LIVE

Κορωνοϊός

Πολιτική σύγκρουση για τον «Ρασπούτιν» και τα κυκλώματα στη Δικαιοσύνη

synthesi_main01

Ο Αντώνης Σαμαράς κατονόμασε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως «Ρασπούτιν»  - Παπαγγελόπουλος: Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα - Απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη ο αναπληρωτής υπουργός και μιλά για «ραδιούργους συκοφάντες» - Κόντρα Σαμαρά και με Τσίπρα

Πολιτική σύγκρουση εκδηλώθηκε μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος κατήγγειλε ότι ο λεγόμενος «Ρασπούτιν» είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και την απάντηση του τελευταίου ότι «Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα».

Ο κ. Σαμαράς, σε συνέντευξή που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» καταγγέλει επωνύμως ότι ο γνωστός µε το προσωνύµιο «Ρασπούτιν» είναι ο αναπληρωτής υπουργός ∆ικαιοσύνης, αρµόδιος για θέµατα διαφθοράς, κ. ∆ηµήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος από την πλευρά του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα», αλλά «υπάρχει μόνο προσπάθεια κάποιων να αποπροσανατολίσουν το λαό και να συγκαλύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες», ενώ κάνει λόγο για παρακράτος.

Στην ύπαρξη του «Ρασπούτιν» είχαν αναφερθεί κύκλοι της πρώην Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς κυρίας Ελένη Ράικου τον περασμένο Οκτώβριο λέγοντας ότι επρόκειτο για πρόσωπο που εκμεταλλευόμενο την πολιτική ισχύ υπεδείκνυε στους δικαστικούς λειτουργούς με ποιο τρόπο έπρεπε να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσες.

Αλλά και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελής, την περασμένη εβδομάδα ζήτησε να ανασυρθούν από το αρχείο οι μηνύσεις των πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ευρωπαίου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου για την υπόθεση της Νοvartis και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του προσώπου του λεγόμενου «Ρασπούτιν».


Η καταγγελία Σαμαρά

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποκαλύπτει ότι ο περιώνυμος «Ρασπούτιν» της κυβέρνησης, τον οποίο έχουν κατονομάσει δικαστικοί λειτουργοί στην υπόθεση Novartis, είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σύμφωνα με την προδημοσίευση, ο πρώην πρωθυπουργός αποκαλύπτει ότι πίσω από το συγκεκριμένο προσωνύµιο είναι ο αναπληρωτής υπουργός ∆ικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς.

Είναι η πρώτη φορά από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκαν καταγγελίες εισαγγελικών λειτουργών για κυβερνητικές μεθοδεύσεις, που οργάνωσαν την πολιτική συνωμοσία κατά της αντιπολίτευσης, καθώς και για τον σκοτεινό ρόλο συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, που κάποιος, επώνυμα, αποκαλύπτει ότι ο γνωστός µε το προσωνύµιο «Ρασπούτιν» είναι ο αναπληρωτής υπουργός ∆ικαιοσύνης, αρµόδιος για θέµατα διαφθοράς, κ. ∆ηµήτρης Παπαγγελόπουλος.


Η δήλωση Παπαγγελόπουλου

Στη δήλωση του, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει ότι «Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα» και προαναγγέλει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου:

«Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν και σε ελεύθερη μετάφραση κάποιοι συνηθίζουν διαρκώς να ασχημονούν.

Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα.

Στο παρελθόν δεν ξέρω. Ενδεχομένως να υπήρξε και Ρασπούτιν και Μεσσαλίνα και δεν ξέρω τι άλλο.

Υπάρχει μόνο προσπάθεια κάποιων να αποπροσανατολίσουν το λαό και να συγκαλύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες.

Μέχρι σήμερα ομολογώ με μεγάλη προσπάθεια σιωπούσα. Θεωρώ ότι ειδικά αυτή την περίοδο η Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη για ήπιο πολιτικό κλίμα μέχρι τις εκλογές και για μέγιστη πολιτική συναίνεση μετά τις εκλογές.

Όσοι παρερμήνευσαν τη σιωπή μου θα «απολαύσουν» τώρα τα λόγια μου και τα γραπτά μου. Τελικά θα με αναγκάσουν να προσφύγω στη Δικαιοσύνη για να αποκαλύψω και να αντιμετωπίσω θεσμικά τους πραγματικούς σκευωρούς, τους παρανοϊκούς κακοήθεις συκοφάντες, τις μεθόδους και τα όργανα του παρακράτους που χρησιμοποιούν.

Υπενθυμίζω ότι του τέλους προηγείται η αρχή και η ενδιάμεση πορεία. Πριν φτάσει λοιπόν κανείς μέχρι το τέλος για να υπάρξει πλήρης εικόνα εύλογο είναι να ξεκινήσει από την αρχή. Αυτό προτίθεμαι να κάνω. Θα πιάσω το νήμα από την αρχή. Για όλους, για όλες και για όλα. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια όπως λέει ο λαός μας και γι’ αυτό δεν μπορεί να πάει μακριά.

Έτσι λοιπόν εγώ μπορώ να αντέξω τα ψέματά τους. Οι παρανοϊκοί, ραδιούργοι συκοφάντες τι θα κάνουν με την αλήθεια; Μπορούν να την αντέξουν;».

Κόντρα Σαμαρά με Τσίπρα 

Στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο CNN Greece και αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis, υποστήριξε ότι «ο κ. Σαμαράς και άλλοι που ερευνώνται, συμπεριφέρονται με τρόπο που φωνάζει ότι κάτι δεν πάει καλά», απάντησε το βράδυ του Σαββάτου ο Αντώνης Σαμαράς.

«Πράγματι, κύριε Τσίπρα, κάτι δεν πάει καλά. Ξέρετε εσείς...» ήταν η, όλο νόημα, απάντηση του πρώην πρωθυπουργού. 

Νωρίτερα, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Σαμαρά ότι ο «Ρασπούτιν» στην υπόθεση Novartis είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο κ. Τσίπρας είχε τονίσει: «Νομίζω ότι θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος σ' αυτή τη δήλωση του κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς και άλλοι που έχει αναδειχθεί το όνομά τους και ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη συμπεριφέρεται όλο αυτό το διάστημα με έναν τρόπο που κραυγάζει ότι κάτι δεν πάει καλά. Γιατί αν κάποιος θεωρούσε ότι είναι καθαρός ο ουρανός και αστραπές δεν φοβάται, θα’ λέγε ας διερευνηθώ και ας βγει το αποτέλεσμα. Αυτός ξεκίνησε κάνοντας μηνύσεις, απειλώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους με ειδικά δικαστήρια και πιστεύοντας ότι θα προλάβει πριν ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση να έχουν αλλάξει οι πολιτικοί συσχετισμοί προκειμένου ο ίδιος να καθαρίσει, αλλά και να εμπλέξει τους πολιτικούς τους αντιπάλους».

Αλ. Τσίπρας στο CNN Greece: Δεν φοβάμαι ειδικά δικαστήρια


«Εμείς» είπε, «δεν λειτουργήσαμε με λογική ρεβανσισμού, δεν πήγαμε να στήσουμε ειδικά δικαστήρια για τον πρώην πρωθυπουργό, είπαμε ας πάει στη Δικαιοσύνη και ας διερευνηθεί και ό,τι ευθύνες υπάρχουν να αναδειχθούν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (181)

ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν ήταν ανάγκη να το πει ο Σαμαράς. Από τότε που η κ. Ράικου μίλησε για ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ, ο κόσμος κατάλαβε ποιόν εννοούσε.

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΕ ,ΤΟΛΜΗΣΕΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ 10 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ .. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΣΕ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΑΒΑΝΟ,ΒΑΡΟΥΒΑΚΗ , ΛΑΒΑΖΑΝΗ ,ΖΩΗ ,ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ..

ΧΑΝΙΑ

Τον καμπουρη θα τον παμε ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Basilis

Πες στον παναθηναικακια τον ψηλό να τους ... Όλα εδώ πληρώνονται αντωνακη

Γιώργος

Το πιο πετυχημένο που άκουσα για την υπόθεση είναι το σχόλιο-σκίτσο του Αρκά: Αφού είστε ηλίθιοι ,τις σκευωρίες τι τις θέλατε?

ΓΙΑΝΝΗΣ

όμοιος ομοίω αεί πελάζει

Δεν το είπε πρώτος ο Σαμαράς

Ο Σταμάτης Μαλέλης είναι αυτός που πρώτος δημόσιως κατονόμασε τον ''Ρασπούτιν''. Εχετε και σχετικό άρθρο, ''Σταμάτης Μαλέλης: Ποιος είναι τελικά ο Ρασπούτιν;'' ημερομηνία 14/6/2019: ''Κουρελιάστηκε από τον κ. Παπαγγελόπουλο, από τον τ. Διοικητή της Κ.Υ.Π. Αλήθεια με ποια κριτήρια μπήκε ένας στενός συνεργάτης του κ. Καραμανλή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ο περίφημος «Ρασπούτιν» που τον Έφερε ο κ. Τσίπρας για να ελέγξει τη δικαιοσύνη; ''

ΟΒΑΜ

1. Βαρουφάκης : 100-200δις. Δεν χάθηκαν , απλώς εκλάπησαν. Δεν πήραν φωτιά τα λεφτά και κάηκαν , απλώς άλλαξαν τσέπες. Τιμωρία : ισόβια. 2. Τσίπρας : Πολιτικός προϊστάμενος . Τιμωρία : ισόβια 3. Παπαγγελόπουλος : τέως αρχηγός μυστικών υπηρεσιών και νυν σκευωρός καιι εκβιαστής . Τιμωρία : όσο χρόνο προβλέπει ο νόμος φυλακή. 4. Τσίπρας : Πολιτικός προισταμενος. Τιμωρία : όσο χρόνο προβλέπει ο νόμος φυλακή. 5.Κυρά Τασία : πες μας πως και αν ωφελήθηκε το κοινωνικό σύνολο από τις ενέργειές σου στο μεταναστευτικό. Τιμωρία : όσο χρόνο προβλέπει ο νόμος φυλακή. 6. Τσίπρας : Πολιτικός προισταμενος. Τιμωρία : όσο χρόνο προβλέπει ο νόμος φυλακή. 7. Τσακαλώτος : Ταξική πολιτική ? Που το λέει το Σύνταγμα ? Εσχάτη προδοσία και φυλακή. 8. Τσίπρας : Πολιτικός προισταμενος. Τιμωρία : όσο χρόνο προβλέπει ο νόμος φυλακή. 9.Να συνεχίσω ? Αυτά περιμένει ο δημοκρατικό κόσμος και αυτά πρέπει να γίνουν για να μη ξανασυμβούν στο μέλλον . Ο χρόνος είναι πολύ λίγος πλέον για την Ελλάδα.

Paul

Ναι , ναι μπράβο.Καιρος να επιστρεψουμε ξανά στην κανονικότητα όπως πριν τέσσερα χρόνια με ΝΔ ΠΑΣΟΚ . Τότε που δεν είχαμε ξένους , χρέος ,διαφθορά και δουλευαν όλα ρολόι στο κράτος .Και το κυριότερο. Δεν φευγαν οι νέοι στο εξωτερικό επι Σαμαρα.

freud

ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΥΤΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΔΙΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΦΡΟΥΝΤ

Σωκράτης

Ακούσατε ακούσατε!!!!!! Αγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλλοι!!!!! Σήμερα το απόγευμα μετάαπό 4,1/2 χρόνια είδα στην Ηλιούπολη 3 μηνανές με διπλά πληρωματα (αστυνομικούς). Θυμήθηκε η Αρτινή να στείλει αστυνομικούς μετά από 4 χρόνια και κάτι. Επίσης είδα ελεγκτές σε λεωφορείο της γραμμής 856 μετά από 4 χρόνια. Άλλαξε τίποτε ή φοβήθηκαν οι διοικήσεις ότι θα πάνε φυλακή για παράβαση καθήκοντος;;;;;;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης