Τεράστια κινητοποίηση για την φωτιά στην Εύβοια: Κάηκε το δάσος, σώθηκαν τα χωριά

Τεράστια κινητοποίηση για την φωτιά στην Εύβοια: Κάηκε το δάσος, σώθηκαν τα χωριά

Καταστράφηκε το δάσος  - Μικρές υλικές ζημιές σε αγροικίες, τρία καμμένα αυτοκίνητα - Ελαφρά τραυματίας ένας πυροσβέστης - Εκκενώθηκαν από νωρίς τέσσερα χωριά - Η αντιπυρική ζώνη «έσωσε» τα Ψαχνά

dasos43
Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή από την μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, καθώς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του δάσους της περιοχής, απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και σπουδαιότητας.

evoia-pyrkagia-mera-dyo
evoia-pyrkagia-mera-ena
evoia-pyrkagia-mera-tria


Εν τούτοις, η έγκαιρη εκκένωση των τεσσάρων χωριών που απειλήθηκαν από τις φλόγες, αλλά και η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης έξω από τα Ψαχνά, απέτρεψαν τα χειρότερα.

Τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταυρός και Πλατάνια εκκενώθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας και οι κάτοικοι φιλοξενούνται σε δομές του δήμου Δίρφης - Μεσσαπίων ή σε φιλικά σπίτια.

Η Εύβοια στις φλόγες: Το χρονικό της εφιαλτικής πυρκαγιάς
Κλείσιμο


Κάτοικος του Μακρυμαλλίου περιέγραψε στο protothema.gr τι έζησε, με φλόγες 20 μέτρων να πλησιάζουν τα σπίτια. «Με δυσκολία εγκαταλείψαμε το χωριό μας, βλέπουμε τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη«, είπε ο Γιάννης Κατσιμπάλης περιγράφοντας πως οι κάτοικοι του χωριού έφυγαν από τα σπίτια τους αφού οι φλόγες έφταναν τα 20 μέτρα και δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. «Φοβόμαστε ότι μπορεί να καούν σπίτια γιατί υπάρχουν πολλά ξερά χόρτα στην περιοχή. Πήραμε ότι μπορούσαμε από το σπίτι, τα βάλαμε μέσα στο αυτοκίνητο γιατί σίγουρα θα περάσουμε τη νύχτα μέσα στα αμάξια. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα περάσει η φωτιά μέσα στα σπίτια μας».

Αργά το απόγευμα η φωτιά απείλησε την πόλη των Ψαχνών, όμως η έγκαιρη κινητοποίηση και η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης αποδείχθηκε σωτήρια. Εν τούτοις, δυνάμεις της αστυνομίας είχαν ήδη ζητήσει από τους κατοίκους στα πρώτα σπίτια της πόλης, να τα εγκαταλείψουν.

psx1
psx2
psx3


Από την φωτιά μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές σε αγροικίες και σε αυλές σπιτιών, ενώ έχουν καεί τρία αυτοκίνητα.

Ένας εθελοντής πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ με εγκαύματα στα χέρια κατά κύριο λόγο, ενώ η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης