Τσελέντης εναντίον Λέκκα για τον σεισμό στην Αθήνα: «Ο ΟΑΣΠ δεν έπαιξε τον ρόλο του»

Τσελέντης εναντίον Λέκκα για τον σεισμό στην Αθήνα: «Ο ΟΑΣΠ δεν έπαιξε τον ρόλο του»

Άγριος καυγάς μεταξύ των δύο σεισμολόγων - Ο ΟΑΣΠ έχει 35 χρόνια ιστορία και αναγνώριση από την κοινωνία, δήλωσε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας

tse243
Ο ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας) έχει 35 χρόνια ιστορία και μεγάλη αναγνώριση του έργου του από την Ελληνική Κοινωνία δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας απαντώντας στις καταγγελίες του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητή Άκη Τσελέντη, ότι ο «ΟΑΣΠ δεν έπαιξε χθες το ρόλο του».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι ο κ Τσελέντης θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός γιατί από τη διοίκηση του ΟΑΣΠ πέρασαν κορυφαίοι καθηγητές και επιστήμονες της χώρας όπως ο Ι. Δρακόπουλος, ο Β. Παπαζάχος, ο Δ. Παπανικολάου, ο Κ . Μαρκόπουλος και ο Γ. Σταυρακάκηs.

Ανέφερε επίσης ότι «ο κ. Τσελέντης ήταν 20 χρόνια μέλος της επιτροπής σεισμικής επικινδυνότητας και δεν πήγαινε ποτέ στις συνεδριάσεις της» και υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δεν τον συμπεριέλαβε στην παρούσα σύνθεση της επιτροπής «γιατί εκκρεμούσε εισαγγελική έρευνα σε βάρος του σχετικά με δηλώσεις που είχε κάνει για επικείμενο σεισμό στη Δυτική Ελλάδα». Ανταπαντώντας ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι «ποτέ δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του».


Λέκκας - Τσελέντης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης