Σαμοθράκη: Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες μετά από βλάβη και σε δεύτερο πλοίο της γραμμής

samothraki_art

'Επειτα από την βλάβη του πρώτου πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη τώρα και το νέο πλοίο που μπήκε στην γραμμή για να εξυπηρετήσει τον κόσμο χάλασε και χρήζει επισκευής - Οι φορείς του νησιού, προκειμένου να βοηθήσουν, βάζουν τους επισκέπτες σε δωμάτια, σε αίθουσες του δήμου, καθώς και στο κάμπινγκ που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι

Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται εκατοντάδες επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν από και προς τη Σαμοθράκη μέσω των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης και της Καμαριώτισσας, λόγω βλάβης και στο δεύτερο πλοίο της γραμμής.

Οι εκατοντάδες επισκέπτες είναι αγανακτισμένοι, αφού μετά από την βλάβη του πρώτου πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη τώρα και το νέο πλοίο που μπήκε στην γραμμή για να εξυπηρετήσει τον κόσμο χάλασε και χρήζει επισκευής.

Αγανακτισμένοι βρίσκονται και οι κάτοικοι του νησιού της Σαμοθράκης καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν ότι και το δεύτερο πλοίο «AZORES EXPRESS» που ήρθε να αντικαταστήσει το «ΣΑΟΣ ΙΙ» λόγω βλάβης έπαθε ζημιά και δεν μπορεί να εκτελέσει τα δρομολόγια.

Οι φορείς του νησιού προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξυπηρετήσουν τους εκατοντάδες εγκλωβισμένους βάζοντας τους σε δωμάτια σε αίθουσες του δήμου καθώς και στο κάμπινγκ που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι.

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη 6 Αυγούστου, όταν το πλοίο «ΣΑΟΣ ΙΙ», που εκτελούσε τα δρομολόγια της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του και η εταιρία αποφάσισε να το σταματήσει για επισκευή.

Έτσι από τις 6 Αυγουστου το νησί μπήκε σε μια περιπέτεια καθώς το πλοίο «Ζέφυρος» ήταν μόνο επιβατηγό και τα αυτοκίνητα είχαν εγκλωβιστεί στο λιμάνι της Σαμοθράκης. Στην συνέχεια βρέθηκε μι αλύση με το πλοίο «ANAX» το οποίο εκτέλεσε δρομολόγια δύο ημερών από τις 9 Αυγούστου έως τις 10 Αυγούστου καθώς μετά αποφασίστηκε να έρθει «AZORES EXPRESS» το οποίο είναι μεγαλύτερο και θα εξυπηρετούσε τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού όλο τον μήνα.

Το πλοίο «AZORES EXPRESS» ήταν να ξεκινήσει το πρώτο του δρομολόγιο χθες στις 9:20 όμως λόγο δυσμενών καιρικών συνθηκων δεν τα κατάφερε και περιμένε να ξεκινήσει σήμερα, όμως το πλοίο σήμερα, σύμφωνα με την Κεντρική Λιμενική Υπηρεσία παρουσίασε μηχανική βλάβη και τα δρομολόγια του ακυρώθηκαν ενώ στο λιμάνι του νησιού της Σαμοθράκης επικρατεί πανικός και αγανάκτηση μιας και υπάρχουν εκατοντάδες εγκλωβισμένοι με τα αυτοκίνητα τους.

samothraki
samothraki2
samothraki3
samothraki4

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Εicke

Φυσικα προγραμματισμος για συντηρηση των πλοιων τους χειμερινους μηνες που η κινηση ειναι σσαφως λιγοτερη, ουτε λογος να γινεται ετσι ?

Νίκος Θ.

Μεγάλη επιτυχία Κυριάκου.

η πίτσα στον Τσίπρα;;;

αναμφίβολα αλλά η αλήθεια είναι ότι και νεκρός θα κέρδιζε τον Τσίπρα

Καράβια δε θέλατε;

Τουμπεκί και ψιλοκομέ τώρα. Και μην πει κανείς ότι η Σαμοθράκη δεν έχει αεροδρόμιο... Να πάτε αλλού τότε, εκεί που θα σας κάνουν την τιμή να υπάρχουν αεροδρόμια και να πετάξετε με αεροπλάνα!!!

xasistas foundikos

φιλαράκι με το καραβάκι βγάζεις την κιθαρούλα σου και αρχίζεις τραγουδάκια του μαχαιρίτσα, του θηβαίου, του μάλαμα, και λοιπών προοδευτικών καλλιτεχνών και έρχονται και τα κορίτσια με τα σανδάλια και τα ταγάρια και γινόμαστε όλοι μια παρέα ρε καρντάσι έτσι να γυρνάει που λένε και ζούμε τις μικρές μας ιστορίες στους δρόμους και τις συνοικίες με το αεροπλάνο χάνεις τη χαρά τησ παρέας το σλιπινγκμπαγκ αγκαλίτσα με το μωράκι και να φτάνεις χαράματα και να κοιμάσαι στο λιμάνι στην αποβάθρα μεχρι ναρθει η θείτσα με τα ενοικιαζόμενα να μας παρει για τη χώρα ζωάρα δικέ μου

Πάλι ??

Κάθε χρόνο τα ίδια σ'αυτό το ταλαιπωρημένο νησί. Πότε σταματά τα δρομολόγια το Λιμενικό γιατι τα πλοία δεν πληρούν τις προυποθέσεις, πότε τα πλοία (3 τον αριθμόν) παθαίνουν βλαβες, το ένα μετα το άλλο, πότε λήγουν οι συμβάσεις τις εταιρείας και μένει μέρες το νησί χωρίς συγκοινωνία. Λες και κάποια ανώτερη δύναμη προσπαθεί να μπουκοτάρει τις προσπάθειες των ανθρώπων να κουμαντάρουν τις ζωές τους σε ένα ακριτικό νησί. Βοήθεια απο την πολιτεία ?? Μηδενική.

Επείτηδες το σαμπωτάρουν οι Σαμοθρακιώτες

για να μην μπουκάρουν οι άπλυτέ'ι'ρος τουριστέ'ι'ρος στο νησάκι τους και δεν βλέπουν από τα ντουμάνια. Επείσις βουτάνε στις βάθρες και σηντελείτε οικολωγική κατάστροφή λόγω απλυσι΄'ας

xasistas foundikos

νταξ ρε παλλικάρια σιγά την ταλαιπωρία , αφού όσοι πάμε Σαμοθράκη είμαστε χαλλλάροι τύποι και αν δεν είμαστε ξέρουμε να χαλλλαρώνουμε , τωρα μια δυό ώρες καθυστέρηση ή και μια δυό μέρες καθυστέρηση φιλαράκι δε ντρέχει και τίποτα θα αράξουμε με την κιθάρα στη παραλία δικέ μου και θα τραγουδάμε κατσιμιχαίους και θηβαίο όλο το βράδυ , για φτο σου λέω μην το κάνεις θέμα, πρώτο θέμα, δεν είναι θέμα!

Σοβαρά τώρα ...

Πιστεύεις ότι δεν είναι θέμα ?? Εκτός κι αν ό,τι δεν σε αφορά άμεσα δεν είναι θέμα. Ένα απομακρυσμένο νησί, της άγονης γραμμής, με 2,500 μόνιμους κατοίκους και άλλους τόσους τουρίστες ?? Με ένα τέτοιο μόνιμο πρόβλημα... πληρώνουν και αυτοί φόρους και έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους Ελληνες.

z

Samothraki we love you anyway

User

Τις καλύτερες διακοπές τις περνάς στο σπίτι σου,ΤΕΛΟΣ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης