Φωτιά στην Εύβοια: Ενισχύσεις από Ιταλία και Ισπανία

kananter

Στην Ελλάδα το ένα από τα δύο ιταλικά Καναντέρ - Αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένονται δύο αεροσκάφη από την Ισπανία

Η Ιταλία και η Ισπανία είναι, τελικά, οι δύο πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό οργανισμό πολιτικής προστασίας για συνδρομή στην φωτιά της Εύβοιας.

Ήδη στην Ελλάδα βρίσκεται το ένα από τα δύο ιταλικά καναντέρ ενώ στις 11:30 αναμένεται να προσγειωθεί και το δεύτερο.

Όσο για τα ισπανικά καναντέρ αυτά αναμένεται να φτάσουν τις βραδυνές ώρες.

Το αίτημα προς την Ισπανία κατατέθηκε μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε με την Κροατία η οποία αρχικά είχε απαντήσει καταφατικά στο ελληνικό αίτημα συνδρομής μέσω των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στις 9:00 ο επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και θα συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου θα ενημερωθεί για τις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εύβοια. Ο επίτροπος, όπως επισημαίνεται, θα ενημερώσει τον υπουργό για την ευρωπαϊκή βοήθεια η οποία αποστέλλεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του μηχανισμού «rescEU».

«Η ΕΕ κινητοποιεί άμεσα τα επιχειρησιακά μέσα του rescEU μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Η Ευρώπη βρίσκεται δίπλα στην Ελλάδα αυτές τις δύσκολες ώρες» τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Στυλιανίδης.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Νικ1

Από το 2018 η ΕΕ επιδοτεί με 90% την αγορά νέων πυροσβεστικών αεροπλάνων. Αυτό σημαίνει ότι με €40 εκ. η Ελλάδα θα μπορούσε να αγοράσει 10 νέα Canadair των 6 τόνων νερού ή 4 νέα US-2 των 15 τόνων αντί να βασίζεται σε ελεημοσύνες κ να αφήνει τους πιλότους να παίζουν τη ζωή τους σε 40χρονα Canadair. Αυτά για να ξέρουμε όλοι σε τι χώρα ζούμε κ με Σύριζα κ με ΝΔ.

Φ.

Το πρωί είπε στελεχος πυροσβεστικης στη τηλεόραση ότι η Ελλάδα αρνήθηκε να μπει σ αυτό το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς αεροσκαφών στο οποίο μπήκαν πολλές χώρες που πλήττονται από πυρκαγιές και αγνοει το λόγο που δεν δεχτήκαμε. .... Φαινεται οτι ούτε 1 ευρώ δεν διέθεταν για την Ελλάδα, όλα πήγαιναν στις ΜΚΟ στους Ρομα και τους επιδοτουμενους μετανάστες. .....για τις ζωές και τις περιουσίες των Ελληνων νοικοκυραιων; στάχτη και μπουρμπερη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης