Αστεροσκοπείο: 182 τα θύματα των ακραίων καιρικών φαινομένων από το 2000
Σε πλημμύρες χάθηκαν 118 ζωές, 29 χάθηκαν σε συνθήκες που προκάλεσαν οι πολύ ισχυροί άνεμοι, ενώ 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν χτυπημένοι από κεραυνό - Δείτε τον αναλυτικό πίνακα του meteo.gr
Στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων από αρκαία καιρικά φαινόμενα προστέθηκαν τα επτά θύματα από τη θεομηνία της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την αναλυτική καταγραφή από το Αστεροσκοπείο της Αθήνας, 182 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2000 έως και προχθές συνεπεία των έντονων καιρικών φαινομένων. Σημειώνεται δε, ότι η συγκεκριμένη καταγραφή δεν περιλαμβάνει τα θύματα από τις δασικές πυρκαγιές
Σύμφωνα με το meteo.gr του Αστεροσκοπείου της Αθήνας από το 2000 έως και το βράδυ της Τετάρτης έχουν καταγραφεί 182 θύματα, εκ των οποίων τα 118 (65%) οφείλονται σε πλημμύρες, τα 29 (16%) σε ισχυρούς ανέμους και 35 (19%) σε κεραυνικά πλήγματα.
Όσον αφορά στην κατανομή ανά μήνα, ο Νοέμβριος είναι ο μήνας με τα περισσότερα θύματα από έντονα καιρικά γεγονότα (κυρίως λόγω πλημμυρών), ενώ ακολουθούν ο Σεπτέμβριος και ο Ιανουάριος.
Το LE MONDE COLLEGE – Tourism College of Greece, μέσα από τις πανεπιστημιακές σπουδές που προσφέρει, σου δίνει την ευκαιρία για μια καριέρα σε έναν δυναμικό και συναρπαστικό κλάδο
Η GenAI αλλάζει τα δεδομένα στην εργασία, στην παραγωγικότητα, στην ίδια τη σκέψη μας. Είναι εργαλείο, είναι σύμμαχος, είναι η νέα γλώσσα του επαγγελματικού αύριο -και η Microsoft, μέσα από δύο κορυφαία προγράμματα εκπαίδευσης, σου δείχνει πώς να τη μιλήσεις με σιγουριά.
Με τις προσφορές της Blue Star Ferries ταξιδεύουμε σε αγαπημένους προορισμούς σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο, με την άνεση και την πολυτέλεια που μας αξίζει.