Μυστήριο με τις συνθήκες θανάτου της Αμερικανίδας βιολόγου στα Χανιά

Μυστήριο με τις συνθήκες θανάτου της Αμερικανίδας βιολόγου στα Χανιά

Πολίτες εντόπισαν τη σορό της Suzanne Eaton το βράδυ της Δευτέρας, σε τούνελ ανάμεσα στο χωριό Ξαμουδοχώρι και το Μάλεμε του Δήμου Πλατανιά, από την έντονη δυσοσμία - Αν η βιολόγος του Ινστιτούτου Max Planck έπεσε θύμα κάποιων που θέλησαν να την εξοντώσουν, οι πληροφορίες λένε ότι είχε την δυνατότητα να αντισταθεί καθώς ήταν κάτοχος μαύρης ζώνης στο Tae Kwon Do - Στα Χανιά μετέβη κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών

utgbw
Με τη συνδρομή κλιμακίου  του τμήματος Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών στα Χανιά, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες  κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος Suzanne Eaton, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα σε γαλαρία που χρησιμοποιούνταν από τις γερμανικές δυνάμεις ως  πυριτιδαποθήκη την περίοδο της Κατοχής.

Η σορός της άτυχης Αμερικανίδας θα μεταφερθεί στο Ρέθυμνο για να εξεταστεί από ιατροδικαστή, πιθανότατα αύριο, καθώς η επιτόπια αυτοψία δεν έδειξε εμφανή τραύματα, ίσως λόγω της αποσύνθεσης. Πολίτες εντόπισαν το βράδυ της Δευτέρας το μακάβριο εύρημα, οδηγημένοι στο τούνελ, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στο χωριό Ξαμουδοχώρι και το Μάλεμε του Δήμου Πλατανιά από την έντονη δυσοσμία που αναδυόταν.
hanptoma_0


Το πτώμα της 60χρονης βιολόγου βρέθηκε μπρούμυτα χωρίς να διακρίνεται το πρόσωπό της. Ωστόσο από τα ρούχα που φορούσε εκτιμήθηκε ότι ήταν η γυναίκα που είχε εξαφανιστεί την περασμένη Τρίτη από την περιοχή του Κολυμπαρίου στα Χανιά και ειδοποιήθηκαν οι αρχές. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ήταν σκεπασμένη με ένα πανί, ενώ η σπηλιά ήταν κλεισμένη με μια παλέτα, ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως.
haniaptoma4_0
Κλείσιμο



Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το σημείο, που βρίσκεται μεν κοντά στην παλιά εθνική οδό Χανίων– Κισάμου στο ύψος του Πύργου Ψηλονέρου, αλλά δεν είναι εύκολα προσβάσιμο. Γι’ αυτό, άλλωστε, η Αστυνομία κάλεσε την Πυροσβεστική και την 3η ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο ώστε να αναλάβει την ανάσυρση του πτώματος.

Αυτό που προκαλεί απορίες, είναι πώς βρέθηκε εκεί η Suzanne Eaton, αν δηλαδή πήγε μόνη της –και, σε αυτή την περίπτωση, για ποιον λόγο το έκανε- ή την οδήγησαν κάποιος ή κάποιοι δια της βίας στο συγκεκριμένο σημείο, που απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από το Κολυμπάρι όπου διεξαγόταν το διεθνές επιστημονικό συνέδριο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, στο οποίο συμμετείχε η 60χρονη. Από την πρώτη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη της είχε ειπωθεί ότι μπορεί να είχε πάει για πεζοπορία, καθώς στο δωμάτιό της στο ξενοδοχείο δεν βρέθηκαν τα αθλητικά της παπούτσια.
haniaptoma_0


Αν η βιολόγος του Ινστιτούτου Max Planck στη Δρέσδη έπεσε θύμα κάποιων που θέλησαν να την εξοντώσουν, οι πληροφορίες λένε ότι είχε την δυνατότητα να αντισταθεί καθώς ήταν κάτοχος μαύρης ζώνης στο Tae Kwon Do! Έτσι, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και απαντήσεις για τις αιτίες και τον χρόνο του θανάτου της θα δώσει η νεκροτομή. Στο μεταξύ, έφτασαν στην περιοχή ο σύζυγος της Suzanne, ο Βρετανός επιστήμονας Tony Hyman και οι δύο γιοι τους, που προσέφεραν αμοιβή 50.000 ευρώ σε όποιον έδινε πληροφορίες για την τύχη της ενώ και η διεθνής καμπάνια «SearchingforSuzanne» είχε συγκεντρώσει ως το βράδυ της Δευτέρας 100.000 ευρώ για να συνεχιστούν οι έρευνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης