«Ευνομία», ένας νέος φορέας μελετών και κοινωνικών δράσεων

MAT

Επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, ενεργοί πολίτες συνασπίστηκαν και ίδρυσαν ένα νέο Ινστιτούτο Οικονομικής – Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Eλληνισμού. Ιδρυτικά μέλη είναι ο Λάκης Κομνηνός και η Αριάδνη Νούκα

Με σκοπό την καταγραφή μείζονος σημασίας ζητημάτων της οικονομίας, της δικαιοσύνης, της κοινωνίας, της προστασίας των εθνικών θεμάτων και του πολιτισμού, εξειδικευμένοι παρατηρητές και μελετητές, αποφάσισαν μέσα από τις έρευνες τους να διατυπώσουν προτάσεις, οι οποίες, όπως καταγράφεται ρητά στο καταστατικό του Ινστιτούτου, θα μετουσιωθούν σε παρεμβάσεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Ήδη, στελέχη του Ινστιτούτου έχουν απευθύνει ευρεία πρόσκληση συμμετοχής και συστράτευσης σε αυτήν την προσπάθεια, τόσο σε ευαισθητοποιημένες ομάδες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό όσο και σε πολίτες στο εσωτερικό, σε έναν κοινό αγώνα δράσης, μέσα από συγκεκριμένες και επεξεργασμένες προτάσεις. Από τις πρώτες κιόλας δράσεις του Ινστιτούτου είναι η συγκρότηση παρατηρητηρίων  για την οικονομία και την ανάπτυξη, για  τη συλλογή όλων των οικονομικών στοιχείων που οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ καθώς και οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη διαχείριση της κρίσης, με στόχο την  απόδοση ευθυνών και τη διεκδίκηση αποζημιώσεων, καθώς και μελέτη, παρακολούθηση και συλλογή στοιχείων για την επιζήμια προς τα εθνικά μας συμφέροντα συμφωνία των Πρεσπών.
 
«Κόκκινα δάνεια» και γερμανικές οφειλές
Υπό   συγκρότηση βρίσκονται τα παρατηρητήρια για τα κόκκινα δάνεια, τις γερμανικές οφειλές, της προστασίας και προβολής του ελληνικού πολιτισμού,  των αρχών και στοιχείων της ελληνικής παράδοσης.

idrytiki_diakhryxh
mpaloni

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Λάκης Κομνηνός με την αντιπρόεδρο κυρία Αριάδνη Νούκα

Πρόεδρος του Σωματείου, είναι ο γνωστός ηθοποιός Λάκης Κομνηνός, ο οποίος αναφερόμενος στην αναγκαιότητα του έργου που φιλοδοξεί να υπηρετήσει η «Ευνομία» επισημαίνει ότι  «η παγκοσμιοποίηση, προκειμένου να επικρατήσει, στόχευσε στην αλλοίωση και εν τέλει στην εξαφάνιση των ιστορικών και παραδοσιακών χαρακτηριστικών, κυρίως, λαών που έχουν και σπουδαία ιστορία και γερές παραδόσεις. Κι ένας από αυτούς είμαστε εμείς οι Έλληνες. Είναι, συνεπώς, μεγάλη η ευθύνη μας αλλά και πρόκληση για τη γενιά μας, αλλά και τις νεώτερες γενιές,  να αντισταθούμε σε αυτήν την «εισβολή», να προασπίσουμε και να διασώσουμε την ταυτότητα μας, μακριά από εθνικιστικές κορώνες, αλλά και εθνομηδενιστικά σχέδια. Κι αυτήν την ισορροπία επιδιώκει να πετύχει η «Ευνομία» μελετώντας και προάγοντας, αρχές, αξίες, και διεκδικώντας τα δικαιώματα τα οποία κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει». 


Η αντιπρόεδρος, εκ των ιδρυτών  του Ινστιτούτου «Ευνομία», γνωστή δικηγόρος κ. Αριάδνη Νούκα, αναφερόμενη στο νέο εγχείρημα δηλώνει: « Ζούμε σε μία ευλογημένη χώρα. Ωστόσο, βιώνουμε καθημερινά συνθήκες και καταστάσεις, οι οποίες δεν είναι αυτές που θέλουμε, αυτές που μπορούμε, αυτές που αξίζουμε.  Συνειδητοποιημένοι, κάποιοι άνθρωποι αποφασίσαμε να ενωθούμε και να συστήσουμε έναν θεσμικό φορέα,  διαπνεόμενο απόλυτα από ανθρωποκεντρικό πνεύμα, που θα επιχειρήσει την παραγωγή λύσεων σε θέματα που μας απασχολούν όλους, θέματα   εθνικού, πολιτιστικού, κοινωνικού, οικονομικού, εκπαιδευτικού, τεχνολογικού περιεχομένου,  φιλοδοξώντας στην πορεία να συγκροτήσουμε και να αναπτύξουμε ανθρώπινα δίκτυα με τα ίδια χαρακτηριστικά σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Είναι αδήριτη ανάγκη να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να  κερδίσουμε τον πολύτιμο χαμένο χρόνο, να ανακτήσουμε  την  εθνική μας αξιοπρέπεια,  και τον ανθρωπισμό μας. Ευελπιστούμε ότι η «Ευνομία» με τις παρεμβατικές της δράσεις της θα εξελιχθεί σε αρωγό, τόσο της κοινωνίας όσο και της συντεταγμένης πολιτείας και θα αποδείξει ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε το μέλλον που μας αξίζει» .  

 Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου, επικοινωνιολόγος κ. Ηλίας Μιχαλάς, αναφέρεται στο έναυσμα που είχε για να μετάσχει σε αυτήν την πρωτοβουλία.

«Είμαι ένας από αυτούς, που παρακολουθούσαν τα γεγονότα από τον καναπέ… Η ρουφιάνα η δουλειά που έχω επιλέξει, κάνοντας χρόνια πολιτικό marketing, με είχε φέρει σε “στενή επαφή”, με δεκάδες πολιτικά πρόσωπα. Οι περισσότεροι, ήταν άνθρωποι με καλές προθέσεις. ...Εντάξει. Το “χούι” της πολιτικής, το έχουν οι μισοί Έλληνες. Το ζήτημα είναι ότι κάνουν τα πάντα στους πάντες για να αναρριχηθούν στην κομματική επετηρίδα. Κάποια στιγμή και οι καλοπροαίρετοι, γίνονταν πιόνια του συστήματος. Θεωρώ την “κομματοκρατία” που υπερισχύει της δημοκρατίας, γάγγραινα στο σώμα της Ελληνικής κοινωνίας. Μεγάλωσαν γενιές συμπολιτών μας εξαργυρώνοντας “κομματικές επιταγές”. Όμως οι επιταγές ήταν ...ακάλυπτες. Τα κόμματα έφτιαξαν στρατιές εξαρτημένων και πλέον δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους… Τα κόμματα για μένα ήταν χαμένος κόπος. Κι έκατσα στον καναπέ που έλεγα παραπάνω. Τότε μπήκε στη ζωή μου, η Αριάδνη, ο Λάκης, ο Πέτρος και μην απαριθμήσω ονόματα που θα κουράσουν. Άνθρωποι ίδιοι με μένα και νομίζω χιλιάδες σαν κι εσάς. Με όραμα. Με ευαισθησίες. Με αγάπη για την Ελλάδα. Έτσι γεννήθηκε η “ΕΥΝΟΜΙΑ”. Ως φορέας παρέμβασης και όχι ως κάποιος πολιτικός σχηματισμός. Στις ταμπέλες “αριστερά”, “δεξιά” κ.ο.κ, τα γράμματα ξεθώριασαν. Η “ΕΥΝΟΜΙΑ”, κρατάει μια και μόνο ταμπέλα. Αυτήν που γράφει “ΕΛΛΑΔΑ”. Να μας έχει ο Θεός γερούς και στο δρόμο μας, είμαστε βέβαιοι, ότι θα εκπλαγούμε με το πόσοι πολλοί είναι “καθρέφτης” μας… Καλή μας αντάμωση.»


Πρώτη παρέμβαση στη ΔΕΘ
Την πρώτη της κοινωνική παρέμβαση η «Ευνομία» την πραγματοποίησε στη ΔΕΘ, έξω από το εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου τα μέλη της εμποδίστηκαν να μοιράσουν μπαλόνια με τον ήλιο της Βεργίνας και σύνθημα «Μακεδονία, γη ελληνική», ενώ απαγορεύτηκε η είσοδός τους στο χώρο της ΔΕΘ την ημέρα των εγκαινίων και η διανομή μπαλονιών στους επισκέπτες της έκθεσης.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Νότης Κοντομίχαλος

Αγαπητέ μου φίλε Λάκη, καλησπέρα σου. . Τυχαίως σε είδα στην εκπομπή του Χαρδαβέλα χθές βράδυ και με άγγιξε η ενημέρωσή σου για την προσπάθειά σας που έχετε ξεκινήσει για κάτι καλύτερο. Επειδή κι εγώ ενδιαφέρομαι πάρα πολύ για έναν καλύτερο κόσμο, θεωρώ απαραίτητο να σε συναντήσω να τα πούμε από κοντά, κι ελπίζω να είναι εποικοδομητική η συνάντησή μας. Θα χαρώ πολύ, όποτε επιθυμείς γράψε μου που να έρθω να σε δω.Αναφέρομαι στον ενικό, γιατί ο σεβασμός της καρδιάς μας, είναι υπεράνω όλων των τύπων. Ευχαριστώ πολύ. Καλή χρονιά και Φωτισμένη! Επανέλεξα την σελίδα σου στο fb γιατί εκεί στο έστειλα εχθές το μήνυμά μου και είδα ότι δεν μπαίνεις, γι' αυτό σκέφτηκα μέσω email Με Εκτίμηση! Νότης

κωστας αραπάκης

E...PATRIOTES. KALI ARXI APO GERMANY.

Σπύρος Αυλωνίτης

Θυμηθείτε το. Όσοι ξέρουμε περισσότερα για την "ΕΥΝΟΜΙΑ", ξέρουμε κ τι να περιμένουμε. Πάρτε τους τα σώβρακα.

rania leonardou

Μπήκα στο site https://evnomia.com.gr/ Κατατοπιστικότατο και ελπιδοφόρο. Καλή επιτυχία.

φοιβος αδρακτας

Κομματάκι μου μυρίζει... Να δω πότε θα το γυρίσουνε στην αντιπολίτευση στον Κυριάκο. Πάντως η Νούκα, που πέρασε από τη ΝΔ, έχει καλό όνομα. Και επειδή την συμπαθούμε στη ΝΔ ας κάτσει στ΄αυγά της τώρα, γιατί έχουμε την καλύτερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

ΑΝΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αντε χριστιανέ μου να σε κοιτάξει κανένας γιατρός.

ΝΙΚΟΣ ΧΑΙΔΟΣ

Όλα καλά, αλλά μην σταματήσει ο αγώνας σε μπαλόνια... Θέλουμε δράσεις, διεύθυνση και τηλέφωνο, για να είμαστε πολλοί. Καλή επιτυχία

ΑΝΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε μια χώρα που ζούμε κάτω από συνθήκες κρατικής γαλέρας, το να εμφανίζεται μια τέτοια πατριωτική ομάδα, όχι ως κόμμα αλλά ως σωματείο, εμένα προσωπικά με εκνευρίζει. Φοβάστε να βγείτε μπροστά? Ντρέπεστε που είστε πατριώτες? Γιατί σωματείο? Μην απαγοητεύετε τον κόσμο. Τα σωματεία και οι τζιριτζάτζουλες είναι για καιρούς ειρήνης . ΕΔΩ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ.

soula v.

Γκούγκλαρα τον Λάκη Κομνηνό, γιατί ομολογώ δεν τον ήξερα. Respect... Η Νούκα σταθερή αξία!!! ΕΜΠΡΟΣ

Αντώνης Καπετάνιος

Τα ονόματα που εμπλέκονται, με καλύπτουν ΠΛΗΡΩΣ!!!! Καλή επιτυχία

Στέλλα Μενδρινού

Υπάρχει κάποιο σαιτ να δούμε περισσότερα? Πώς να βοηθήσουμε?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης