Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για κλήση στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς: Δικονομικές αυθαιρεσίες

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για κλήση στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς: Δικονομικές αυθαιρεσίες

Οι θεωρούμενοι ως ύποπτοι έλαβαν προθεσμία για παροχή εγγράφων εξηγήσεων χωρίς να έχουν παραλάβει ολόκληρη τη δικογραφία -  Τα διερευνώμενα αδικήματα γνωστοποιήθηκαν στους υπόπτους μόνο προφορικά, όλως αορίστως και κατά μη προσωποποιημένο τρόπο - Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΣΑ

piraeus_bank
Πολλαπλές παραβιάσεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας όσον αφορά στην κλήση των υπόπτων για την υπόθεση της Πειραιώς καταγγέλουν οι συνήγοροι τους με αναφορά προς τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό. Στην αναφορά προς τον κ. Βερβεσό μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι οι εντολείς τους κλήθηκαν ως ύποπτοι με πανομοιότυπες κλήσεις χωρίς να αναφέρονται οι διερευνώμενες κατηγορίες ή να μνημονεύονται οι διατάξεις των αδικημάτων, για τα οποία ελέγχονται. Επισημαίνουν επίσης ότι τα διερευνώμενα αδικήματα γνωστοποιήθηκαν στους πελάτες τους κατόπιν πολλών διαμαρτυριών μόνο προφορικά από τους τέσσερις Επικούρους Εισαγγελείς Διαφθοράς, όλως αορίστως και κατά μη προσωποποιημένο τρόπο.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός μετά την αναφορά των συνηγόρων εξέδωσε ανακοίνωση  που γνωστοποιεί το θέμα και στην οποία επισημαίνει «τη δικονομική ασυνέπεια της Εισαγγελίας» και τονίζει ότι «η προθεσμία που τους δόθηκε για παροχή εγγράφων εξηγήσεων ορίστηκε εντός των επομένων τριών εργασίμων ημερών, δηλ. την Τετάρτη 26.06.2019 κι όταν ακόμη δεν έχουν πάρει ολόκληρη την ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί». Στην ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών επιπλέον αναφέρεται «ότι μέχρι σήμερα ουδείς έχει παραλάβει την ογκωδέστατη δικογραφία, αφού εκκρεμεί ακόμη η φωτοτυπική της αναπαραγωγή. Τούτο καταδεικνύει ότι το χρονικό περιθώριο που δόθηκε είναι προδήλως ασφυκτικό και ανεπαρκές. Απορρίφθηκαν δε, πάραυτα όλες οι αιτήσεις, προφορικές και έγγραφες, για παράταση της χορηγηθείσας προθεσμίας προς παροχή εγγράφων εξηγήσεων σε μία τόσο μεγάλη δικογραφία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης