ΕΟΦ: Έδωσαν 700.000 ευρώ στους εργαζόμενους ως κίνητρο απόδοσης... 33 ώρες πριν τις εκλογές!

eof

Σύμφωνα με την απόφαση, που υπέγραψε ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, προκαταβάλει κίνητρο απόδοσης για το έτος 2019 στους εργαζομένους του ΕΟΦ της τάξης των 700.000 ευρώ για την υπέρβαση του στόχου του θετικού ετήσιου αποτελέσματος του οικονομικού έτους 2018 

Κίνητρο απόδοσης ύψους 700.000 ευρώ έδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 33 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 7ης Ιουλίου στο προσωπικό του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων(ΕΟΦ). Η αγωνία των αρμόδιων υπουργών να προλάβουν να υπογράψουν τη συγκεκριμένη παροχή ήταν τέτοια που η σχετική κοινή υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 21:43 της Παρασκευής 5 Ιουλίου 2019!

Σύμφωνα με την απόφαση, που υπέγραψε ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, προκαταβάλει κίνητρο απόδοσης για το έτος 2019 στους εργαζομένους του ΕΟΦ της τάξης των 700.000 ευρώ για την υπέρβαση του στόχου του θετικού ετήσιου αποτελέσματος του οικονομικού έτους 2018 κατά 1,5εκατ ευρώ περίπου.

Το κίνητρο απόδοσης αφορά σε μηνιαία πρόσθετη παροχή για τους 12 μήνες του 2019 ή εφάπαξ καταβολή για την τρέχουσα χρονιά σε όλους τους υπαλλήλους του οργανισμού, οι οποίοι παρέχουν πραγματική υπηρεσία το τρέχον έτος με το «χρονικό διάστημα πραγματικής υπηρεσίας άνω των 15 ημερών να υπολογίζεται ως ολόκληρος μήνας». Η μηνιαία παροχή ανέρχεται σε 230ευρώ προσαυξανόμενη ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσης, που ανήκει ο δικαιούχος.

Στο πλαίσιο αυτό, στους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης(μόνιμοι, ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου) καταβάλλεται τμηματικά ποσό 368ευρώ για τους 12 μήνες του 2019 ή εφάπαξ παροχή ύψους 4.416ευρώ για το έτος 2019. Αντίστοιχα για τους υπαλλήλους τεχνολογικής εκπαίδευσης το ποσό αυτό ανέρχεται σε μηνιαία βάση σε 345ευρώ ή εφάπαξ ετήσια καταβολή 4.140ευρώ. Οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λαμβάνουν 276ευρώ το μήνα ή 3.316ευρώ τον χρόνο και οι εργαζόμενοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης 230ευρώ κάθε μήνα ή 2.760ευρώ εφάπαξ.

Το κίνητρο απόδοσης των 700.000ευρώ αφορά στην εφαρμογή του άρθρου 52 του νόμου “Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις”, που ψηφίστηκε τον Αύγουστο 2017 και βάσει του οποίου θεσμοθετήθηκε η συγκεκριμένη παροχή. Ο προεκλογικός χαρακτήρας όμως της υπογραφής της παραπάνω κοινής υπουργικής απόφασης λίγες ώρες πριν τις πρόσφατες εκλογές καταδεικνύεται από το γεγονός ότι οι αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις για τα έτη 2017 και 2018 υπογράφτηκαν το μήνα Δεκέμβριο και όχι τον Ιούλιο.

Οταν ήταν δυνατό δηλαδή να διαπιστωθεί ποιοι υπάλληλοι για για ποιο συγκεκριμένο διάστημα παρείχαν τις υπηρεσίες τους στον οργανισμό τις χρονιές εκείνες ώστε να τους καταβληθεί και το ανάλογο ποσό. Ειδικότερα, στις 22 Δεκεμβρίου 2017 διατέθηκε κίνητρο απόδοσης στο προσωπικό του ΕΟΦ ύψους 690.000ευρώ και στις 24 Δεκεμβρίου 2018 το κίνητρο απόδοσης καθοριζόταν στα 277.000ευρώ.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ:
ΕΟΦ-1
ΕΟΦ-2
ΕΟΦ-3
Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (17)

ΧΥΖ

Φυλακισμένοι, Ρομα, Ελληνοποιημενοι Αλβανοί, Μπαχαλακηδες, Gay και τώρα υπάλληλοι του ΕΟΦ. Να πως πήρε ο Τσιπρας 31%.

Αλήτες

Αριστεροί

Βασικα

Ο ΕΟΦ ειναι ο μονος οργανισμος του Δημοσιου που δουλευει σωστα και επισης εχει και πλεονασματα(!!!). Ετσι ειναι η σωστη διαχειρηση: κανεις καλα τη δουλιεα σου=εχεις μπονους. Δεν την κανεις καλα=απολυση. Ισως αντι να αντιδρουμε στο μπονους θα πρεπει να ζηταμε την απολυση. Μονο ετσι θα δουλεψει το δημοσιο.

Οναρ

Ακριβοί η ψήφοι του ξετσιπωτου τσιπρα

Ελεύθερος.

Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση και το ποσό να δοθεί για τις ανάγκες των νοσοκομείων!

Αθ. Πολιτης

Ε και...ακόμα δεν το πήρε πίσω ο νέος υπουργός...????

Με την υπουλη κακια που με διέπει

προτεινω, μια και απαγορευεται απο την ΕΕ η θανατικη ποινη, να βγουμε για ενα 24ωρο. Αλλα να το ξερουμε λιγο πιο πριν.

Νηρέας

είπαμε να βάλουμε πλάτη να σωθεί η Ελλάδα Πριν καλά καλά..... αρχίσαμε?!!

4400 ευρώ μπόνους!!!!!!!

είναι υποχρεωμένες όλες οι εταιρίες να πληρώνουν τέλη και παράβολα για το οτιδήποτε ζητάνε από τον ΕΟΦ και αυτό θεωρείται κατόρθωμα οικονομικής δράσης, που αξιζει να το πιστωθούν οι υπάλληλοι; τι ακριβώς κάνανε; βγήκαν στους δρόμους και εισπράτανε απλήρωτες οφειλές; ή αναδείξανε τον ΕΟΦ σε αρμόδια αρχή αναφοράς που προτιμούνε πλέον οι εταιρίες για να λάβουν πιστοποίηση με κύρος; Και 4400 ευρώ μπόνους, όταν σε ιδιωτικές εταιρίες, σε καλές χρονιές, το βοηθητικό προσωπικό (που σχεδόν όλοι πλην των καθαριστριών έχουν πανεπιστημιακούς τίτλους) που δεν ασχολείται με πωλήσεις παιρνει βία ένα μισθό μπόνους (κανά χιλιάρικο και αν, δηλαδη);

Πρώτον

Δε λέω ότι είναι λίγα αλλα τα 4400 είναι μικτά από ότι λέει. Τα μισά να πάρουν κ αν. Κ δεύτερον, στον ΕΟΦ κ ο τελευταίος έχει διδακτορικό. Υποτίθεται ότι είναι η ανώτατη αρχή για εγκρίσεις οπότε το μπόνους έχει τη λογική να μη χρηματίζονται από εταιρείες, όπως θα έπρεπε να δίνεται κ σε άλλες εταιρείες βέβαια. Επίσης, είναι αυτοχρηματοδοτουμενος οργανισμος κ τα χρήματα αυτά είναι από το πλεόνασμα του. Τώρα βέβαια οι συριζαιοι το τράβηξαν απ τά μαλλιά, ούτε να κρυφτούν ήξεραν ούτε την πείρα των ΝΔληδων στη μίζα είχαν.

Μακεδονας

Ενταξει ας το ονομασουμε κινητρο αποδοσης. Αλλα οταν δεν υπαρχει αποδοση; μειώνεται ο μισθος; αυτα δεν ειναι σκανδαλα; ειχα διαβασει οτι στελεχος του συριζα στην αυτοδιοικηση ειχε παρει δανεια μεχρι 1500000 ευρο και μπηκε σε διακανονισμο με πληρωμη χαμηλων δοσεων. Δηλαδη ανεξοφλητο. Δωστε μου και εμενα ενα δανειο της ταξεως του 1500000 και να σας δινω πισω καθε μηνα 200 ευρο. Αυτο δεν ειναι σκανδαλο; ειχε ξεχασει ο σταθακης να δηλωσει ποσα; 2000000 στην εφορια. Αυτο δεν ητανε σκανδαλο; Ποιος ξερει τελικα τι φαγοποτι θα εγινε. Αρα Ελληνα καλα να παθεις.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης