Κύκλωμα πωλούσε πλαστά έγγραφα σε αλλοδαπούς στη Ρόδο

Κύκλωμα πωλούσε πλαστά έγγραφα σε αλλοδαπούς στη Ρόδο

Πέρα από το εμπόριο πλαστών εγγράφων, το κύκλωμα έβγαζε κέρδη και από τη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων

Rodos-plasta-eggrafa
Από δυο μεριές τα «έπαιρνε» ένα οργανωμένο κύκλωμα που εξάρθρωσε η Ασφάλεια στη Ρόδο, καθώς από τη μια προμήθευε αλλοδαπούς με πλαστές βεβαιώσεις που χρησιμοποιούσαν για την έκδοση αδειών διαμονής και δελτίων αιτήσαντος πολιτικού άσυλου, ενώ από την άλλη διακινούσε και λαθραία καπνικά προϊόντα!

Κατά την διάρκεια επιχείρησης που εκτυλίχθηκε ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές της Ρόδου, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ηλικίας 36, 36 και 37 χρόνων, με τον τελευταίο να είναι ο αρχηγός του κυκλώματος και τους άλλους δυο να έχουν καθήκοντα υπαρχηγού και... ταμία!

Μαζί τους, κρατούνται άλλοι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 25, 31 και 51 χρόνων για τους οποίους διατάχθηκε η διοικητική επιστροφή στη χώρα καταγωγής τους. Άλλα τέσσερα μέλη της σπείρας αναζητούνται.

Κατά τις στοχευμένες έρευνες που έγιναν στις κατοικίες και ένα κατάστημα των μελών του κυκλώματος, κατασχέθηκαν ένας σαρωτής και εκτυπωτής εγγράφων, φάκελοι με φωτοτυπίες διαβατηρίων, ιατρικές και φορολογικές βεβαιώσεις και άλλα έγγραφα με τα στοιχεία 24 αλλοδαπών, σημειωματάριο με ονόματα αλλοδαπών και αριθμούς τηλεφώνων και διαβατηρίων, πλήθος πλαστών εγγράφων για κατάθεση αίτησης για την έκδοση άδειας διαμονής, ένα πλαστό δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, παραποιημένες σελίδες ιατρικών εγγράφων νοσοκομείου και υπεύθυνες δηλώσεις.

Επιπλέον, βρέθηκαν 2,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 350 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 23 συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού των 50 γραμμαρίων, 14 κινητά και 98 τηλεφωνικές συνδέσεις, 5.160 ευρώ και πέντε δολάρια, καθώς και 70 παραστατικά για τη μεταφορά χρημάτωνσε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς αλλοδαπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και τους ασκήθηκε δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία, άπατη, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, κατοχή ναρκωτικών και παράνομης διαμονή στη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης