Χαλκιδική: «Οπλισμένο» ζευγάρι διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίου καπνού

Χαλκιδική: «Οπλισμένο» ζευγάρι διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίου καπνού

Στην κατοικία του ζεύγους οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τρία πιστόλια, δυο διαμετρήματος 7,62 και ένα των 6,35 χιλιοστών με τους γεμιστήρες γεμάτους με 24 φυσίγγια

Xalkidiki-opla-kapnos
Έτοιμοι για ένοπλη σύρραξη ήταν ένας 50χρονος αλλοδαπός και η 45χρονη Ελληνίδα σύντροφός του που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες λαθραίου καπνού στην βόρεια Ελλάδα!

Όμως, η αστραπιαία έφοδος των αστυνομικών του τμήματος Μουδανιών στο σπίτι τους σε περιοχή της Χαλκιδικής, δεν τους άφησε περιθώρια.

Κατά την διάρκεια της έρευνας στην κατοικία του ζεύγους, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τρία πιστόλια, δυο διαμετρήματος 7,62 και ένα των 6,35 χιλιοστών με τους γεμιστήρες γεμάτους με 24 φυσίγγια, τα οποία παραδόθηκαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας για βαλλιστική εξέταση, ώστε να εξακριβωθεί αν και σε ποια περίπτωση είχαν χρησιμοποιηθεί.

Στο σπίτι βρέθηκαν, ακόμη, 545 πακέτα καπνού συνολικού βάρους 27 κιλών και 250 γραμμαρίων τα οποία δεν έφεραν ταινίες του ειδικού φόρου κατανάλωσης και εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, ενώ κατασχέθηκαν και μετρητά ύψους 4.460 ευρώ από την διακίνησή τους, πέντε κινητά, διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής και τους ασκήθηκαν διώξεις για παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης