Η πρώτη απόδραση με «βραχιολάκι»: Ο ρόλος μας δεν είναι κατασταλτικός, λέει η εταιρεία G4S

Η πρώτη απόδραση με «βραχιολάκι»: Ο ρόλος μας δεν είναι κατασταλτικός, λέει η εταιρεία G4S

Η εταιρεία ενημέρωσε άμεσα και σύμφωνα με τις διαδικασίες όλες τις εμπλεκόμενες αρχές και συνέχισε να παρέχει διαρκή ενημέρωση σε αυτές για τη θέση και την πορεία του επιτηρουμένου ατόμου μέχρι της στιγμής που έλαβε σήμα αποκοπής του ιμάντα του «βραχιολιού»

Η πρώτη απόδραση με «βραχιολάκι»: Ο ρόλος μας δεν είναι κατασταλτικός, λέει η εταιρεία G4S
Διευκρινιστική ανακοίνωση, σχετικά με το ρόλο της στις υποθέσεις με τα ηλεκτρονικά βραχιολάκια, έβγαλε η εταιρεία G4S, με αφορμή την υπόθεση της 43χρονης, που έκοψε το βραχιολάκι της κι εξαφανίστηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, παραβιάζοντας έτσι, τοπυς περιοριστικούς όρους, που της είχαν επιβληθεί.

Στην ανακοίνωσή της, η G4S ξεκαθαρίζει ότι έδρασε όπως προβλέπει η πρέπουσα διαδικασία, όταν ειδοποιήθηκε ότι η 43χρονη έκοψε τη συσκευή από το πόδι της, ενώ επισημαίνει ότι ο ρόλος της είναι καθαρά αυτός της επιτήρησης και σε καμία περίπτωση δεν είναι κατασταλτικός.

Η ανακοίνωση της G4S Secure Solutions
 
Αναφορικά με το συμβάν της φυγής υποδίκου που έλαβε χώρα στις 19 Νοεμβρίου 2016, η G4S έλαβε άμεσα στις 18:58:08 σήμα παραβίασης των κατ’ οίκον περιοριστικών όρων από άτομο επιτηρούμενο με το ηλεκτρονικό «βραχιόλι». Η εταιρεία ενημέρωσε άμεσα και σύμφωνα με τις διαδικασίες όλες τις εμπλεκόμενες αρχές και συνέχισε να παρέχει διαρκή ενημέρωση σε αυτές για τη θέση και την πορεία του επιτηρουμένου ατόμου μέχρι της στιγμής που έλαβε σήμα αποκοπής του ιμάντα του «βραχιολιού», το οποίο και εντόπισε και περισυνέλλεξε στη συνέχεια. 
 
Επισημαίνεται ότι η εταιρεία, ως τεχνολογικός πάροχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι υπεύθυνη για την εγκατάσταση και καλή λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια και για την τήρηση της εφαρμογής των περιοριστικών όρων, που έχουν ορίσει οι δικαστικές αρχές. Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβίασης, η εταιρεία ενημερώνει τις αρχές για να επιληφθούν και σε καμία περίπτωση ο ρόλος της δεν εκτείνεται σε καταστολή, περιορισμό ή καταδίωξη του επιτηρουμένου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης