Προσφυγικό: Προτεραιότητα στη στελέχωση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης

Προσφυγικό: Προτεραιότητα στη στελέχωση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης

Το επόμενο διάστημα θα αναλάβουν υπηρεσία 145 επαγγελματίες υγείας – Στόχος να στελεχωθούν τα Κέντρα Υποδοχής των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου

MORIA_4
Στη στελέχωση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με 145 επαγγελματίες υγείας προχωρούν οι αρμόδιους φορείς. 

Μετά την οριστικοποίηση και ανάρτηση του πίνακα των επιτυχόντων του προγράμματος PHILOS – II, οι επαγγελματίες αναμένεται ότι θα αναλάβουν υπηρεσία μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες. Συγκεκριμένα, οι προσληφθέντες είναι γιατροί, νοσηλευτές, μαίες, ψυχολόγοι, επισκέπτες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, διαπολιτισμικοί μεσολαβητές/διερμηνείς, διασώστες, συντονιστές πεδίου και συντονιστής υπηρεσιών.

Με εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, δίνεται άμεση προτεραιότητα στη διαδικασία υπογραφής σύμβασης με τους επιτυχόντες εκείνους, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα ΚΥΤ των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η υπογραφή συμβάσεων και ανάληψη υπηρεσίας των επιτυχόντων επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας και τα Γενικά Νοσοκομεία του ΕΣΥ των νησιών, ενώ έχει προγραμματισθεί η άμεση επαναπροκήρυξη των θέσεων που δεν καλύφθηκαν.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, επισκέφθηκε το προηγούμενο διήμερο τη Λέσβο για την εκτίμηση της κατάστασης και το σχεδιασμό αποτελεσματικών μέτρων υγειονομικής υποστήριξης των τοπικών δομών που βρίσκονται πρόσφυγες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης