Αττική Οδός: Νόμιμες οι αυξήσεις στα διόδια και κάτω από το επιτρεπόμενο όριο!

Αττική Οδός: Νόμιμες οι αυξήσεις στα διόδια και κάτω από το επιτρεπόμενο όριο!

Η εταιρεία όχι μόνο εμμένει στην ανάγκη αυξήσεων αλλά προτρέπει τους οδηγούς να προμηθευτούν τον ειδικό πομποδέκτη προκειμένου να συνεχίσουν να απολαμβάνουν εκπτώσεις 27%-32%

attiki-odos_main01
Οι αυξήσεις στα διόδια της Αττικής οδού είναι νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμά μας από τη σύμβαση με την Πολιτεία υποστηρίζει η Αττικής Οδός με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα σχετικά με τις αυξήσεις που πρόκειται να εφαρμόσει από την 1η Ιουλίου. Όπως είναι γνωστό η τιμή των διοδίων στην Αττική οδό θα διαμορφωθεί στα 3 ευρώ από 2,80 διαμορφώνεται από την 1η Ιουλίου και του χρόνου θα χρόνου θα επιβληθεί ακόμα μία αύξηση οπότε τα διόδια θα φτάσουν στα 3,30 ευρώ.

Η εταιρεία προκειμένου να δικαιολογήσει την σημαντική αύξηση του διοδίου αναφέρει εμμέσως πλην σαφώς ότι θα μπορούσαν να είναι και μεγαλύτερες καθυ7ώς όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει μάλιστα ότι τα Άνω Συμβατικά Όρια Διοδίων Τελών ανέρχονται σήμερα σε €3,77.

Στα αξιοσημείωτα της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Αττικής οδός είναι και η παραίνεσή της προς τους οδηγούς να προμηθευτούν τον ειδικό πομποδέκτη προκειμένου να συνεχίσουν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν εκπτώσεις 27-32% στις τιμές των διοδίων.

Αναλυτικά σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ η Αττικής Οδός επικαλείται τη σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε το 1996 (κυρώθηκε από τη Βουλή στις 16/12/1996) με την Πολιτεία εμμένοντας στις αυξήσεις των διοδίων που έχει ανακοινώσει με ισχύ από την 1η Ιουλίου και την 1η Ιανουαρίου.

Η Εταιρεία υποστηρίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της ότι: «Αποτελεί νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμα της εταιρείας, εκπορευόμενο από το Άρθρο 50.1.2. της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της «Αττική Οδός Α.Ε.», η οποία κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στις 16/12/1996, ο ελεύθερος και μονομερής καθορισμός του ύψους των διοδίων τελών, υπό την προϋπόθεση ότι η Ανώτατη Τιμή Διοδίων Τελών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα Άνω Συμβατικά Όρια Διοδίων Τελών (Α.Σ.Ο.Δ.Τ.). Σήμερα, το Α.Σ.Ο.Δ.Τ. ανέρχεται σε €3,77 (με ΦΠΑ), άρα τόσο η νέα ονομαστική τιμή διοδίου που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2019 (€3,00), όσο και αυτή που θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2020 (€3,30), είναι σημαντικά χαμηλότερες του επιτρεπτού ορίου.


•Ειδικά η νέα ονομαστική τιμή διοδίου που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2019 (€3,00), είναι κατά 20,42% χαμηλότερη των Άνω Συμβατικά Όρια Διοδίων Τελών(€3,77) και εξ όσων γνωρίζουμε, αποτελεί τη μεγαλύτερη διαφορά τιμής διοδίων τελών από τα συμβατικά ανώτατα προβλεπόμενα, από οποιαδήποτε άλλο έργο παραχώρησης λειτουργεί σήμερα στην Ελλάδα.


Κλείσιμο
•Οι εν λόγω αυξήσεις στοιχειοθετούνται πλήρως και πέραν πάσης αμφισβήτησης από τα δικαιολογητικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο Χρηματοοικονομικό Μοντέλο και στις Χρηματοοικονομικές Αναφορές που υποβάλλονται στον Κύριο του Έργου, το Ελληνικό Δημόσιο.


•Επίσης, χωρίς καμία συμβατική υποχρέωση παρέχονται από την «Αττική Οδός Α.Ε.» εκπτώσεις στα συνδρομητικά προγράμματα, γεγονός που επηρεάζει το 55% των διελεύσεων, με αποτέλεσμα η σημερινή μέση τιμή για ΙΧ να διαμορφώνεται στα €2,62 αντί €2,80.


•Επιπλέον, χρήστες του δρόμου που πραγματοποιούν σήμερα τις διελεύσεις τους πληρώνοντας €2,80 με μετρητά και οι οποίοι από 1/7/19 θα κληθούν να πληρώνουν €3,00, μπορούν να διατηρήσουν το κόστος των διελεύσεών τους στα €2,80, αν εγγραφούν στο βασικό συνδρομητικό πρόγραμμα Express και λάβουν δωρεάν τον πομποδέκτη, γεγονός που θα τους απαλλάξει και από την ανάγκη καθημερινής συναλλαγής στα διόδια.»

Η Αττική Οδός υποστηρίζει επίσης ότι «οι χρήστες που χρησιμοποιούν το δρόμο καθημερινά για να πάνε και να έλθουν από τη δουλειά τους και πραγματοποιούν 44-47 διελεύσεις το μήνα, απολαμβάνουν και θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν εκπτώσεις 27-32%, εκπτώσεις που κανένα άλλο έργο παραχώρησης στην Ελλάδα δεν προσφέρει και οι οποίες είναι από τις μεγαλύτερες σε όλη την Ευρώπη».-
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης