Εντοπίστηκε η λέμβος με τους μετανάστες ανοιχτά της Σάμου

Εντοπίστηκε η λέμβος με τους μετανάστες ανοιχτά της Σάμου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάποιος από τους επιβαίνοντες της λέμβου κάλεσε σε βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης 112 - Στην επιχείρηση εντοπισμού συμμετείχαν πλωτό του Λιμενικού Σώματος, σκάφος ανοιχτής θαλάσσης και ελικόπτερο της Frontex

limeniko
Εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρειας της Σάμου, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικου και με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Frontex,  η λέμβος με πρόσφυγες/μετανάστες, για την οποία είχε σημάνει συναγερμός νωρίτερα το πρωί. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έπειτα από την καταμέτρηση, οι πρόσφυγες στη λέμβο είναι, περίπου, 50. 

Οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Σάμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάποιος από τους επιβαίνοντες της λέμβου κάλεσε σε βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης 112 και ανέφερε ότι το σκάφος στο οποίο βρίσκονται 80 άτομα βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Στην επιχείρηση εντοπισμού της λέμβου συμμετείχαν πλωτό του Λιμενικού Σώματος, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης σκάφος και ελικόπτερο της Frontex.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από 7.00 το πρωί της 2.9.2019 έως 7.00 το πρωί της 3.9.2019 διεσώθησαν 92 πρόσφυγες/μετανάστες σε τρία περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου και Σάμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης