Πόρτο Χέλι: Μαρτυρίες για επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα από το μοιραίο ταχύπλοο

Πόρτο Χέλι: Μαρτυρίες για επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα από το μοιραίο ταχύπλοο

Μαρτυρίες από το Πόρτο Χέλι που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από το Λιμενικό, αναφέρουν ότι πριν το δυστύχημα το ταχύπλοο σκάφος είχε πλησιάσει επικίνδυνα το πλοιάριο της γραμμής που εκτελούσε το δρομολόγιο Κόστα - Σπέτσες - Αύριο θα οδηγηθεί στην εισαγγελία Ναυπλίου ο χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε με το μικρό αλιευτικό στο Θύνι Αργολίδας 

ska00534
Αύριο Κυριακή αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία Ναυπλίου ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε χθες βράδυ με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες 60 και 70 ετών αντίστοιχα και να τραυματιστεί σοβαρά μία 60χρονη γυναίκα, όλοι αδέλφια.

Ο 44χρονος που κρατείται στο λιμεναρχείο Ναυπλίου, φέρεται να υποστήριξε, μέσω του συνηγόρου του, ότι κατά την πορεία του ταχύπλοου δεν αντιλήφθηκε το μικρό αλιευτικό, που πιθανόν, δεν είχε επαρκή φωτισμό.

Ανέφερε, εξάλλου, ότι μετά το συμβάν, δεν εξαφανίστηκε, αλλά προσπάθησε να βοηθήσει προκειμένου να περισυλλεγούν τα άτομα που είχαν πέσει στη θάλασσα από τη μικρή λέμβο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο ίδιος και να βγει στην ξηρά προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά και να επικοινωνήσει με το συνήγορό του.

Σημειώνεται ότι ο χειριστής του ταχύπλοου παρουσιάστηκε το πρωί αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο παρουσία του δικηγόρου του. Υποβλήθηκε σε αιματοληψία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται τη Δευτέρα. Η τραυματισμένη γυναίκα από το μικρό αλιευτικό σκάφος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας. Στο ταχύπλοο εκτός του 44χρονου χειριστή επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά) οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Παρενόχλησε και άλλο σκάφος

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για το τραγικό συμβάν έρχονται τις τελευταίες ώρες στη δημοσιότητα. Πιο συγκεκριμένα, πριν το δυστύχημα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το ταχύπλοο φέρεται να είχε παρενοχλήσει και πλοίο της γραμμής. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες είχε πλησιάσει επικίνδυνα το πλοιάριο της γραμμής που εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο Κόστα - Σπέτσες, ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.

Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν επίσης στον ΣΚΑΪ ότι τις προηγούμενες ημέρες το φουσκωτό που οδηγούσε ο Γάλλος επιχειρηματίας έκανε πολλούς επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα κοντά στις ακτές.  Ωστόσο οι αναφορές αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις λιμενικές αρχές.

Πλακιωτάκης Θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο

Κλείσιμο
Αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την πλεύση σκαφών αναψυχής στις ελληνικές θάλασσες, ειδικά όσον αφορά τον εξοπλισμό που θα πρέπει να φέρουν μετά την δύση του Ηλίου, προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας, στον απόηχο της τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι όπου έχασαν την ζωή τους δύο άνθρωποι.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει σχετικά μέτρα το επόμενο διάστημα, δίχως να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ενώ επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην δημόσια ασφάλεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης