Δίκη Χρυσής Αυγής: Με απολογίες κατηγορουμένων και την Μπαζιάνα στο κοινό συνεχίζεται η διαδικασία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Με απολογίες κατηγορουμένων και την Μπαζιάνα στο κοινό συνεχίζεται η διαδικασία

Δεν ήξερα τίποτα, δεν ήμουν ενεργός δύο μήνες πριν την δολοφονία Φύσσα, ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος Κορκοβίλης - Δύο μέρες ανάρρωση για τον Γιώργο Πατέλη, μετά τη λιποθυμία

bety-baziana-diki-pente
Κανονικά συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά την αιφνίδια διακοπή της διαδικασίας, χθες, λόγω της κατάρρευσης μέσα στο δικαστήριο του κατηγορουμένου Γιώργου Πατέλη. Την δίκη παρακολουθεί σήμερα η σύντροφος του πρωθυπουργού κυρία Περιστέρα Μπαζιάνα.

bety-baziana-diki-okto


Κατά τη σημερινή διαδικασία, ο συνήγορος του Γιώργου Πατέλη προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο από δημόσιο νοσοκομείο, σύμφωνα με το οποίο ο εντολέας του χρήζει διήμερης ανάπαυσης για ανάρρωση.

Εν τω μεταξύ, κατά την απολογία του, σήμερα στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, επιχείρησε να αποποιηθεί κάθε σχέση του με τα γεγονότα το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι είχε αποχωρήσει προ δυο μηνών από τη Χρυσή Αυγή λόγω του θανάτου του πατέρα του και προβλημάτων υγείας της μητέρας του, και ότι έμαθε για το έγκλημα από την τηλεόραση. «Τον Ρουπακιά τον γνώριζα φατσικά» είπε ο κατηγορούμενος για αναφέρει στη συνέχεια πως «κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή κανενός».

Κλείσιμο
diki-xrisis-avgis-dyo


Ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο κατηγορούμενος: «Εκείνη την ημέρα πήγα το απόγευμα να δω την κόρη μου και να φάω και γύρω στις 9 πήγα σπίτι να ξεκουραστώ για να πάω στη 1 το βράδυ στο Δήμο. Περίπου εκείνη την ώρα έφυγα από το σπίτι. Στο χρόνο αυτό μου ήρθε ένα μήνυμα γύρω στις 11 παρά από την τοπική που μας καλούσε στα γραφεία της τοπικής. Κάποια στιγμή με πήρε κατά τις 11 με 11.30 ο Καλαριτης και μου λέει "τι έγινε; Έχεις δυο μήνες να πατήσεις"... μου είπε για τον πατέρα μου που πέθανε κι αν θέλω κάποια βοήθεια. Με ξαναπήρε λίγο αργότερα γιατί έπεσε η γραμμή» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Τότε η πρόεδρος ρώτησε τον κατηγορούμενο με πόση ώρα διαφορά έγιναν οι κλήσεις γιατί φαίνεται να υπάρχει σημαντική διαφορά στην ώρα, που δεν δικαιολογεί το «έπεσε η γραμμή και ξαναπαίρνω».

Ο Κορκοβίλης ανέφερε ακόμη στην απολογία του: «Δε ρώτησα να μάθω τι ήθελαν εκείνο το βράδυ. Είχα υποθέσει ότι θα μας ήθελαν για φυλλάδια λόγω ομιλίας του αρχηγού. Δε ρώτησα γιατί δεν πήγε το μυαλό μου σε κάτι κακό».

Σχετικά με μηνύματα που έστελνε η Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας με την ένδειξη «με εντολή Λαγού», ο Κ. Κορκοβίλης είπε πως δεν διερωτήθηκε ποτέ το γιατί. Όπως ανέφερε ο ίδιος πήγαινε μόνο σε ομιλίες και διανομές τροφίμων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης