«Τρύπα» στο σύστημα με τα «βραχιολάκια»: «Αόρατοι» για πέντε ώρες οι κρατούμενοι!

vraxiol01-mesa

Τι εντόπισε η νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης - Με απόφαση του υπουργού Κώστα Τσιάρα επιβλήθηκε ποινική ρήτρα στην ανάδοχο εταιρεία του έργου, λόγω της πλημμελούς εκτέλεσης των συμβατικών υποχρεώσεων της από το «κενό», διάρκειας πέντε ωρών, στην παρακολούθηση της λειτουργίας του συστήματος από τους αρμόδιους

«Τρύπα» στο σύστημα με τα «βραχιολάκια» των κρατουμένων, «που επέτρεπαν στον επιτηρούμενο να προβεί στην τέλεση αξιόποινης πράξης ή να δραπετεύσει», εντόπισε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Για το λόγο αυτό, με απόφαση του αρμόδιου υπουργού  Κώστα Τσιάρα, επιβλήθηκε ποινική ρήτρα στην ανάδοχο εταιρεία του έργου λόγω της πλημμελούς εκτέλεσης των συμβατικών υποχρεώσεων της από το «κενό», διάρκειας πέντε ωρών, στην παρακολούθηση της λειτουργίας του συστήματος από τους αρμόδιους.

Δείτε εδώ την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Πρόκειται για την εκτέλεση της σύμβασης, «Πιλοτική εφαρμογή της λειτουργίας του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια», που είχε υπογραφεί τον Δεκέμβριο του 2014, με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών από ήδη κρατούμενους σε αυτές καταδίκους χωρίς κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια. Οπως αναφερόταν στη σύμβαση αυτή, “για την ηλεκτρονική επιτήρηση υπόδικων, κατάδικων και κρατούμενων σε άδεια χρησιμοποιούνται συστήματα που ανιχνεύουν τη γεωγραφική θέση του επιτηρούμενου και την αποστέλλουν στο κέντρο ελέγχου. Η επιτήρηση περιλαμβάνει την παρακολούθηση της παραμονής του αιτούντος στην κατοικία του και της κίνησής του εκτός αυτής».

vr01
vr02


Στο πλαίσιο αυτό, είχε συσταθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης Τριμελής Επιτροπή Εποπτείας, με πρόεδρο τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αντεγκληματικής Πολιτικής και έργο της την εποπτεία και παρακολούθηση της όλης λειτουργίας του συστήματος επιτήρησης. Η Επιτροπή διαθέτει τερματικό σε χώρο του υπουργείου, μέσω του οποίου μπορεί να ελέγχει ανά πάσα στιγμή την ορθή λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης, με την ανάδοχο εταιρεία να υποχρεούται να ενημερώνει αρμοδίως για παραβιάσεις ή δυσλειτουργίες του συστήματος.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του κ. Τσιάρα της 22ης Αυγούστου 2019 με θέμα, “Επιβολή ποινικής ρήτρας στο πλαίσιο της σύμβασης 75547/2014”, γίνεται δεκτή η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής και επιβάλλεται ποινική ρήτρα ύψους 10.000 ευρώ στην ανάδοχο εταιρεία λόγω πλημμελούς εκτέλεσης του έργου με κίνδυνο την τέλεση αξιόποινων πράξεων από τους επιτηρούμενους, αλλά και δραπέτευσης τους.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, “αποδεχόμαστε την από 22-05-2019 εισήγηση της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής του Έργου «Πιλοτική εφαρμογή της λειτουργίας του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια» και επιβάλλουμε στην Ανάδοχο εταιρεία «G4S ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ-ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ποινική ρήτρα για πλημμελή εκτέλεση συμβατικών υποχρεώσεων ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000,00 €) για τους κάτωθι λόγους:

1. Ο χρόνος που μεσολάβησε έως την ενημέρωση της Τριμελούς Επιτροπής Εποπτείας για την παρακολούθηση της λειτουργίας του συστήματος επιτήρησης ήταν σχεδόν πέντε ώρες (10:00 π.μ. έως 14:49 μ.μ.) κατά παράβαση του άρθρου 3 της Σύμβασης,
2. Δεν ειδοποιήθηκε στο εν λόγω διάστημα κάποιος από τους αρμόδιους φορείς του άρθρου 3, παρ. 1 και 2 του ΠΔ 62/2014,
3. Δημιουργήθηκαν συνθήκες που επέτρεπαν στον επιτηρούμενο να προβεί στην τέλεση αξιόποινης πράξης ή και να δραπετεύσει στο διάστημα των σχεδόν πέντε ωρών”.

vr03
vr04
vr05

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Ερωτηση

Αν ξερει καποιος υπευθυνα να εξηγησει μια μερα και ενα βραχιολακι δεν εστειλε σημα για 5 ωρες η ηταν συνεχομενο το φαινομενο? Αν ηταν μια φορα τυχαια απο λαθος του συστηματος που να το ηξερε και ο κρατουμενος οτι ειναι εκτος συστηματος και ελευθερος??

ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΞΙΑΣ

ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΥΠΕΒΑΛΛΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. ΤΟ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ... ΑΛΛΑ ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ.... ΑΥΤΑ ΣΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΕΦΕΣΕΩΝ ΚΛΠ ΚΛΠ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΤΕ ΕΠΡΑΞΕ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΕΧΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!!!!

@

Πήγαν φαίνεται να παραλάβουν τον οπλισμό από Λέρο τα παιδιά και τύφλωσαν το σύστημα με παρεμβολές........

ΣΠΥΡΟΣ

Τσυριζοδουλεια βρωμαει.......αυτοι δεν ειχαν προβλημα να βγαλουν ισοβιτες εδω θα κολλαγαν........αλλη μια αποδειξη πως ειναι κομμα συμμορια

Πέτρος

Ολόκληρη η Ελλάδα ειναι μια "Τρυπα"... Στα βραχιολακια κόλλησε τωρα το θεμα;

Κόναν

Ποιός είχε ελέγξει το σύστημα από την προηγούμενη Κυβέρνηση ; Τελικά σ’ αυτή τη χώρα δεν λογοδοτεί κανείς; Καθένας θα λέει «οκ, μια μαμακία έκανα κρεμάστε με» και θα γλυτώνει ; Και η εταιρεία της πλάκας 10 χιλιάρικα και την βγάζει καθαρή ; Πόσο πουλάει το κάθε ηλίθιο βραχιολάκι ; Δεν πάμε καλά στην Ευρωκολομβία των Βαλκανίων !!! Αλήθεια με όλους τους Λαθρομετανάστες από τα βάθη της Ασίας και Αφρικής που μας στέλνει με τσαμπουκά ο Σουλτάνος και αδιαφορούν οι της ΕΕ, δίνοντας μας €, μέσω των ΜΚΟ , τι θα γίνει ; Θα το κλείσουμε το μαγαζί «ΕΛΛΑΣ» ή ο πολυχρονεμένος μας ΚΥΡΙΑΚΟΣ έχει σκεφτεί κάτι άλλο ;;;;

Άρχισαν τα "περίεργα" που τυχαίνουν πάντα στον αδιάβαστο πασόκο

Την μία διαπιστώθηκε κλοπή πολεμικού υλικού,την άλλη χάλασαν τα βραχιολάκια...Μην απορήσετε αν βγει "είδηση" οτι ο Βελουχιώτης τη γλίτωσε και κρύβεται στο Βοξ.

kostasv

Απορία. Υπάρχει ΕΝΑ περιστατικό που να δείχνει πως αυτός που φορούσε βραχιολάκι έκανε παραβατική πράξη σ' αυτές τις 5 ώρες που κατά το υπουργείο ήταν "άφαντος";

Xxx

Πληρώνουμε την εταιρία πληρώνουμε κ τους αστυνομικούς που κάθονται έξω απ' τα σπίτια τους κ τους φυλάνε.....μέσα στην μπουζου ρεεεε

Αχρηστοι

Αυτοι οι δεξιοι απο τοτε που ανελαβαν ολα τα εχουν καταστρεψει..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης