Λέκκας στον ΘΕΜΑ 104,6 για το σεισμό 4,1 Ρίχτερ στην Αταλάντη: Σημειώθηκε σε ευαίσθητη περιοχή

Λέκκας στον ΘΕΜΑ 104,6 για το σεισμό 4,1 Ρίχτερ στην Αταλάντη: Σημειώθηκε σε ευαίσθητη περιοχή

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 00:54 - «Δεν κινδυνεύουμε από το ρήγμα της Αταλάντης, δεν ξέρουμε για τα ρήγματα του Σπερχείου και των Καμένων Βούρλων» δηλώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ

lekas-oasp
Ως έναν σεισμό που σημειώθηκε «σε ευαίσθητη περιοχή» χαρακτήρισε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, τον σεισμό των 4,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 00:54 με επίκεντρο την Αταλάντη.

Όπως εξήγησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο σεισμός σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Ευβοϊκού κόλπου «που είναι μια τεκτονική τάφρος καθώς περιλαμβάνει τα ρήγματα της Αταλάντης, των Καμένων Βούρλων και του Σπερχείου».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «από το από το ρήγμα αυτό καθ' αυτό της Αταλάντης δεν κινδυνεύουμε γιατί έχουμε βρει ότι η περίοδος επανάληψης ενός μεγάλου σεισμού είναι 700 χρόνια και ο προηγούμενος μεγάλος σεισμός είχε γίνει στην περιοχή το 1896 και ήταν 7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ προκαλώντας ζημιές».

«Όμως υπάρχουν τα άλλα ρήγματα των Καμένων Βούρλων και του Σπερχείοιυ για τα οποία δεν έχουμε στοιχεία για τον ρυθμό επανάληψης» πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο ΟΑΣΠ έχει την περιοχή υπο επιτήρηση «και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

seismox-arti1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης