«Λέρωσαν» με στυλό πολυθρόνες της Εθνικής Βιβλιοθήκης

«Λέρωσαν» με στυλό πολυθρόνες της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Ευτυχώς οι βάνδαλοι περιορίστηκαν μόνο σε πέντε πολυθρόνες

eve-foto
Μπορεί η εθνική βιβλιοθήκη που στεγάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύμα Σταύρος Νιάρχος να είναι ένα από τα «στολίδια» στο συγκεκριμένο χώρο, αυτό, ωστόσο, δεν απασχόλησε τους - ευτυχώς - λίγους που βανδάλισαν πολυθρόνες της ΕΒΕ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή που παρουσιάζει και τη σχετική φωτογραφία, άγνωστοι έγραψαν με μαρκαδόρο σε πέντε πολυθρόνες της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας.

Στη φωτογραφία φαίνεται το μήνυμα των υπευθύνων της βιβλιοθήκης «δεν επιτρέπεται η χρήση λόγω βανδαλισμού».

Και στις πέντε «λερωμένες» πολυθρόνες οι δράστες έγραψαν με στυλό τα ονόματά τους με το ερώτημα να είναι: πρόκειται για έλλειψη αγωγής ή για ελλειπή φύλαξη;

Όσον αφορά το δευτέροι οι υπεύθυνοι του ΚΠΙΣΝ δήλωσαν στην Καθημερινή ότι «όσον αφορά το κτήριο της ΕΒΕ από την έναρξη της πλήρους λειτουργίας της, η εποπτεία και η φύλαξη του χώρου ασκούνται από το προσωπικό της ΕΒΕ συνεπικουρούμενο από φύλακες που θέτει στη διάθεσή της το ΚΠΙΣΝ και ακολουθούν τις οδηγίες της. Είναι βέβαια εξ αντικειμένου πολύ δύσκολη η πλήρης αποτροπή φθορών στα έπιπλα του χώρου. Παντως δεδομένης της υψηλής επισκεψιμότητας, ο αριθμός των περιστατικών είναι περιορισμένος, αν και κάθε τέτοιο περιστατικό είναι προβληματικό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης