Ο Λαβρόφ ζήτησε «ρουσφέτι» στην Κύπρο για δύο φίλες του

Ο Λαβρόφ ζήτησε «ρουσφέτι» στην Κύπρο για δύο φίλες του

Το «ρουσφέτι» που ζήτησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ήταν να πολιτογραφηθούν ως Κύπριες δύο Ρωσίδες προσωπικές του φίλες

lavrov
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όταν είχε επισκεφθεί τη Κύπρο το 2017, ζήτησε από τον ομόλογο του (τότε) Ιωάννη Κασουλίδη, να πολιτογραφηθούν ως Κύπριες δύο προσωπικές του φίλες (μητέρα και κόρη) από τη Ρωσία. Το «ρουσφέτι» που ζήτησε ο κ. Λαβρόφ ικανοποιήθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου μετά από απόρρητη εισήγηση του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι δύο Ρωσίδες απέκτησαν αυτόματα κυπριακά διαβατήρια και την ιδιότητα του πολίτη της ΕΕ. Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης» στο σχετικό έγγραφο, αναφερόταν πως «ο υπουργός Εξωτερικών με επιστολή του ενημέρωσε τον υπουργό Εσωτερικών ότι κατά την επίσκεψή του στη Λευκωσία στις 18 Μαΐου 2017 ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κ. Λαβρόφ του ζήτησε όπως διευκολυνθεί η πολιτογράφηση των εν θέματι αλλοδαπών που διαβιούν τα τελευταία χρόνια στην Κυπριακή Δημοκρατία και με τις οποίες έχει στενή προσωπική σχέση. Συνεπώς, εισηγείται όπως υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο απόρρητη πρόταση με την οποία να δίδεται η κυπριακή υπηκοότητα στις κ. Τ. και Ν. για λόγους εθνικού συμφέροντος».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Κύπρος βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών χωρών της ΕΕ για την παραχώρηση ευρωπαϊκή υπηκοότητας σε πολλούς Ρώσους με ειδικές διαδικασίες που σχετίζονται με την οικονομική τους επιφάνεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης