Έληξε μετά από τρία χρόνια η κατάληψη στο ξενοδοχείο City Plaza

Έληξε μετά από τρία χρόνια η κατάληψη στο ξενοδοχείο City Plaza

Οι καταληψίες αποχώρησαν αυτοβούλως χωρίς να γίνει αστυνομική επιχείρηση - Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους, ανακοίνωσαν οι ίδιοι

DSC_6179
Αποχώρησαν από το ξενοδοχείο Plaza οι μετανάστες που το είχαν καταλάβει με τη συνδρομή «αλληλέγγυων» . Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,  η αποχώρηση από το ξενοδοχείο της οδού Αχαρνών έγινε με πρωτοβουλία των αλληλέγγυων, καθώς φοβήθηκαν ότι θα γινόταν αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση.

DSC_6167


Η κατάσταση στο ξενοδοχείο είναι σε γενικές γραμμές καλή, αφού πριν αποχωρήσουν μετανάστες και αλληλέγγυοι είχαν καθαρίσει τους χώρους. Αυτή την ώρα έξω από το ξενοδοχείο βρίσκονται δυνάμεις της ΟΠΚΕ, αλλά και η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Αλίκη Παπαχελά, που εξετάζει το χώρο. Πάντως, η εκκένωση της συγκεκριμένης κατάληψης περιλαμβανόταν στις δέκα πρώτες ενέργειες της αστυνομίας, υπό τη νέα πολιτική ηγεσία.

DSC_6194
Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Αλίκη Παπαχελά



Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο παρέμενε υπό κατάληψη από το 2016, παρά τις τρεις εισαγγελικές εντολές και τις προσπάθειες της ιδιοκτήτριας να εκκενωθεί ο χώρος.

Οι αλληλέγγυοι, πάντως, με ανακοίνωσή τους στο facebook, σημειώνουν ότι οι μετανάστες που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο κτίριο -η κατάληψη κράτησε συνολικά 39 μήνες- έχουν μεταστεγαστεί σε άλλους χώρους «στον αστικό ιστό».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης