Φωτιά στην Εύβοια: Εκκένωσαν σπίτια έξω από τα Ψαχνά

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκένωσαν σπίτια έξω από τα Ψαχνά

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του protothema.gr

psx2
Μέτωπο προς τα Ψαχνά σχημάτισε αργά το απόγευμα της Τρίτης η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια.

Οι αρμόδιες αρχές έδωσαν άμεσα εντολή για τη δημιουργία μιας μεγάλης αντιπυρικής ζώνης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η αστυνομία ζητά από κατοίκους, τα σπίτια των οποίων βρίσκονται έξω από την πόλη, να τα εκκενώσουν.

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση της αστυνομίας έξω από την πόλη των Ψαχνών:
psx1
psx3

Στο μεταξύ, όπως εξήγησε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής κ. Βαθρακογιάννης η απόσταση του πύρινου μετώπου από τα Ψαχνά είναι μεγάλη, πάνω από δέκα χιλιόμετρα, ωστόσο τα μηχανήματα του Στρατού της Περιφέρειας και της Λάρκο δημιουργούν μια αντιπυρική ζώνη για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Κλείσιμο
«Όλα γίνονται για καθαρά προληπτικούς λόγους, ήταν προγραμματισμένες αυτές οι ενέργειες» και όπως εξήγησε οι ζημιές που έχουν καταγραφεί μέχρι αυτή τη στιγμή σε σπίτια, στα χωριά που εκκενώθηκαν, αφορούν κυρίως στη ρύπανση τους.

Από το απόγευμα στην πόλη των Ψαχνών έφθασαν και κλιμάκια του Ερυθρού Σταυρού που μετέφεραν και ήδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας το Νοσοκομείο Χαλκίδας, τα Κ.Υ. της πληγείσας από την πυρκαγιά περιοχής, καθώς και το ΕΚΑΒ Εύβοιας. Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο κέντρο της οποίας, έχει στείλει σύνδεσμο-γιατρό.
IMG_9564
IMG_9565
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης