Προσφυγικό: Ξεκίνησε η μεταφορά 1.400 προσφύγων από τη Λέσβο

Προσφυγικό: Ξεκίνησε η μεταφορά 1.400 προσφύγων από τη Λέσβο

Συνολικά πάνω από 1.400 πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρονται από τη Μόρια σε δομές φιλοξενίας της Β. Ελλάδας – Ήδη αναχώρησε το πρώτο πλοίο με περίπου 800 επιβαίνοντες

prosfyges_lesvos
Με δύο πλοία γίνεται η μεταφορά πάνω από 1.400 προσφύγων και μεταναστών από το κέντρο υποδοχής της Μόριας, σε δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας, μετά και την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, το Σάββατο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το πρώτο πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν πάνω από 600 άτομα, αναχώρησε από τη Μυτιλήνη με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ενώ το απόγευμα, θα αναχωρήσει και δεύτερο πλοίο, με περίπου 800 επιβαίνοντες,.

Εξ' αυτών, χίλια άτομα θα εγκατασταθούν στην δομή της Νέας Καβάλας, σε περισσότερες από 200 κατάλληλα διασκευασμένες σκηνές. Οι υπόλοιποι θα εγκατασταθούν σε διαφορές δομές της Β. Ελλάδας

Η μετακίνηση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις δομές φιλοξενίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) και στη διάρκεια του ταξιδιού, κατάλληλο προσωπικό θα παρέχει υποστήριξη στους μεταφερόμενους.

Η εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στη δομή της Νέας Καβάλας είναι προσωρινή και πριν το τέλος του μήνα θα μεταφερθούν σε νέα δομή, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώνεται.

Για το διάστημα της παραμονής τους στη Νέα Καβάλα, οι όποιες επιβαρύνσεις στην τοπική κοινωνία σε θέματα καθαριότητας, παροχής υπηρεσιών υγείας και νερού θα αντιμετωπιστούν άμεσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης