Σαμοθράκη: Σκηνές χάους στο λιμάνι μετά τον πολυήμερο αποκλεισμό

samothraki1

 Η ένταση «χτύπησε κόκκινο» όταν τουρίστες και παραθεριστές προσπάθησαν να ανέβουν πάνω στο οχηματαγωγό «Άναξ»

Σκηνές χάους διαδραματίστηκαν στο λιμάνι της Σαμοθράκης όταν οι αγανακτισμένοι τουρίστες και επισκέπτες προσπάθησαν να επιβιβαστούν στα πρώτα πλοία μετά τον πολυήμερο αποκλεισμό του νησιού.

Όπως κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ, η ένταση «χτύπησε κόκκινο» όταν τουρίστες και παραθεριστές προσπάθησαν να ανέβουν πάνω στο οχηματαγωγό «Άναξ».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Εγκλωβισμένοι στην Σαμοθράκη


Περισσότερα από 1.500 άτομα αναχώρησαν από τη Σαμοθράκη από εχθές με την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Αλεξανδρούπολη, ενώ μεγάλη είναι η ζημιά για τους επιχειρηματίες από τις ακυρώσεις των ταξιδιωτών. 

«Ο εγκλωβισμός των επισκεπτών έχει τελειώσει, έχει αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση αυτή τη στιγμή. Από χθες το απόγευμα γίνεται κανονικά και η τροφοδοσία της αγοράς, γενικά υπάρχει μια καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή και οι τελευταίοι ενδιαφερόμενοι έφυγαν το πρωί», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας.

«Το ερώτημά μας είναι κατά πόσο μόνιμη θα είναι η λύση. Από το δελτίο τύπου της εταιρείας φαίνεται ότι τουλάχιστον μέχρι να λυθούν τα προβλήματα το πλοίο που ήλθε θα παραμείνει», επισήμανε, προσθέτοντας πως και στην ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει τεθεί το αίτημα να υπάρξει μόνιμη λύση. «Κατανοώ ότι οι λύσεις είναι δύσκολες, η εποχή είναι δύσκολη, δεν είναι κάτι εύκολο αυτή τη στιγμή, αλλά πιστεύω ότι θα γίνει οτιδήποτε είναι δυνατό, ώστε να μην παραταθεί το πρόβλημα άλλο», τόνισε.

Σχετικά με την κατάσταση που επικράτησε χθες στο λιμάνι της Σαμοθράκης κατά την αναμονή επιβίβασης ανθρώπων και οχημάτων για τα πρώτα δρομολόγια των πλοίων, ο δήμαρχος διευκρίνισε πως λίγο μετά τα μεσάνυχτα υπήρξε κάποια ένταση με κάποια άτομα που θεώρησαν ότι εφόσον είχαν υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία, ήταν δίκαιο να επιβιβαστούν χωρίς να πληρώσουν.

«Μεγάλη ζημιά από τις ακυρώσεις»

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που εφάρμοσε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμος Σαμοθράκης σε συνεργασία με τους επαγγελματίες για την ανακούφιση των «εγκλωβισμένων» ταξιδιωτών ο κ. Βίτσας εκτίμησε ότι «απέδωσαν σε ένα ποσοστό, αν και δεν μπορούσαμε να καταγράψουμε 100% την κατάσταση, δεν ήλθαμε σε επαφή όλους, ήλθαμε κυρίως σε επαφή με ανθρώπους που είχαν τελειώσει τα χρήματά τους και εκεί τα μέτρα απέδωσαν», ενώ «υπήρξαν και συνδημότες μας, που πήραν ανθρώπους στο σπίτι τους και τους έκαναν τραπέζι, ο δήμος, η εκκλησία συνέβαλαν επίσης».

«Το ζήτημα τώρα είναι ότι οι επιπτώσεις είναι μεγάλες», επισήμανε ο δήμαρχος, εξηγώντας ότι «είχαμε πάρα πολλές ακυρώσεις κι ενώ το πρόβλημα κορυφώθηκε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, ήδη από το Σάββατο είχαμε 50% ακυρώσεις».

Ο δήμος Σαμοθράκης εξετάζει μέτρα για τον περιορισμό της οικονομικής βλάβης, που υπέστησαν οι επαγγελματίες του τουρισμού. «Τις επόμενες ημέρες θα δούμε τι μέτρα ανακούφισης και τόνωσης και προβολής θα πάρουμε αλλά προέχει η σταθεροποίηση της συγκοινωνίας μας, γιατί δεν επιθυμούμε με τίποτε να επαναληφθεί αυτό που συνέβη τις προηγούμενες μέρες. Αν έχουμε ενδείξεις σταθεροποίησης, καλό είναι να κάνουμε μια εκστρατεία προβολής, για να ανακτήσουν όλοι οι ντόπιοι επαγγελματίες του τουρισμού ένα ποσοστό από τα πολλά που έχασαν».

ΣΧΟΛΙΑ (74)

Μα καλά.....

...κανείς δεν σκέφτηκε ότι ένα μόνο πλοίο στη γραμμή μπορεί κάποια στιγμή να χαλάσει; Αυτά μόνο στη Ψαροκώσταινα συμβαίνουν, στη χώρα της ανοργανωσιάς και του ''δε βαριέσαι''

Σαμοθράκη

Δυστυχώς για όλη αυτή την κατάσταση φταίει η ΧΑΟΣ Ferries (πρώην ΣΑΟΣ Ferries). Το πλοίο SAOS II ήταν ακινητοποιημένο 5 μήνες για να αλλάξει μηχανή, αλλά τελικά ο ιδιοκτήτης (κ. Μανούσης) έφερε κάτι σάπια και μεταχειρισμένα ανταλλακτικά από Κίνα, μπαλώνοντας πρόχειρα ένα μεγάλο πρόβλημα που είχε το καράβι. Στα πρώτα δρομολόγια που έκανε τον Ιούνιο, έβγαζε ένα πολύ έντονο μαύρο καπνό, για το οποίο ο ιδιοκτήτης (κ. Μανούσης) έσπευσε να καθησυχάσει τον κόσμο, λέγοντας ότι θα το βγάζει μόνο για τα πρώτα δρομολόγια μέχρι να στρώσει η "νέα" μηχανή. Αφού χάλασε δύο φορές μέσα στη θερινή περίοδο, το καπνό συνέχισε να το βγάζει μέχρι και την τελευταία μέρα πριν χαλάσει τελείως (αρχές Αυγούστου). Πριν από το SAOS, χάλασε και το έτερο καράβι που έχει, το SAONHSOS, και τα δρομολόγια γινόντουσαν μόνο με το ΖΕΦΥΡΟΣ, το οποίο δέχεται μόνο επιβάτες. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση ο κ. Μανούσης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Σαμοθράκη επιχειρηματικά και προσωπικά (το έχει πει 38 φορές στο παρελθόν και φυσικά δεν το έχει κάνει, αλλά θέλει να βλέπει τους Σαμοθρακίτες να τον παρακαλούν να μείνει με τα καράβια του - ο καθένας με τα βίτσια του). Το ότι ο κ. Μανούσης δεν θα φύγει από τη Σαμοθράκη και θα μείνει κυρίαρχος στο νησί και θα κάνει ότι θέλει, μπορεί να επιβεβαιωθεί και από το γεγονός ότι ο νέος δήμαρχος (κ. Γαλατούμος) που αναλαμβάνει από 1η Σεπτεμβρίου στηρίχτηκε εντόνως από τον κ. Μανούση (κάποιοι λένε ότι ο νέος δήμαρχος θα εκτελεί απλώς τις εντολές του κ. Μανούση). Όλο αυτό το καιρό, η εταιρία του κ. Μανούση δεν ενημέρωσε ενδελεχώς ως έπρεπε τους τουρίστες, τόσο για τα δρομολόγια, όσο και για τα δικαιώματα τους σε τέτοιες περιπτώσεις. Στις 31 Οκτωβρίου τελειώνει η σύμβαση του κ. Μανούση για τα δρομολόγια με τη Σαμοθράκη. Θα έρθει κάποιος άλλος πλοιοκτήτης σε αυτή τη γραμμή ή θα είμαστε δέσμιοι του για άλλα 5 χρόνια; Γιατί τα ΜΜΕ δεν αναφέρουν καθόλου τον κ. Μανούση και τη ζημιά που έκανε στο νησί; Από εκεί να ζητήσετε τα "σπασμένα".

trifillaras

Έτσι αυξάνονται οι επενδύσεις. Μαζεύεις τον κόσμο σε ένα μέρος και δεν τον αφήνεις να φύγει. Τι να κάνει και αυτός? "Επενδύει" στο εκάστοτε μέρος. Αυτό θα πει τεχνοκρατισμός κιαι επενδυτικός σχεδιασμός.

Candyman

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! Ελληναράδες μου, δεν έχετε βαρεθεί ακόμα να τρώτε σφαλιάρες στο σβέρκο; Τι έγινε, εκπαιδεύτηκε κι αυτός, όπως έμαθε και η μέση σας στην οσφυοκαμψία;

Ακραία ηλιθιότητα

Η "έμπνευση" να στειλουν πλοιο να παρει μονα τους τα αυτοκινητα χωρίς οδηγούς και επιβάτες!!!

Εδώ γελάμε

Ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο, να τους χαίρεστε, δυστυχώς τα ΜΜΕ είναι κυβερνητικά και δύσκολα μαθαίνεις ότι δεν συμφέρει την κυβέρνηση.

Θρακιώτης

Να φωνάξουν τον Αλέξη τον Τσίπρα που ψηφίζανε με τα δυό τα χέρια, και τον Δήμαρχό τους μέχρι τον Σεπτέμβρη, τον Θανάση τον Βίτσα τον Συριζαίο, που του δώσανε 47% τον Ιούνιο. Σύριζα και ξερό ψωμί και τους φταίει η Μιχαλού για το νησί που το καταντήσανε σα τα μούτρα τους.

Εδώ γελάμε

Δεν κυβερνάει ο Αλέξης, συνέβη κάτι και στη διαχείριση η κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη βάλε το μυαλό σου να δουλέψει μη το έχεις σε λήθαργο όπως αι στις εκλογές που τους ψήφισες.

Ιάσων

Να μάθουν στην Σαμοθράκη να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ που έκανε πόλεμο σε όποιον ήθελε να επενδύσει στο νησί και να ανοίξει και δρομολόγιο από την Ραφήνα. Αλλά όχι ήθελαν να χώσουν τους δικούς τους με τα σαπιοκάραβα που παρά λίγο να βυθιστούν στο 1ο δρομολόγιο.

Έκτακτα περιστατικά

Να στείλουν δυο αρματαγωγά να μεταφέρουν τον κόσμο, και μετά να ψάξουν για ευθύνες. Έκτακτα περιστατικά χρειάζονται έκτακτες λύσεις. Η κυβέρνηση είναι λίγων ημερών, αλλά και στόκοι ....

Συριζαίοι

πάρτε τα χάπια σας από τώρα γιατί δεν θα την παλέψετε για την επόμενη τετραετία.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης