπως δυσκολο

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης